وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: علوم انسانی در کشور بهروز نیست، بسیاری از نظریهها در این حوزه منسوخ شدهاند؛ ولی ما همچنان در پی امور منسوخ شده حرکت میکنیم.
به گزارش جارچی اخبار به نقل از وزارت علوم، حسین سیمایی در نشست شورای راهبری تدوین سند جامع علوم انسانی، اجتماعی و هنر امروز (دوشنبه) در سالن شهدای جهاد علمی این وزارتخانه، اظهار داشت: توجه به علوم انسانی هم دستور مقام معظم رهبری است و هم همه ما به ضرورت تحول در این حوزه اعتقاد داریم.
وی بیان کرد: علوم انسانی در کشور به روز نیست، بسیاری از نظریهها در این حوزه منسوخ شدهاند ولی ما همچنان در پی امور منسوخ شده حرکت میکنیم؛ ضمن آنکه اگر بروز هم باشیم، چون علم مرز ندارد، قطعاً باید با فرهنگ بومی کشور متناسبسازی شود.
سیمایی خاطرنشان کرد: علوم انسانی باید بومی و دینی باشد، علوم انسانی دینی یعنی چه؟ بین بزرگان نیز همواره در این خصوص اختلاف نظر وجود دارد. درباره برداشت از علوم انسانی اسلامی و نقش دین در علم، نیز دیدگاههای متفاوتی وجود دارد. نهادهای مختلف متعددی به طور موازی متولی علوم انسانی هستند، از این رو باید تمام امکانات و ظرفیتها را در این حوزه شناسایی کرده و تجمیع کنیم تا همافزایی محقق شود و کاری تکاملیافته تحویل دهیم.
وی در پایان تصریح کرد: علوم انسانی همواره دغدغه بزرگان نظام بوده و دهها جلد کتاب با پسوند اسلامی در این زمینه چاپ شده با پیش فرض آنکه علوم انسانی باید اسلامی شود، اما این موضوع رضایتمندی چندانی را به دنبال نداشته است.