سرپرست معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تبریز با حضور در برنامه تلویزیونی تبریزیم ضمن اشاره به وضعیت پروژه های نیمه تمام و رها شده در سطح شهر گفت: اکثر این پرونده و پروژه‌ها متعلق به شرکت‌های وابسته به نهاد های دولتی است.

به گزارش جارچی اخبار،  محمد عزتی با حضور در برنامه تلویزیونی تبریزیم در شبکه سهند ضمن تشریح فعالیت‌های معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تبریز به گفتگو درباره مسائل حوزه شهرسازی و معماری پرداخت.

عزتی در بخشی از این گفتگو و در پاسخ به چرایی بلاتکلیف و نیمه‌تمام ماندن برخی پروژه‌های بزرگ در سطح شهر گفت: اجرا و اتمام پروژه‌های کلان‌ شهری از دغدغه های اصلی شهرداری تبریز به عنوان متولی اصلی مدیریت شهری است اما در بررسی چنین پروژه هایی شاهد آن هستیم که اکثر پروژه های نیمه تمام متعلق به شرکت های وابسته به نهاد های دولتی و عمومی است و عوامل متعددی از جمله: عدم ثبات مدیریتی، کمبود بودجه در این نهادها منجر به نیمه کاره ماندن آن ها شده است.

وی با انتقاد از ضعف قوانین و مقررات شهرسازی افزود: در گذشته مطابق دستورالعمل‌های موجود چنانچه پروژه‌ای در مدت مقرر به اتمام نمی‌رسید، مشمول جریمه می‌شد فلذا متولیان پروژه همواره درصدد تسریع عملیات و اتمام آن بودند اما مدتی قبل با سلب این اختیار، شهرداری دیگر نمی‌تواند از پروانه صادره‌ای که اعتبار آن به اتمام رسیده جریمه و یا عوارض جدیدی اخذ کند و صرفا مطابق با قانون نوسازی و آن هم پس از اتمام اعتبار اولیه و ۲ بار تجدید مهلت پروانه، مشمول دریافت ۲ برابری عوارض نوسازی می گردد که آن هم مبلغ بسیاری ناچیزی بوده و توان بازدارندگی ندارد.

سرپرست معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تبریز تصریح کرد: اعمال جریمه در چنین مواردی به عنوان دریافت هزینه و عوارض برای شهرداری نیست بلکه ابزار حاکمیتی برای تسریع عملیات اجرایی پروژه است و در چنین شرایطی خلا قوانین بازدارنده به خوبی احساس می شود.

عزتی در پایان اظهار امیدواری کرد: با اصلاح مقررات فعلی و وضع قوانین بازدارنده جدید توسط مراجع ذی ربط، شاهد توسعه و تکمیل پروژه های نیمه تمام، حذف زوائد بصری و زیباسازی شهری باشیم.