رئیس‌جمهور با بیان اینکه سازمان ملل در موضع غزه کارآمدی خود را از دست داد و به حاشیه رفت، تاکید کرد: قطع شریان‌های اقتصادی و روابط سیاسی قطعا در وادار کردن رژیم صهیونیستی به پایان ظلم‌ها و جنایت‌ها در غزه مؤثر است.

به گزارش جارچی اخبار، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی چهارشنبه شب در هشتمین نشست شورای‌عالی همکاری‌های اقتصادی ایران و ترکیه و در نشست خبری مشترک با رجب طیب اردوغان همتای ترکیه‌ای خود، با بیان اینکه سازمان ملل در این مساله غزه کار آمدی خود را از دست داده و به حاشیه رفته است، افزود: معتقدیم کشورهای مرتبط با رژیم صهیونیستی با اقداماتشان می‌توانند به پایان دادن به این ظلم موثر باشد.  تردید نداریم پیروز این جنگ، فلسطین است.

موضوع فلسطین مساله اول جهان و بشریت است

آیت‌الله رئیسی همچنین افزود: به دنبال تحقق نظم عادلانه و نوین جهانی هستیم. ظلمی که رژیم صهیونیستی نسبت به مردم مظلوم و مقتدر فلسطین روا می‌دارد نه تنها ملت مسلمان بلکه تمام مردم آزاده جهان و وجدان‌های بیدار را نگران کرده است. کدام وجدان بیداری است که متاثر از این ظلم و جنایات نباشد؛ لذا مساله فلسطین، امروز مساله اول جهان اسلام است و شاید بتوان گفت که مساله اول جهان است.

رئیس‌جمهور ادامه داد: بدتر از همه اینکه این جنایات با حمایت آمریکا و برخی کشورهای غربی انجام می‌شود. فاجعه بزرگی است که آمریکا رسما از رژیم صهیونیستی حمایت می‌کند. در واقع آمریکاست که این جنایات را مرتکب می‌شود و تاسف‌بارتر اینکه اتحادیه‌ها، سازمان‌های بین‌المللی و سازمان ملل کارآمدی خود را از دست داده و توان جلوگیری از جنایاتی که بر همه روشن شده است را ندارد.

آیت‌الله رئیسی تاکید کرد: کسانی که مدعی دفاع از حقوق انسان هستند و ماموریتشان دفاع از صلح و امنیت جهانی است، به حاشیه رفته‌اند و دیگر کارایی ندارند.

قطع روابط رژیم صهیونیستی را وادار به پایان جنایت در غزه می‌کند

رئیس‌جمهور افزود: قطع شریان‌های اقتصادی و روابط سیاسی قطعا در وادار کردن رژیم صهیونیستی به پایان این ظلم‌ها و جنایت‌ها مؤثر باشد.

وی تاکید کرد: معتقدیم کشورهای مرتبط با رژیم صهیونیستی حتما می‌تواند اقداماتشان در وادار کردن این رژیم برای پایان دادن به ظلم و جنایت مؤثر باشد. بنابراین در مذاکراتی که با اردوغان داشتیم، هر دو توافق داشتیم بر حمایت از فلسطین و مقاومت اسلامی؛ هر دو متفقیم که باید حقوق حقه فلسطینی‌ها به آنها داده شود  و آنهایی که در حق فلسطینی‌ها ظلم و تجاوز کرده اند، باید مورد مؤاخذه شوند.

آیت الله رئیسی افزود: صهیونیست‌ها باید هم رفع اشغال و ظلم از فلسطین کنند و هم باید خسارت دهند. ۷۵ سال است که بر مردم فلسطین حاکم شده اند و با قتل و غارت و کشتار آنها را از خانه خود آواره کرده اند. ادامه این جنایت نه مشروعیت می‌آورد و نه مالکیت بنابراین باید رفع ظلم شود.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: هر دوی ما رؤسای جمهور به احقاق حقوق حقه فلسطینی ها معتقدیم بنابراین باید فلسطین به حق خودش برسد و تمام تلاش‌های خود را در این جهت معطوف خواهیم داشت. بیش از ۱۰۰ روز از جنگ غزه می‌گذرد که پیروز میدان فلسطین و شکست خورده آن، رژیم صهیونیستی است و فلسطین مقتدر بعد از این هم پیروزی با خود همراه خواهد داشت.

نظم امروز جهان ناعادلانه است

رئیس‌جمهور یادآور شد: نظم امروز جهان ناعادلانه است. ما با ترکیه، کشورهای مسلمان و سایر کشورها و همچنین مردم آزاده جهان، باید در پی تحقق نظم عادلانه و نوین جهانی باشیم.

آیت‌الله رئیسی در ادامه همکاری منطقه‌ای را راهکار حل مساله تروریسم دانست و تاکید کرد: همکاری ایران و ترکیه در برای مبارزه با تروریسم بسیار اهمیت دارد و جمهوری اسلامی ایران برای مبارزه با تروریسم در منطقه هیچ تردیدی به خود راه نمی‌دهد.  قهرمان مبارزه با تروریسم در ایران، شهید بزرگوار حاج قاسم سلیمانی است که باید یادش را به عنوان قهرمان مبارزه با تروریسم گرامی داشت.

رئیس‌جمهور، امنیت ترکیه و کشورهای منطقه را امنیت ایران دانست و یادآور شد: کوچکترین ناامنی برای هر یک از کشورهای منطقه، ناامنی برای کل منطقه تلقی می‌شود بنابراین برای مبارزه با تروریسم مصمم هستیم.

داعش ساخته آمریکاست

آیت‌الله رئیسی ادامه داد: آمریکایی‌ها رسما در مبارزات انتخاباتی اعلام کردند که داعش را تشکیل داده‌اند آنچه شما از جنایات داعش در منطقه می‌بینید که دست ساخته آمریکایی هاست و از سوی رژیم صهیونیستی مورد حمایت قرار می‌گیرد.

آیت‌الله رئیسی همچنین با ابراز خرسندی از دعوت و میهمان‌نوازی کشور دوست، برادر و همسایه ترکیه، درباره نشست عالی همکاری اقتصادی دو کشور با مقامات دو کشور گفت: در این نشست نقطه نظرات مشترکی با دولت ترکیه داشتیم. ما به دنبال همکاری‌ موثر با کشور ترکیه هستیم و بنای ما بر ارتقای این همکاری هاست.

رئیس‌جمهور افزود: معتقدیم ظرفیت ایران و ترکیه بالاست و با این ظرفیت می‌توانیم در همه حوزه‌ها به شکل جهشی روابط را گسترش دهیم. در حوزه‌های اقتصادی و تجاری گام‌های موثری را برداشته‌ایم و مصمم به ارتقای سطح روابط هستیم. هستیم.

آیت الله رئیسی تاکید کرد: در گام نخست ۳۰ میلیارد دلار را هدف گذاری کرده‌ایم که با تلاش همکاران من در ایران و فعالان اقتصادی دو کشور، سطح روابط اقتصادی ایران و ترکیه افزایش یابد.

موضع ترکیه و ایران در موضوع فلسطین مشترک است

«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه نیز در این نشست با ابراز خرسندی از برگزاری دیدارهای پربار امروز خود و مقامات دولتش با رئیس جمهور و مقامات دولت ایران گفت: در ابتدا خدمت رهبر و مردم ایران عرض سلام دارم و امیدوارم این نشست‌ها و رایزنی‌ها برای دو کشور مایه برکت باشد.

رئیس جمهور ترکیه با تسلیت شهادت حادثه تروریستی کرمان به دولت و ملت ایران افزود: گفتگوهای مفصلی برای توسعه تبادلات تجاری داشتیم و توافق کردیم که همه تلاش خود را برای رساندن حجم مبادلات به عدد ۳۰ میلیارد دلار به کار بگیریم‌.

اردوغان به توافق دو کشور برای رونق‌بخشی به تجارت در مناطق مرزی دو کشور اشاره کرد و اظهار داشت: دو کشور همچنین گفتگوهای خوبی در زمینه تقویت همکاری در زمینه کریدورها و مسیرهای ریلی و جاده‌ای و تبادل باثبات انرژی به ویژه گاز داشتند.

وی مقابله موثر با تروریسم و قاچاق را نیازمند همکاری جدی دو کشور دانست و با اشاره به توافقات صورت گرفته برای تقویت تعاملات فیمابین در زمینه همکاری‌های دانشگاهی، بر تمهید زیرساخت‌های لازم برای عملیاتی شدن این توافقات تاکید کرد.

اردوغان در ادامه به گفتگوهای صورت گرفته میان مقامات دو کشور درباره رخدادهای غزه اشاره کرد و گفت: ظلم و جنایات گسترده اسرائیل نسبت به فلسطینی‌ها استانداردهای دوگانه سازمان‌های جهانی را به نمایش گذاشت.

وی با بیان اینکه ترکیه خواهان همکاری بیشتر در موضوع سوریه در چارچوب گفتگوهای آستانه است، افزود: در مورد عراق نیز ترکیه معتقد به ضرورت مقابله موثر،‌ جدی و قاطع با تروریسم است.

رئیس جمهور ترکیه ضرورت همکاری کشورهای منطقه درباره تحولات افغانستان را نیز مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: از بهبود و ارتقای سطح همکاری‌ها و مناسبات ایران و آذربایجان استقبال می‌کنیم.

در این نشست همچنین توافقاتی میان اعضای هیات‌های عالی‌رتبه ایران و ترکیه درباره موضوعات متعدد اقتصادی و روابط تجاری انجام شد که اهم محورهای آن عبارتند از:

– افزایش سرمایه‌گذاری شرکت‌های ترکیه‌ای در ایران

– افزایش صادرات محصولات کشاورزی به ترکیه و رفع برخی موانع موجود

– توسعه همکاری‌های حمل و نقل جاده‌ای میان طرفین

– افزایش همکاری‌های بانکی

– انعقاد قراردادهای تجاری بین مناطق آزاد دو کشور

– افزایش صادرات و سوآپ گاز بین ایران و ترکمنستان و ترکیه

– خرید و فروش برق بین دو کشور و افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری سرمایه‌گذاری ترکیه در خطوط انتقال برق فیمابین (خوی-وان)

– همکاری در حوزه ساخت فیلم، سریال، مشارکت متقابل در برگزاری نمایشگاه کتاب و عرصه گردشگری

آیت‌الله رئیسی صبح چهارشنبه برای حضور در نشست شورای عالی همکاری های ایران و ترکیه در صدر هیأتی اقتصادی – سیاسی عازم آنکارا شد و مورد استقبال رسمی اردوغان رئیس جمهور ترکیه قرار گرفت.

وی سپس ملاقاتی خصوصی با اردوغان داشت و سپس هشتمین نشست شورای‌عالی همکاری‌های ایران و ترکیه به ریاست دو رئیس جمهور برگزار شد.

پس از آن روسای جمهور در نشست مطبوعاتی نتایج رایزنی‌های خود را با حضور رسانه‌ها تشریح خواهند کرد.

همچنین در جریان این سفر دو رئیس جمهور در نشست مشترک تجار و فعالان اقتصادی ایران و ترکیه حضور خواهند یافت و رئیس‌جمهور با ایرانیان مقیم این کشور نیز دیدار می‌کند.

براساس این گزارش، هفتمین نشست شورای‌عالی همکاری‌های اقتصادی ایران و ترکیه سه‌شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۱ در جریان سفر رسمی رئیس جمهور ترکیه به تهران برگزار شد که دو طرف در این نشست بر توسعه مناسبات و ارتقای روابط در حوزه‌های اقتصادی، زیرساختی، امنیتی، سیاسی، فرهنگی و ورزشی توافق کردند.