معاون بانک مرکزی گفت: در حال حاضر ۶٣ شرکت لیزینگ مجوز دارند که ١۴ شرکت در بورس فعالاند و ٣٩ شرکت هم در حال اخذ مجوز هستند اما ارزش این صنعت تنها ۴٠ همت است و برای صنعتی که در صنعت پول و تامین مالی با ۵٠ سال سابقه کار میکند این عدد ناچیز است.
به گزارش جارچی اخبار، فرشاد محمدپور، معاون تنظیمگری و نظارتی بانک مرکزی در همایش ملی صنعت لیزینگ و تامین مالی با بیان اینکه در قانون بانک مرکزی موضوع لیزینگ دیده و این حسن ختام به رسمیت شناختن این سند است، اظهار. داشت: در حال حاضر اندازه و ابعاد صنعت لیزینگ کوچک است و به اندازه ظرفیت است صنعت توسعه پیدا نکردهاست.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۶٣ شرکت لیزینگ مجوز دارند که ١۴ شرکت در بورس فعالاند و ٣٩ شرکت هم در حال اخذ مجوز هستند اما ارزش این صنعت تنها ۴٠ همت است و برای صنعتی که در صنعت پول و تامین مالی با ۵٠ سال سابقه کار میکند این عدد ناچیز است.
معاون تنظیمگری و نظارتی بانک مرکزی گفت: سوال این است که چرا در این شرایط به صنعت لیزینگ کمتر توجه میشود؟ موضوع این است که باید دید این صنعت تا چه حد اهمیت داشته و تا چه حد برای آن وقت گذاشته شدهاست. بُعد و اندازه این صنعت بسیار مهم است چراکه میتواند به تامین مالی در کشور کمک کند اما در واقع این صنعت کوچک مانده است.
محمدپور با اشاره به دلایلی منجر به کوچک ماندن صنعت لیزینگ شده، افزود: یکی از دلایل محدودیتهای قانونی برای این صنعت بود و یکی دیگر از دلایلی که باعث شده لیزینگ رشد نکند این بوده که نتوانسته ارتباط استاندارد با ذینفعان خود داشته باشد و این تعامل به وجود نیامدهاست.
وی با بیان اینکه یکی از ذینفعان صنعت لیزینگ دولت بوده و برای دولتی که به دنبال تامین مالی تولید است، لیزینگ میتواند ابزار خوبی باشد، اظهار داشت: عدم تعامل بین صنعت لیزینگ و ذی نفعان باعث شده این صنعت توسعه پیدا نکند. این در حالی است که طبق آمار ٧٠ درصد منابع لیزینگ به بانکها مرتبط است و عملا ۴٠ درصد دارایی لیزینگ بطور مستقیم متعلق به بانکها است و مابقی درصد هم بطور غیر مستقیم به بانکها مرتبط میشود .
محمدپور ادامه داد: اعتبارسنجی در لیزینگ بهتر از بانکها انجام می شود چراکه در صنعت لیزینگ محل مصرف درست و دقیق منابع بسیار جلوتر از منابع بانکی هستیم.
وی تاکید کرد: نقد درباره لیزینگهای غیر رسمی درست است و در حال حاضر لیزینگهایی که مجوز ندارند بزرگتر از صنعت لیزینگ رسمی هم شدهاند و میتوانند مقررات را دور می زنند و فضای جذاب تر و راحتتری را ایجاد کردهاند.
معاون تنظیمگری و نظارتی بانک مرکزی گفت: البته مباحث فقهی ابزارهای جدید لیزینگ موضوعات خاص به خود را دارد اما بانک مرکزی به دنبال تدوین دستورالعمل جامع برای لیزینگ است اما باید توجه داشت که در قانون و مقررات وزن محدودیتها برای لیزینگ بیشتر از توسعه آن بوده است و در بخش توسعه دست اندرکاران و فعالان این صنعت میتواند کمک کنند، ما در بانک مرکزی مشتاق این ایدهها هستیم و اندازه صنعت لیزینگ باید به ۵٠٠ همت برسد و ١٠ برابر اندازه الان شود.