کارشناس مسائل منطقه گفت: رئیس جمهوری جدید لبنان در اولین نطق خود پس از یاد کردن سوگند ریاست‌جمهوری در پارلمان این کشور بر تقابل با اسرائیل تأکید کرده اما جزئیات این مجادله سیاسی و نظامی را مطرح نکرد.

به گزارش جارچی اخبار، مصدق مصدق‌پور، کارشناس مسائل منطقه با اشاره انتخاب جوزف عون به عنوان رئیس جمهوری جدید لبنان در گفت‌وگو با ایلنا اظهار کرد: واقعیت این است که رئیس‌جمهوری جدید لبنان، گزینه مطرح‌شده توسط عربستان به حساب می‌آید و از گذشته تاکنون سعودی‌ها او را زیر چتر حمایتی خود قرار دادند. این در حالیست که جوزف عون از گذشته با عربستان هماهنگ بود اما نکته اینجاست که هیچ کدام از جریان‌های مطرح لبنان وی را در فهرست خود برای انتخاب رئیس جمهوری این کشور قرار نداده بودند و صرفاً ارتباط وی با کشورهای مطرح منطقه باعث شد تا او هم به عنوان یک گزینه برای انتصاب به ریاست جمهوری لبنان مد نظر قرار داده شود. در طیف مسیحیان لبنان، نام اشخاصی مانند سمیر جعجع به عنوان گزینه مطرح‌شده برای ریاست جمهوری به میان آمدند ولی به صورت کلی باید توجه داشت که در نهایت جوزف عون به عنوان رئیس‌جمهوری این کشور انتخاب شد.

وی ادامه داد: آنچه در این میان باید مورد نظر قرار گیرد، موانع و سنگ‌اندازی‌هایی است که در سر راه رئیس جمهوری جدید لبنان برای بهبود اوضاع این کشور قرار دارد. یکی از این موانع بدون شک اسرائیل تحت فرمان بنیامین نتانیاهو است. توجه داشته باشید که رئیس جمهوری جدید لبنان زمانی به روی کار می‌آید که تهدید اسرائیل برای لبنان و به خصوص مناطق جنوبی این کشور بیش از گذشته شده است. از سوی دیگر باید متوجه بود که اسرائیل قصد ندارد به این زودی و بر اساس قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد از مناطق جنوبی لبنان خارج شود و اصرار بر ماندن نظامیان خود در این منطقه دارد. این در حالیست که رئیس جمهوری جدید لبنان در اولین نطق خود پس از یاد کردن سوگند ریاست جمهوری در پارلمان این کشور بر تقابل با اسرائیل تاکید کرده اما جزئیات این مجادله سیاسی و نظامی را مطرح نکرد و اساساً هیچ اشاره‌ای به آن صورت نگرفت.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح: رئیس‌جمهوری جدید لبنان با چالش‌های داخلی هم مواجه است؛ به گونه‌ای که او از یک سو باید بتواند مشکلات اقتصادی و سیاسی با محوریت داخلی فائق بیاید و از سوی دیگر باید بتواند جریان‌های سیاسی هماهنگ با کشورهای خارجی مثل عربستان و قطر را هدایت کند تا بتواند در نهایت وضعیت آشفته کشورش را مدیریت کند. در این راستا ورود ایران به پرونده سوریه باید با احتیاط هرچه تمام‌تر عملیاتی شود؛ چراکه در در وضعیت کنونی و حتی چندی دیگر اگر قرار باشد کشورهای عربی و حتی ایالات متحده کمک‌هایی را به بیروت صورت دهند صراحتاً اعلام می‌کنند که ایران و حزب الله نباید در اوضاع و احوال داخلی لبنان دخالت کنند و بر همین اساس یک تقابل می‌تواند شکل بگیرد. این در حالیست که اسرائیل همین حالا با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کند اما در کل باید بگویم که با توجه به تمام شرایط مذکور همچنان حزب الله لبنان قدرت خود را از حیث میدانی و سیاسی در اختیار دارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: نکته بسیار مهمی که در این میان باید مورد توجه قرار بگیرد این است که علاوه بر تمام این مسائل چالش‌های دیگری از حیث اجتماعی و فرهنگی در لبنان وجود دارد که می‌تواند برای رئیس‌جمهوری جدید این کشور، چالش‌هایی را به وجود بیاورد. به عنوان مثال طیف‌های مختلف قومیتی در این کشور خواهان سهم خود از کابینه جدید لبنان به عنوان گرداننده امور جاری این کشور هستند و همین موضوع تضاد منافع و به هم ریختگی‌های داخلی در این کشور را افزایش خواهد داد.