پژوهشگران «دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس» بودجه‌ای را به مبلغ دو میلیون دلار دریافت کرده‌اند تا برای جلوگیری از زوال عقل واکسن بسازند.

آلزایمر و زوال عقل اختلالات ویران‌گری هستند که به دنبال تجمع پروتئین‌های به اشتباه تاشده در مغز ظاهر می‌شوند. جدیدترین نسل درمان آلزایمر، تجمع پروتئین آمیلوئید بتا را با آنتی‌بادی‌های مهندسی‌شده هدف قرار می‌دهد اما نتایج بسیار ناچیز بوده‌اند و برخی از آنها اثرات نامطلوبی را به همراه داشته‌اند. علاوه بر این، استفاده از آنتی‌بادی‌های مهندسی‌شده می‌تواند بسیار پرهزینه باشد.

به گزارش جارچی اخبار،  به نقل از نیوز وایز، پژوهشگران «دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس»(WashU) رویکرد جدیدی را در پیش گرفته‌اند و به دنبال طراحی واکسن‌هایی هستند که سیستم ایمنی بدن را برای از بین بردن تجمع پروتئین‌های آمیلوئید بتا و تاو آموزش دهد.

دکتر «جای رودرا»(Jai Rudra) دانشیار مهندسی پزشکی و «مردیث جکرل»(Meredith Jackrel) دانشیار شیمی دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس با کمک مالی ۲.۹ میلیون دلاری «مؤسسه ملی پیری آمریکا» قصد دارند واکسن‌هایی را طراحی کنند که با استفاده از پلتفرم واکسن رودرا به تولید آنتی‌بادی‌های ضد آمیلوئید بتا و ضد تاو بپردازند.

کلید موفقیت این پروژه، طرح‌های آن برای ساخت نوعی واکسن است که باعث التهاب نمی‌شود زیرا یک چالش همیشگی در این حوزه، مقابله با التهاب مزمن ناشی از افزایش سن است.

رودرا از یک پلتفرم متشکل از نانوالیاف استفاده می‌کند که در پژوهش‌های پیشین واکسن به کار رفته بود. رودرا گفت: نانوالیاف دارای خواص منحصربه‌فردی هستند که آنها را به گزینه‌های جذابی برای ساخت آنتی‌بادی علیه پروتئین‌های تاو و آمیلوئید بتا تبدیل می‌کند و باعث التهاب نمی‌شود.

جکرل خاطرنشان کرد که آزمایش‌های اخیر درمان‌های زوال عقل تا حدی به دلیل التهاب مغزی شکست خورده‌اند و به همین دلیل است که آنها مسیر متفاوتی را با نانوالیاف دنبال می‌کنند. وی افزود: ماهیت غیرالتهابی نانوالیاف، یک راهبرد خوب برای مقابله با التهاب است.

نانوالیاف بهتر عمل می‌کنند زیرا آمیلوئید بتا و تاو به گونه‌ای روی سطح نانوالیاف قرار می‌گیرند که سیستم ایمنی بدن نخواهد التهاب زیادی را ایجاد کند.

رودرا و جکرل با پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس همکاری خواهند کرد تا واکسن‌های خود را آزمایش کنند. دکتر «تیم میلر»(Tim Miller) و «دیوید کلایسون»(David Clayson) اساتید نورولوژی و دکتر «کاتلین شوچ»(Kathleen Schoch) دانشیار عصب‌شناسی با آزمایش واکسن روی موش‌های مبتلا به انواع زوال عقل، به توسعه آن کمک خواهند کرد.