مدیرکل دفتر ساماندهی صنوف و تشکل‌های مردم نهاد سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: ساختار نظام صنفی کشاورزی اصلاح و اتاق اصناف کشاورزی در شهرستان‌ها تشکیل می‌شود.
به گزارش جارچی اخبار، مسعود عدل‌طلب در جلسه اجرایی کردن آئین نامه و دستورالعمل های اصلاحی نظام صنفی کشاورزی در تبریز، با اشاره به ساختار موجود نظام صنفی کشاورزی و دستاوردهای آن در دهه نخست فعالیتش در حوزه‌های شغلی، اقتصادی و اجتماعی اظهار داشت: در ساختار جدید افراد و واحدهای صنفی کشاورزی در هر شهرستان بر اساس دارا بودن حد نصاب تعداد اعضا، در قالب هفت اتحادیه صنفی کشاورزی و در هفت زمینه موضوعی زراعت، باغداری و درختکاری مثمر و غیرمثمر، دامپروری، دامداری، تولیدات دامی، زنبورعسل و کرم ابریشم، طیور و ماکیان، آبزی پروری و صیادی، جنگل‌داری و بیابان‌زدایی و خدمات و صنایع تبدیلی کشاورزی تشکیل می‌شوند.
وی خاطرنشان کرد: اتاق اصناف کشاورزی شهرستان، نهادی مهم متشکل از اعضای هیات مدیره اتحادیه‌های صنفی کشاورزی همان شهرستان است که ضمن نظارت بر کار اتحادیه‌های صنفی موضوعی و تخصصی، باید تمام امور نظام صنفی کشاورزی شهرستان را مدیریت کند.
عدل‌طلب با اشاره به تشکیل اتاق اصناف کشاورزی مرکز استان، گفت: این اتاق نیز علاوه بر انجام وظایف شهرستان خود، وظایفی از جمله برقراری هماهنگی بین اتاق‌های اصناف شهرستان‌های استان و برگزاری انتخابات تعیین نماینده یا نمایندگان استان در اتاق اصناف ایران را برعهده دارد.
وی افزود: اعضای هیات عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران به استناد مقررات مربوطه، شامل وزرای کشاورزی، کشور، صنعت، معدن و تجارت، نیرو، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دادگستری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اتاق اصناف ایران، اتاق بازرگانی و هیات رئیسه اتاق کشاورزی ایران است.
مدیرکل دفتر ساماندهی صنوف و تشکل‌های مردم نهاد سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران اظهار کرد: در سطح شهرستان‌ها نیز کمیسیون نظارت بر اصناف کشاورزی متشکل از اعضای متناظر هیات عالی نظارت خواهند بود که بر فرآیند و عملکرد اتحادیه‌های صنفی و اتاق اصناف نظارت می‌کنند.
دی‌ماه سال ۱۳۹۷ هیات دولت پس از بررسی و کار کارشناسی، ساز و کار تشکیل اتاق اصناف کشاورزی ایران را تصویب و به وزارت جهادکشاورزی ابلاغ کرد و با ابلاغ آن ، تشکیل اتاق اصناف کشاورزی ایران وارد مرحله جدیدی شد.