معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان دامپزشکی کشور درباره شایعاتی مبنی بر شیوع بیماری تب برفکی در کشور گفت: اکنون بیماری تب برفکی در کشور به صورت کانون های انفرادی بوده و اپیدمی اتفاق نیفتاده است.
به گزارش جارچی اخبار، «علیرضا رفیعی پور » امروز (سه شنبه) در حاشیه سومین رویداد و نمایشگاه فناوریهای نوین کشاورزی که در محل دائمی نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار شد در جمع خبرنگاران افزود: سازمان دامپزشکی کشور مرجع صلاحیت دار در حوزه بیماری های دام، طیور و آبزیان از جمله بیماری تب برفکی است.
وی بیانداشت: به دلیل خطرناک بودن این بیماری برای دام های زنده، لازم است محققان ما در حوزه های تحقیقاتی و پژوهشی به ما کمک کنند.
رفیعیپور تصریح کرد: برای کنترل بیماری تب برفکی لازم است امنیت زیستی در دامداری های سنتی و صنعتی رعایت شود که نیازمند علم بیوتکنولوژی است.
وی با تاکید براینکه اکنون بیماری تب برفکی در کشور به صورت کانون های انفرادی است و اپیدمی اتفاق نیفتاده است، اظهار داشت: طبق آخرین آمار مقایسه ای، دی ماه ۱۴۰۲ تا اواسط دی ماه ۱۴۰۳، ۵۰ درصد کاهش کانون بیماری داشته ایم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: بیماری تب برفکی از ابتدای دی ماه تاکنون حدود ۶۶ کانون انفرادی در کشور داشته که با اقدامات سازمان دامپزشکی کشور این تعداد اکنون به ۳۰ کانون رسیده است.
تولید سالانه ۱۷ میلیون تن فراورده خام دامی مرهون تلاش بیوتکنولوژی است
وی در ادامه اظهار داشت: برای دستیابی به بهره وری مناسب در تولیدات سنتی و صنعتی با ارزش افزوده مناسب به طور قطع باید دستگاه های حاکمیتی و اجرا و علم و دانش با یکدیگر هماهنگ شوند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور بیانداشت: در طول سالهای گذشته دستیابی به بیش از ۱۳۰ میلیون تن محصول کشاورزی و فراورده های غذایی در حوزه تولیدات کشاورزی مرهون کمک مراکز تحقیقاتی و پژوهشی بوده است.
وی تصریحکرد: بیوتکنولوژی حوزه ای است که بزرگترین خدمت را به دامپزشکی و طیف وسیعی از تولیدکنندگان این بخش دارد که ما برای افزایش بهره وری به طور قطع به اقدامات بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی نیاز داریم تا از نقاط بحرانی عبور کنیم.
رفیعیپور گفت: در هر حوزه تولیدی یک نقطه بحرانی داریم؛ به طور مثال در بیماری های مشترک انسان و دام اگر قرار باشد حجم بیماری ها را کاهش دهیم تا خسارت سنگین به حوزه تولید وارد نشود، به کمک حوزه های تحقیقاتی و پژوهشی نیاز داریم.
وی با بیان اینکه برای کمک به تولید باید به سمت علم بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی برویم، گفت: به طور قطع طی سالهای گذشته موفقیت هایی در حوزه تولید در خوراک، واکسن، دارو، مکمل های غذایی، سموم و ضدعفونیکننده ها داشتیم و با هیچ اپیدمی بیماری در حوزه های دام، طیور و آبزیان در کشور روبهرو نشده ایم.