رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجانشرقی، با اشاره به اینکه ترکیب سنی و تحصیلی کشاورزان استان نامتقارن است، بر آموزش کشاورزان، ترویج و انتقال یافتههای نوین کشاورزی به بهرهبرداران این بخش تاکید کرد.
اکبر فتحی عصر امروز در جلسه قرارگاه امنیت غذایی استان که با حضور مسئول سازمان بسیج مهندسان کشاورزی و منابع طبیعی سپاه عاشورا و مسلم اورنگی رئیس مرکز اندیشه ورزی و راهبردی سپاه عاشورا و جانشین رئیس ستاد راهبری اقشار و متخصصان سپاه عاشورا برگزار شد، با بیان اینکه امنیت ملی برابر با امنیت غذایی به اضافه امنیت دفاعی است، اظهار داشت: امنیت غذایی یک موضوع مهم و فوقالعاده حائز اهمیت است.
به گزارش جارچی اخبار به نقل از فارس، وی با اشاره به محصولات قالب کشاورزی استان اعم از گندم، جو، کلزا و جو، ادامه داد: محصول گندم قوت قالب کشور را شامل میشود، تمام کشورهای جهان اعم از کشورهای توسعه یافته و مدرن و کشورهای در حال توسعه، تمام تلاش خود را صرف این امر میکنند که گندم مورد نیاز خود را در داخل کشورشان تولید کنند تا در صورت اعمال فشارهای سیاسی، بتوانند استقلال غذایی و حاکمیتی خود را در مقابل این فشارها حفظ کنند.
فتحی با ابراز خرسندی از این موضوع که کشور برای پنجمین سال متوالی در تولید گندم به خودکفایی رسیده است، اظهار کرد: با توجه به شرایط جوی و میزان بارندگی در سطح استان و میانگین تولید گندم توسط کشاورزان شاخص و عادی که تفاوت زیادی با یکدیگر دارند، باید با بهنژادی و بهزراعی که شامل عوامل موثری منجمله ژنتیک، نحوه کاشت و تغذیه مناسب میباشد افزایش تولید در واحد سطح ارتقاء یابد تا خودکفایی کشور در امر تولید گندم خدشهدار نشود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به اینکه ترکیب سنی و تحصیلی کشاورزان استان نامتقارن میباشد، بر آموزش کشاورزان، ترویج و انتقال یافتههای نوین کشاورزی به بهرهبرداران این بخش تاکید کرد.
وی با یادآوری این موضوع که بذور اصلاح شده ۲۰ تا ۳۰ درصد در افزایش تولید نقش مستقیم دارند، تصریح کرد: کشاورزان و بهرهبرداران بخش کشاورزی باید تشویق و ترغیب شوند تا از بذرهای اصلاح شده و ارتقاء یافته در راستای افزایش تولید در واحد سطح استفاده کنند.
فتحی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ما نیازمند یکسری کارشناسان و کاربران زبده کشاورزی هستیم تا با حضور در جوامع روستایی، آموزشهای لازم در خصوص استفاده بهینه از کودهای مناسب در زمان مشخص را به کشاورزان ارائه دهند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان تاکید کرد: وظیفه اصلی سازمان جهادکشاورزی استان، تامین امنیت غذایی از طریق افزایش عملکرد در واحد سطح است.
مسئول سازمان بسیج مهندسان کشاورزی و منابع طبیعی سپاه عاشورا نیز با بیان اینکه طرح بسیج همگام با کشاورز توفیق بسیار ارزشمندی است و میتواند زمینه تحولات زیادی را در کشور و استان ایجاد کند، افزود: طرح بسیج همگام با کشاورز با برگزاری دورههای آموزشی و ترویجی به دنبال علمی کردن کشاورزی است.
باقر دهقانزاده با بیان اینکه طرح ملی بسیج همگام با کشاورز با استفاده از مربیان بسیجی به شکل جهادی اجرا می شود ادامه داد: پنج محصول اولویتدار در طرح بسیج همگام با کشاورز تعیین شده است و برای آذربایجانشرقی چهار محصول گندم، جو، کلزا و ذرت در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه امیدواریم با طرح اعتلای «بسیج همگام با کشاورز» افق و آینده روشنی در انتظار کشاورزی کشور باشد چراکه این طرح میخواهد همان حرکت انقلابی اوایل انقلاب را دنبال کند ادامه داد: بسیج در جهاد اقتصادی و بحث کشاورزی در کنار سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجانشرقی است و طرح اعتلای بسیج همگام با کشاورز یکی از هشت طرح اعتلای بسیج است که در روستاهای آذربایجانشرقی اجرا خواهد شد و نقش بسیج تصدیگری نیست و میخواهد به دولت در کشاورزی کمک کند. ما باید به استقلال کامل در کشاورزی و محصولات غذایی برسیم.
- ۱۱ دی ۱۳۹۸ - ۱۹:۴۱
ترکیب سنی و تحصیلی کشاورزان استان آذربایجان شرقی نامتقارن است
آموزش کشاورزان، ترویج و انتقال یافتههای نوین کشاورزی به بهرهبرداران این بخش صرروی است.