بر اساس آخرین گزارش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، ایران در هفته چهارم بهمنماه، بیش از ۱۰۰ بار لرزید.
به گزارش جارچی اخبار به نقل از ایرنا، ایران به دلیل قرار گرفتن بر روی کمربند آلپ-هیمالیا جزء کشورهای زلزلهخیز جهان محسوب میشود. عامل اصلی زلزلهها در کشور فشاری است که از سوی صفحه عربستان به فلات ایران وارد میشود و بخش بزرگی از کشور از حیث لرزهخیزی جزء مناطق پرخطر جهان محسوب میشود.
طبق آخرین گزارش مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه، شبکههای لرزهنگاری مرکز لرزهنگاری کشوری در بازه زمانی ۲۰ تا ۲۶ بهمن ماه در مجموع ۱۰۵ زمینلرزه را ثبت کردند.
در هفته چهارم بهمنماه، تعداد ۹۲ زمینلرزه با بزرگی کمتر از سه ریشتر، ۱۲ زمینلرزه در محدوده بزرگی ۳ تا ۴ در مقیاس امواج درونی زمین، ۳ زمینلرزه با بزرگی ۴ تا ۵ و یک زمینلرزه در محدوده ۵ تا ۶ در مقیاس امواج درونی زمین رخ داده است.
کنگاور؛ زلزلهخیزترین منطقه کشور در هفته گذشته
در هفته گذشته، کنگاور در استان کرمانشاه با پنج زمینلرزه ثبت شده، لرزهخیزترین منطقه کشور بوده است. بزرگترین زمینلرزه کنگاور ساعت ۹:۲۳ دقیقه صبح روز ۲۲ بهمنماه ۱۴۰۳ و با بزرگی ۴ در مقیاس امواج درونی زمین به ثبت رسیده است.
بررسی وضعیت زمینلرزههای رخ داده در هفته چهارم بهمن ماه نشان میدهد استان خراسان رضوی با ۱۷ زمینلرزه، فارس و بوشهر با ۱۰ زمینلرزه، بالاترین آمار زلزله ثبت شده را به خود اختصاص دادهاند.
طی این مدت، در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، البرز، زنجان، سیستان و بلوچستان، قم، گیلان، قزوین، کهگیلویه و بویراحمد و مرکزی هیچ زمینلرزهای رخ نداده است.
طبق گزارش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، در هفته چهارم بهمنماه امسال، در پایتخت سه زمینلرزه به وقوع پیوسته و پنج زمینلرزه نیز در مناطق مرکزی کشور ثبت شده است.