معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی گفت: اهمیت به ظرفیت های محلی از اولویت های دولت چهاردهم است تا از سرمایه های اجتماعی و بومی در رفع مشکلات کشور استفاده شود.
به گزارش جارچی اخبار، سیدمحمدبطحایی روز شنبه در “میزتخصصی جوان، جامعه و کنشگری اجتماعی” جشنواره اتفاق تبریز، با بیان اینکه سالهای گذشته به دلایل مختلفی، خیلی دیر به حوزه برنامه ریزیهای اجتماعی وارد شدیم، اظهار کرد: به پشتوانه بسیار فاخر و ارزشمندی که در تمدن ایرانی – اسلامی داریم انباشت و سرمایه های اجتماعی فراوانی وجود دارد اما غفلت کردیم.
وی گفت: پس از اینکه سمنها و گروههای مردمی و تشکل های جهادی که شکل گرفته و وارد حوزههای اجتماعی شدند، در حوزه آسیب ها و حوزههای سلبی اجتماعی ورود پیدا کردیم.
وی افزود: آنچه که می تواند نشاط اجتماعی، ظرفیتهای روانی و روحی جامعه در برابر سختیها و فراز و فرود زندگی را تامین کند، بسیار کم پرداخت شده است و در معدود مواردی که می خواهیم بپردازیم آنچنان از حواشی واهمه داریم که اگر بخواهد کسی وارد این حوزه شود آن را برحذر میداریم.
وی ادامه داد: امروز همه جامعه شناسان اعتقاد دارند که مسائل اجتماعی توسط دولتها قابل حل نیست زیرا تنوع و مولفه های منطقه و محله بسیار بالا است و باید حتما توسط گروهها و نهادهای محلی انجام بگیرد، بر این اساس دولت چهاردهم مصمم است باب این موضوع را باز و بسط بدهد.
وی یادآور شد: مراکز نوآوریهای اجتماعی در کشور ما باید به سرعت و شدت گسترش یابد زیرا نمی توانیم از بالا به پایین نسخه بپیچیم.
باید پارک های فناوری اجتماعی به صورت منطقه ای محله ای بومی و استانی گسترش یابد تا مسائل اجتماعی را با کمک نیروهای مردمی و سمن ها حل کنیم.
طحایی خاطر نشان کرد: باید پارک های فناوری اجتماعی به صورت منطقه ای محله ای بومی و استانی گسترش یابد تا مسائل اجتماعی را با کمک نیروهای مردمی و سمن ها حل کنیم.
وی اضافه کرد: وقتی از بین جمعیت ۱۵ تا ۲۹ ساله در کشور ما ۳۰ درصد جزو جمعیت «نیت» بوده و شغلی ندارند، تحصیل ندارند هشدار خطرناکی است.
وی گفت: جمعیت نیت یعنی کسانی که در زبان عامیانه علاف هستند، هیچ کاری ندارد، امیدی به اشتغال ندارد و خود را آماده شغل و تحصیل نمیدانند، این عدد در ژاپن پنج درصد بوده و انگلستان در پنج سال گذشته از ۱۸ درصد به نزدیک ۱۰ درصد رسانده شده است، بر این اساس بهبود این وضعیت فقط به کمک سمنها ممکن است.
مراسم اختتامیه جشنواره ملی اتفاق روز گذشته با حضور جوانان عضو تشکل های مردم نهاد برتر کشور و تعدادی از اعضای هیات دولت در مرکز همایش های بین المللی تبریز برگزار شد .
در این مراسم از ۱۰ تشکل مردم نهاد برتر ملی در حوزه جوانان تجلیل شد.
همچنین در جریان برگزاری جشنواره ملی «اتفاق»، پویش ملی «بیا پای تخته» با هدف حل مشکل کمبود مدارس در مناطق محروم کشور آغاز شد.
در حاشیه این جشنواره نمایشگاهی از دستاوردهای سازمانهای مردمنهاد (سمنها) بر پا شده است.
حدود پنج هزار سمن ( سازمان های مردم نهاد ) جوانان در کشور فعال هستند.