کارشناس مسائل ترکیه گفت: اگر رقیب جدید علیه رئیسجمهوری ترکیه به میدان نیاید و بتواند اقتصاد را سر و سامان بدهد، احتمال این وجود دارد که او تا سال ۲۰۳۲ بتواند به عنوان رئیس جمهوری این کشور در مسند قدرت باقی بماند.
به گزارش جارچی اخبار، علی قائممقامی، کارشناس مسائل ترکیه با اشاره به احتمال نامزدی مجدد اردوغان در انتخابات ریاستجمهوری ترکیه در گفتوگو با ایلنا اظهار کرد: اظهارات اخیر رئیسجمهوری ترکیه در مورد احتمال نامزدی مجدد در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۸ میتواند بخشی از یک پروژه مشخص برای تبدیل کردن او به رئیس جمهوری مادامالعمر ترکیه باشد. چندی پیش دولت باغچهلی، رهبر حزب حرکت ملیگرا صراحتا اعلام کرد که اردوغان، ذخیره بسیار مهم ترکیه برای رشد و پیشرفت این کشور به حساب میآید و نباید او را از دست داد. او همچنین حزب برابری و دموکراسی خلقها را به تروریسم متهم کرد اما چند ماه بعد با رهبران این حزب وارد یک رابطه جدید شد. او حتی در این راستا خواهان آن شد که عبدالله اوجالان، رهبر پ.ک.ک اگر در خصوص منازعه این جریان با آنکارا اتخاذ مواضع جدید کند به احتمال زیاد او را آزاد خواهند کرد و این روند تقابلی را کنار میگذارند.
وی ادامه داد: این اقدامات رهبر حزب حرکت ملیگرای ترکیه و نزدیک شدن آن به حزب برابری و دموکراسی خلقها نشان از آن دارد که او به دنبال آن است تا آرام آرام به سمت طراحی سناریوی جدید برای مادام العمر کردن ریاست جمهوری اردوغان پیش برود. در این راستا اعضای عالیرتبه حزب برابری و دموکراسی خلقها (DEM) اخیرا به دیدار عبدالله اوجلان رهبر پ.ک.ک و همچنین صلاح الدین دمیرتاش، رییس اسبق حزب دموکراتیک خلق ها در زندان رفته و تلاش میکنند تا موافقت آنها را با صلح کردی – ترکی اخذ کنند. این در حالیست که مقامات ترکیه همچنان بر مبارزه با تروریسم و جریانهای کردی تاکید دارند و به موازات این روند وزارت دفاع ترکیه هم اعلام کرده که در سال ۲۰۲۴ بیش از سه هزار نفر از اعضای پ.ک.ک را مورد هدف قرار داده است. در این بین دولت ترکیه سعی میکند از یک سو مسأله مذاکرات با جریانهای کردی را عملیاتی کند و از سوی دیگر با حملات متعدد خود به این جریانها در شمال عراق و سوریه به دنبال حذف عناصر جریانهای کردی در هر دو کشور است.
این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: تمام این اتفاقات در حالی رخ میدهد که مقامهای دولت ترکیه و جریانهای همسو با اردوغان در حال برجسته سازی مسأله صلح آنکارا با جریانهای کردی هستند. از سوی دیگر اوزگور اوزل، رهبر حزب جمهوری خلق اعلام کرده که مسأله کردی و پ.ک.ک باید در چارچوب پارلمان ترکیه حل و فصل شود. در این میان صلاح الدین دمیرتاش پس از دیدارهای اخیر به صورت مستقیم اعلام کرد که باید از خشونت پرهیز شود و نقش خود را برای مردمسالاری و مبارزه سیاسی ایفا کنیم. این مسائل نشان میدهد که اردوغان به دنبال آن است تا حزب برابری و دموکراسی خلقها را در پارلمان فعال کند تا بتواند از این طریق آرای مدنظر برای تغییر قانون اساسی را به دست بیاورد. اگر این اقدام عملیاتی نشود، ممکن است پارلمان را منحل و در نهایت دوره ریاست جمهوری خود را تمدید کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: او به دنبال آن است که از طریق مجلس و با تغییر قانون اساسی به ریاست جمهوری مادامالعمر دست پیدا کند یا اینکه مجلس را قبل از تاریخ انتخابات منحل کرده و تا ۲۰۳۲ به عنوان رئیس جمهوری ترکیه خود را ابقاء کند. تا به امروز نیمی از رأیدهندگان ترکیه به اردوغان رأی دادهاند و اگر رقیب جدید علیه وی به میدان نیاید و بتواند اقتصاد ترکیه را سر و سامان بدهد احتمال این وجود دارد که او تا سال ۲۰۳۲ بتواند به عنوان رئیسجمهوری این کشور در مسند قدرت باقی بماند و در نهایت از میدان خارج شود.