رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اعلام جزئیات برگزاری مانور زلزله در بوستان ولایت از پرواز بالگردهای امدادی روز پنجشنبه در آسمان تهران خبر داد.
به گزارش جارچی اخبار، علی نصیری امروز سهشنبه ۳۰ بهمن در نشستی خبری درباره مانور زلزله پیش رو در بوستان ولایت بیان کرد: ساعت ۶:۱۷ صبح روز پنجشنبه مانور زلزله آغاز میشود و چون روز آزمون دکتری است داوطلبان آزمون دکتری از اطراف بوستان ولایت تردد نکنند تا در ترافیک نمانند و به آزمون برسند.
وی افزود: زلزله ۶.۷ گسل ری بدترین اتفاق ممکن است که این را برای زلزله در نظر گرفتهایم. درصورت وقوع زلزله قطعا شهر بههمریختگی پیدا خواهد کرد اما آنچه معاندان اعلام میکنند صحیح نیست.
وی افزود: در حوزه مدیریت بحران دانش تخصصی خیلی خوبی داریم که کمتر در کف میدان از آن استفاده شده بود. ما یکی از قویترین سناریوها را با قابلیت رقابت با دنیا به اذعان سازمان ملل چیدهایم. این بهخاطر اعتماد به تیمی جوان و دانشمند است.
نصیری افزود: ۴۰۰ استاد دانشگاه با ما تعامل دارند و از ظرفیتهای علمی روز کشور حداکثر استفاده را میکنیم.
وی اطفای حریق، مقابله با نشت مواد شیمیایی، آلودگیزدایی، عملیات نجات، آواربرداری، برپایی چادرهای اسکان اضطراری، دپوی آوار، بازگشایی معابر، تشخیص هویت، تأمین سردخانه سیار، بهداشت محل اسکان اضطراری و…را از کارکردهای تمرین مانور زلزله برشمرد.
او ادامه داد: توجه به گروههایی با نیازهای ویژه اتفاقی است که در این مانور انجام میشود. بحران چیزی نیست که تنها مردان ۲۰ تا ۴۰ ساله را دربربگیرد و زنان، کودکان، سالمندان و بیماران خاص نیازهای ویژهای دارند.
وی تصریح کرد: مسائل روانی بعد از حادثه مانند PTSD نیز موضوعی است که در این تمرین به آن پرداخته میشود.علاوه بر درمانگاه سیار، غرفه بازی کودکان و مراکز ترک اعتیاد سیار نیز در نظر گرفته شده است. همچنین در زلزلههایی اتفاق افتاده که امدادگر، تحت فشار به خودکشی دست زده است و ما مسائل روانی امدادگران را نیز در نظر گرفتهایم. این موارد ظریفی است که شاید در تمرینهای مرسوم زلزله به آن پرداخته نشود.
او بیان کرد: شهر را پهنهبندی کردهایم و هر پهنه استراتژی ویژه خود را دارد. مثلا در غرب تهران کارخانههایی را داریم و مسئله رفع نشت مواد شیمیایی و اطفای حریق ناشی از آن در پهنه غرب بیشتر مطرح است و در پهنه جنوب بافت فرسوده را داریم و موضوع آواربرداری اهمیت بیشتری دارد. در پهنه شمال تمرکز بر بازگشایی معابر است. در هر پهنه صد چادر نصب میشود. هر پهنه آشپزخانه صحرایی دارد.در پهنه مرکز بیمارستان صحرایی و توزیع دارو و در پهنه شرق، بهرهبرداری از مخازن آب اضطراری شبکه برق را داریم.
نصیری درباره مخازن آب اضطراری تأکید کرد: این مخازن برای شرایط فوری و اضطراری زلزله طراحی شدهاند. شیرهای مخازن حساس به لرزه هستند و به طور اتوماتیک آب مخزن را از شبکه شهری قطع میکند و در زمان زلزله قابل استفاده میشوند.
وی افزود: بهعنوان یک دانشآموخته و معلم مدیریت بحران میگویم نه تنها کشور ما از نظر دانش مدیریت بحران چیزی از ژاپن کم ندارد بلکه در مواردی از میانگین منطقه و دنیا جلوتر هستیم و باعث شگفتی آنها میشویم. مشکل ما این است که حرفهای درست دانشگاهیان ما شنیدن نمیشود و به همین خاطر مردم حلاوت این دانش را کمتر متوجه میشوند.