معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان گفت: امتیازات تشویقی از جنس هزینههای پروانه ساختمانی برای ساختمانهای سازگار با محیط زیست تعیین شده است.
به گزارش جارچی اخبار، وحید مهدویان در سیودومین نشست گپ و گفت با رسانهها با موضوع ساختمانهای پایدار و با اشاره به لایحه حمایت از ساختمانها و فضای شهری سازگار با محیط زیست، گفت: ساختمانها بر اساس شاخصهای ارزیابی به چهار دسته تقسیم میشوند و هرکدام به میزان مشخص از تخفیفهای پروانه ساختمانی بهرهمند میشوند.
وی در ادامه با بیان اینکه اهمیت انرژی آرام آرام مشخص شده است،افزود: اگر با آلودگیها به درستی برخورد نکنیم، دیگر زندگی در شهرها امکان پذیر نخواهد بود و از نظر زیست محیطی ورشکست خواهیم شد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان گفت:برای برآورد میزان بهرهوری با توجه به زمان تولید، انتقال و مصرف به انجام تحقیقات و راهکارهایی برای حفظ انرژی و کاهش آلودگی نیاز داریم، بیش از دو دهه است که بهینهسازی مصرف انرژی در ساختمانها مطرح بوده است، قوانین و آئیننامههای لازم ابلاغ شده است، اما آنگونه که باید در امر ساختوساز مورد توجه قرار نگرفته است، بنابراین اکنون با بحران مصرف انرژی مواجه هستیم.
وی با اشاره به اینکه معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان از سال ۱۳۹۵ مطالعاتی را تحت عنوان مطالعات و تدوین ضوابط پایدار انجام داد تا بتواند تمام مقررات را در حوزه ساختوساز شهر اصفهان به دستورالعمل اجرایی تبدیل کند، تصریح کرد : در بحث استفاده از انرژی خورشیدی در ساختمانها که دو سال گذشته به تصویب کمیسیون ماده ۵ رسید، تصفیه و بازچرخانی آبهای خاکستری که به تصویب شورای اسلامی شهر رسید و لایحهای در سال ۱۴۰۱ تحت عنوان لایحه حمایت از ساختمانها و فضاهای شهری سازگار با محیط زیست، از خروجیهای این مطالعات بود.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان با اشاره به لایحه حمایت از ساختمانها و فضای شهری سازگار با محیط زیست، تصریح کرد: شاخصهای ارزیابی ساختمانهای پایدار تدوین و بر این اساس نیز نظام طراحی و رتبهبندی ساختمانها تدوین و به چهار رده ساختمانهای درجه ۲، ساختمانهای سازگار با محیط زیست درجه یک، ساختمانهای سازگار با محیط زیست ممتاز و ساختمانهای دوستدار محیط زیست، تقسیم شد.
مهدویان با اشاره به اینکه برای این چهار دسته ساختمان امتیازات تشویقی از جنس هزینههای پروانه ساختمانی تعیین شد، گفت: برای ساختمانهای سازگار با محیط زیست درجه دو ۲۰ درصد، برای ساختمانهای سازگار با محیط درجه یک ۳۰ درصد، برای ساختمانهای سازگار با محیط زیست ممتاز ۴۰ درصد و برای ساختمانهای دوستدار محیط زیست ۵۰ درصد و ساختمانهای همراه با محیط زیست که حداقلها را رعایت کرده بودند معادل ۱۰ درصد از هزینههای پروانه ساختمان تخفیف داده میشود.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان با بیان اینکه دبیرخانه ساختمانهای پایدار در این معاونت تشکیل شد، گفت: در این دبیرخانه که با همکاری سازمان خدمات شهری، سازمان نظام مهندسی، دانشگاه آزاد واحد خوراسگان، مرکز تحقیقات و دانشگاه شهید بهشتی شکل گرفت، ارزیابی ساختمانها و اعطای برچسبهای انرژی و استفاده از مشوقها از طریق این دبیرخانه مشخص میشود.
وی با اشاره به اینکه اولین گام اجرایی این دبیرخانه فراخوانی تحت عنوان ساختمانهای سازگار با محیط زیست است، افزود: طبق زمانبندی، فراخوان از دهم آبان آغاز و تا سیام آبان سازندگان ساختمانهای مطابق با معیارهای ساختمان پایدار فرصت دارند تا ساختمان خود را به دبیرخانه معرفی میکنند و سپس در مرکز تحقیقات و بر اساس استانداردهای مصوب ساختمانها ردهبندی و ساختمانهای سازگار با محیط زیست انتخاب میشود و نشان تعالی ساختمان سبز برای اولین بار در کشور به آنها اعطا میشود.
وی با بیان اینکه با توجه به اینکه ۴۰ درصد از مصرف انرژی در ساختمانها است که آلودگیهایی در پی خواهد داشت، تصریح کرد: این اقدام می تواند برای پیگیری امور مربوط به توسعه ساختمانهای پایدار ، مصرف انرژی در ساختمانها و شروع یک اقدام اجرایی در شهر اصفهان و پیگیری مصوبات موثر باشد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان گفت: امیدوارم با راهاندازی این دبیرخانه شهر اصفهان به عنوان شهر پیشرو بتواند اقدامات اجرایی خوبی را در حوزه ساختمانهای پایدار مصرف انرژی انجام دهد و بحرانهای محیط زیستی را کاهش دهد و به سمت شهر پایدار و زیستپذیر حرکت کند.
مدیر بهینهسازی، تعمیرات و نگهداری تأسیسات شهری معاونت محیط زیست و خدمات شهری اصفهان نیز در ادامه این نشست گفت: ما برای رسیدن به اهداف مورد نظر اقدامات زیست محیطی را از خود شهرداری اصفهان آغاز کردیم و در این راستا ۲۰۰ ساختمان شهرداری را از لحاظ مصرف انرژی مورد بررسی قرار دادیم.
سیدمهدی حسینی ادامه داد: در این راستا به سمت استفاده از انرژی خورشیدی گام برداشته و موفق به کسب رتبه نخست انرژی تجدیدپذیر در بین شهرداریهای کشور شدیم.
مدیر بخش انرژی و آکوستیک مرکز تحقیقات راه و شهرسازی نیز در این نشست خبری گفت: ما باید برای فرهنگسازی در زمینه ساختمان سبز از روش تشویقی به جای تنبیه استفاده کنیم چون اثر بخشی بهتری دارد.
محمد کاری افزود: استاندارد مصالح سبز مسئله مهمی است و باید در احداث ساختمانهای جدید لحاظ کرد.
کاری اظهار کرد:کارآفرینی و افزایش مهارت دانشجویان برای دانشگاه دارای اهمیت است به همین دلیل، در زمینه احداث ساختمانهای پایدار به سمت این دو حوزه حرکت کردهایم .
رئیس دانشکده معماری و شهرسازی اصفهان هم در این نشست اظهار داشت: اصفهان، شهری پیشگام در زمینه احداث ساختمانهای پایدار در کشور است و ابتکار عمل شهرداری این شهر در زمینه شناسایی ساختمانهای پایدار قادر به ایجاد موجی اثرگذار در سطح کشور خواهد بود.
محمد بهاروند در ادامه گفت: هنوز در ابتدای راه هستیم و باید اقدامات زیادی در این زمینه انجام شود.
رئیس دانشکده معماری و شهرسازی اصفهان بیان کرد: ما در این راه بدنبال برقراری یک توازن سه گانه در حوزه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در حوزه شهری هستیم که در آینده در حوزه معماری و شهرسازی این تغییر نگاه منجر به ساخت و سازهای جدید استاندارد شود .