معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: با مساعدت ستاد کل نیروهای مسلح، پارکهای علم و فناوری نیز از این پس مشمول طرح جذب سرباز فناور خواهند شد و میتوانند نیروهای کیفی را در قالب سرباز فناور به صورت امریه جذب کنند.
به گزارش جارچی اخبار، محمدنبی شهیکیتاش امروز (دوشنبه) در نشست روسای پارکهای علم و فناوری سراسر کشور به میزبانی صندوق نوآوری و شکوفایی تصریح کرد: هرچه نیروهای جذب شده کیفیتر باشند، وزارت علوم بیشتر برای افزایش سهمیه امریه پارکهای علم و فناوری کمک خواهد کرد.
وی با تأکید بر ضرورت تغییر در رویکرد تامین مالی، بر لزوم حرکت به سمت مدلهای نوآورانه و اقتصادی در پارکها تاکید کرد و گفت: اگر در این روند تغییری ایجاد نشود و نگاه ما همچنان مبتنی بر بودجه سنواتی باشد، هیچ پیشرفتی در پارکهای فناوری نخواهیم داشت.
تدوین اطلس سرمایهگذاری برای پارکها
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه از تدوین اطلس سرمایهگذاری برای پارکها به عنوان یکی دیگر از برنامه های معاونت فناوری وزارت برای فناوران مستقر در پارک های سراسر کشور خبر داد و یکی از مأموریتهای اصلی پارک های علم و فناوری را برقراری جریان مالی از طریق اهرم منابع بخش خصوصی اعلام کرد و افزود: شبکه سرمایهگذاری فناوری ایران نیز در همین راستا ایجاد شده است.
شهیکی تاش با اشاره به راه اندازی سامانه جامع اقتصادی برای پارکهای علم و فناوری در توضیح بیشتر این سامانه افزود: این سامانه همه اطلاعات اقتصادی و سرمایهگذاری را به شکل یکپارچه مدیریت می کند و در آینده نزدیک هم ماژولهای گوناگونی از جمله دستیار فناور و برنامههای توانمندسازی به این سامانه اضافه می شود.
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین با اشاره به اجرای برنامه توانمندسازی ۵۰ هزار نفر در سطح استان ها گفت: در قالب این برنامه، هستههای فناور در استانها شکل خواهند گرفت. در این برنامه منابع اولیه مورد نیاز هسته های فناور تأمین می شود ضمن اینکه پارکهایی که خروجی مؤثر نداشته باشند، در اولویت برنامههای آتی قرار نخواهند داشت.
تخصیص منابع مالی به پارک ها بر اساس توانمندی ها
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه یکی دیگر از برنامه های این مجموعه را تغییر نظام ارزیابی پارک ها و اختصاص منابع مالی به این مجموعه ها بر اساس شاخص هایی همچون میزان اشتغالزایی، صادرات و فروش اعلام کرد. البته الگوهای جدیدی برای مراکز رشد مستقر در پارک های علم و فناوری نیز طراحی شده است که به زودی به پارکها ابلاغ می شود.
وی با تاکید بر اینکه، پارکهای علم و فناوری باید به سمت تأمین مالی نوآورانه حرکت کنند افزود: رؤسای این مجموعه ها باید به رویکرد اقتصادی و مدلهای تأمین مالی نوآورانه و نوین را مورد توجه قرار دهند.
شهیکی تاش افزود: برخی مدل های تامین مالی نوین همچون صندوق های سرمایه گذاری PE، بازار نوآفرین، ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش بنیان، صندوق های خطرپذیر، تامین مالی محلی، صندوق های PPP و صندوق های پروژه محور در طول این سالها شکل گرفته است که می توانند به عنوان الگوهای موفق برای توسعه مجموعه های فناور باشد.
وی همچنین با اشاره به تغییرات راهبردی در هیئت امنای پارکهای علم و فناوری بر اساس یک مدل جدید افزود: در این مدل دیگر اقدامات عملیاتی کوچک دارای اولویت نیست بلکه بیشتر تمرکز بر راهبردهای توسعهای به منظور ارتقا جایگاه پارک ها در سطح ملی و منطقه ای است.
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در بخش دیگری یکی دیگر از برنامه های در دست اقدام این مجموعه در وزارت علوم را اجرای طرح دستیار فناور عنوان کرد و افزود: طرح دستیار فناور که فراخوان آن از ابتدای بهمن آغاز شده است، در پنج حوزه کاری مانند الکترونیک، مکاترونیک و هوش مصنوعی تعریف شده است.
شهیکی تاش با تاکید براینکه، هدف اصلی از اجرای طرح دستیار فناور که دبیرخانه آن مستقر در پارک های علم و فناوری استان ها خواهد بود، پیوند مؤثر بین دانشگاهها و پارک های علم و فناوری است، در ادامه از تعریف برنامه پژوهانه فناوری در پنج حوزه فناورانه از جمله آب و انرژی خبر داد.