رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه اساتید دانشگاه مسئولان را نسبت به مساله زلزله دغدغه مند و آگاه کنند، گفت: وقوع زلزله در تهران به عنوان پایتخت کشور، کل حاکمیت سیاسی و اقتصادی کشور را تحت تاثیر قرار میدهد.
به گزارش جارچی اخبار به نقل از شورای اسلامی شهر تهران، حجت الاسلام سید محمد آقامیری در نشست «بررسی راهکارهای افزایش تابآوری شهر تهران در برابر زلزله» که در قالب کارگروه افزایش تابآوری سازهها در برابر زلزله به عنوان اولین نشست مشترک مسئولین و اساتید مهندسی زلزله از هفت دانشگاه کشور در شورای شهر تهران برگزار شد، افزود: بحث تابآوری شهر تهران در برابر زلزله بالای هفت ریشتر را در کمیته عمران شورای شهر تهران پیگیری کردیم، این اقدام از آبان سال گذشته آغاز شد.
وی افزود: در حین این بررسی در کمیته عمران، زلزله ترکیه به وقوع پیوست که دقیقا فضا را روشن کرد و آنچه را که در ذهن داشتیم، به وضوح دیده شد.
آقامیری با بیان اینکه زلزله ترکیه برای شهر و آنچه که پیش آمد یک شوک جهانی بود، اظهار داشت: این زلزله مدیریت شهری را مصمم کرد که به فکر این موضوع باشد و با دید بازتری روی این مقوله کار شود.
رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: بر همین اساس این کارگروه در اسفند سال گذشته اولین نشست خود را با مدیران شهری تهران برگزار کرد و کارگروهی که به همراه معاونین کار خود را آغاز کرده و در این فاصله از طریق تیم کارشناسی با اساتید مطرح دانشگاهها جلساتی برگزار شد.
آقامیری افزود: از بین همه اساتید دانشگاه ها، ۴۵ نفر دانشگاه های تهران، شریف، امیرکبیر، علم صنعت، خواجه نصیر، دانشگاه آزاد، علوم تحقیقات و پژوهشگاه زلزله اعلام آمادگی کردند و در کارگروه حضور دارند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: در ترکیه اگر زلزله آمد استانهای جنوب شرقی آن درگیر مسائل مربوط به زلزله شدند ولی پایتخت سیاسی و اقتصادی ترکیه آنکارا و استانبول به کار خود ادامه میدادند و کشور از نظر حاکمیتی و سیاسی سر پا بود، اما تصور کنید زلزله در تهران به وقوع بپیوندد؛ تهرانی که پایتخت کشور است و همه حاکمیت سیاسی و اقتصادی در این شهر به وقوع میپیوندد، اگر این فاجعه در تهران پیش بیاید در حقیقت این اتفاق برای کل کشور افتاده، چطور باید کشور را مدیریت کنیم؟
آقامیری گفت: بر همین اساس ضرورت دارد که برای تهران یک فکر اساسی انجام شود و مدلی طراحی شود که برای کل کشور به ویژه کلانشهرها که در معرض زلزله قرار دارند، بکار گرفته شود.
وی با اشاره به تبعات و خسارات زلزله احتمالی تهران تاکید کرد: بزرگترین زلزلهای که در جهان داشتهایم زلزله ۹.۱ ریشتری اقیانوس آرام بوده که بیشترین تلفات آن بوسیله سونامی رقم خورده، بطوریکه ۲۲۰ هزار نفر در این زلزله جان خود را از دست داده اند ولی زلزلهای که برای تهران پیش بینی میشود با نظرات مختلفی که کارشناسان ارائه میکنند ۳۰۰ هزار نفر تا ۵۰۰ هزار نفر پیش بینی شده، این عددها روی کاغذ راحت است اما قطعا این موضوع شوخی نیست که چنین عددی در تهران داشته باشیم.
رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران افزود: بطور قطع باید این دغدغه را اساتید برای مسئولان ایجاد کنند که به موضوع زلزله توجه ویژهای داشته باشیم و اینکه دوره بازگشت زلزلهها چه زمانی است، کارشناسان باید در این خصوص اظهار نظر کنند و نظرات آنها نیز باید پشتوانه علمی داشته باشد. در این کارگروه باید دغدغههای این حوزه برای مسئولان کشور در سطح ملی و نه صرفا شهرداری تهران تبیین شود زیرا در این اتفاق کل حاکمیت سیاسی و اقتصادی در کشور درگیر میشود، از این رو باید همه دست به دست هم دهیم تا در خصوص این مشکل راهکارهایی مناسب را اتخاذ کنیم.