رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه در سطح بیش از ۷۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان سامانه های نوین آبیاری اجرا شده است، اعلام کرد: هم اکنون در ۶۳۰۰ هکتار از اراضی حوضه دریاچه ارومیه سامانه های نوین آبیاری در حال اجراست.

به گزارش جارچی اخبار،  اکبر فتحی در جلسه کارگروه آب‌وخاک استان گفت: ما در تلاش هستیم تا اجرای سامانه‌های نوین آبیاری را در استان به نحو احسن پیش ببریم، به همین منظور نه ‌تنها باید طرح ‌های در دست اجرا را به اتمام برسانیم بلکه باید برای ایجاد تقاضای جدید هم کوشش کنیم.

وی با اشاره به لزوم افزایش سطح اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در سالجاری افزود: ما پرونده به پرونده به بررسی موانع طرح‌های سامانه‌های نوین آبیاری می‌پردازیم تا موانع را برطرف کنیم و در صورتی‌که مانع غیرقانونی وجود داشت، اقدام قانونی در برابر عواملی که در اجرای طرح اختلال ایجاد می‌کنند انجام می دهیم.

فتحی به نقش نظارتی سازمان جهاد کشاورزی استان بر اجرای سامانه‌های نوین آبیاری نیز تأکید کرد و افزود: چنانچه کارفرما، پیمانکار و یا بهره برداران در تأمین منابع مشکل و مسئله‌ای داشته باشد آن را حل می‌کنیم.

وی با بیان اینکه استفاده از روش‌های نوین آبیاری، بهره‌وری آب را چندین برابر نسبت به روش‌های سنتی افزایش می‌دهد، گفت: ما برای تشویق بهره برداران جهت استفاده از این سامانه‌های نوین آبیاری حمایت‌های لازم را از آنها انجام می‌دهیم.

یادآور شد: ما در راستای استفاده بهینه از منابع آبی وظیفه داریم و باید با کشاورزان در زمینه اجرای طرح‌های نوین آبیاری همراهی داشته باشیم و اگر نیاز باشد باید خودمان به سراغ کشاورزان برویم و مزیت‌های آن را ارائه کنیم تا با توجه به منابع محدود این طرح‌ها عملی شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اضافه کرد: برای ایجاد درخواست جدید برای سامانه‌های نوین آبیاری در سال ۱۴۰۱، از تمامی امکانات، ظرفیت مروجان و ادارات جهاد کشاورزی شهرستان‌ها بهره گرفته می‌شود چراکه این سامانه‌ها در راستای حفظ منافع کشورمان است و در این خصوص مسئولیت فنی، رسالت سازمانی و مسئولیت اجتماعی به عهده داریم.

فتحی به نقش سامانه‌های نوین آبیاری در ایجاد امنیت غذایی و بهینه‌سازی مصرف آب کشاورزی تأکید کرد و گفت: اگر از سامانه‌های نوین آبیاری استفاده نشود طی ۴ تا ۵ سال آینده در ارتباط با منابع با مشکل مواجه می‌شویم از این رو در این خصوص طبق دستورالعمل‌های سامانه‌های نوین آبیاری که تدوین‌شده است پیش می‌رویم و تلاش می‌کنیم تا در این زمینه تسهیل گری لازم را انجام دهیم.

وی همچنین اضافه کرد: انجمن‌های موجود در زمینه آبیاری باید در راستای تسهیل گری، کمک حال سازمان جهادکشاورزی باشند و برای ایجاد درخواست‌های جدید بیشتر از ظرفیت‌های آن‌ها بهره گرفته شود.

حوضه آبریز دریاچه ارومیه واقع در شمال غرب ایران ، مساحتی افزون بر ۵۱ هزار و ۸۷۶ کیلومتر مربع دارد.

این حوضه با داشتن دشت هایی مانند دشت تبریز، ارومیه، مراغه، مهاباد، میاندوآب، نقده، سلماس، پیرانشهر، آذرشهر و اشنویه، یکی از کانون های ارزشمند فعالیت کشاورزی و دامداری درایران به شمار می رود.

۱۶۰ هزار هکتار از اراضی واقع در حوزه آبریز دریاچه ارومیه قابلیت تجهیز به سامانه های نوین آبیاری را دارد.

دریاچه ارومیه ، بزرگترین دریاچه داخلی ایران و دومین دریاچه آب شور جهان است. آب این دریاچه بسیار شور است و از رودخانه های زرینه رود، سیمینه رود، گدار، باراندوز، شهرچای، نازلو و زولا تغذیه می شود.