به گزارش جارچی اخبار، اسماعیل قربانی اظهار کرد : مخابرات منطقه اصفهان به عنوان استان پیشتاز در عرصه ارائه فیبر نوری منازل و مشاغل تاکنون ۴۰ هزار فرصت اتصال به شبکه فیبر نوری در سطح استان ایجاد کرده که با برنامه عملیاتی در قالب طرح نجما این عدد تا پایان سال آینده به ۲۰۰ هزار مشترک متصل خواهد رسید.
قربانی افزود: مخابرات در حال حاضر در استان ۱۲ هزار کیلومتر فیبر نوری و ۵۰۰ هزار کیلومتر تار فیبر نوری دارد و با اجرای طرح نجما زیر ساخت های این تکنولوژی در سطح استان توسعه خواهد یافت،تکنولوژی ما را به سمت توسعه فیبر نوری سوق می دهد مدیر مخابرات منطقه اصفهان گذر از شبکه سنتی مس به شبکه فیبر نوری را اقدامی ناگزیر در عرصه ارتباطات کشور دانست و عنوان کرد: در سالهای گذشته میانگین استفاده کاربران از اینترنت به طرز غیرقابل باوری افزایش یافته و قطعاً در آینده هم نیاز افراد جامعه بیشتر و بیشتر خواهد شد و اگر قرار است ظرفیت مصرف در کشور افزایش یابد، باید از محدودیت های شبکه مسی گذر کرده و مجهز به شبکه فیبر نوری شد.
مدیر عامل شرکت مخابرات استان اصفهان با اشاره به مزایای فیبر نوری در مقایسه با شبکههای مسی بیان کرد: شبکه فیبر نوری نسبت به شبکه مسی در بسیاری از موارد از جمله سرعت، پهنای باند، برد، امنیت و مقاومت الکتریکی برتری های غیر قابل انکاری دارد.
وی افزود: یکی از مهمترین مزایای فیبر نوری در مقابل شبکه مسی، سرعت بالاتر آن است، فیبر نوری از نور به عنوان رسانهای برای انتقال اطلاعات استفاده میکند و به دلیل سرعت نور در حدود ۳۰۰٬۰۰۰ کیلومتر بر ثانیه، اجازه میدهد تا اطلاعات با سرعت بسیار بالا منتقل شود و در مقایسه با شبکههای مسی که از جریان الکتریکی استفاده میکنند و سرعت آنها به حداکثر سرعت نور نمیرسد، فیبر نوری قابلیت انتقال دادهها با سرعت بسیار بیشتری را دارد.
قربانی با ابراز خرسندی از تجهیز مجموعه ساختمان های اپال به فیبر نوری گفت: زیرساخت های فیبر نوری در ساختمان ها می تواند علاوه بر پاسخگویی به نیازهای روزمره مشترکین برای پایش تصویری، سرویس های تصویری متمرکز و … نیز سودمند باشد.
وی بیان کرد: در عصر دیجیتالی شدن هستیم همان دورانی که مفهوم دیجیتال، ظرفیت های جدیدی نظیر هوش مصنوعی، متاورس، دو قلوهای مجازی، واقعیت افزوده و … را پیش روی مردم قرار داده و در آینده نه چندان دور فضای زندگی ما را به شدت با خود گره خواهد زد و شرط عقل مهیا شدن برای این تحولات است.
قربانی گفت: ظرفیت های بی نظیری در فضای دیجیتال وجود دارد که می تواند به ثروت آفرینی، توسعه حاکمیت و بهبود زندگی مردم کمک کند و ما باید با تامین زیرساخت های لازم زمینه را برای استفاده بهینه از این ظرفیت های اساسی فراهم کنیم.