رئیس قوه قضاییه در جریان سفر به استان بوشهر در کنگرهی یکصدونهمین سالروز شهادت شهید رئیسعلی دلواری شرکت کرد و مشکل ۷۰ ساله صدور اسناد رسمی در شهر آبپخش در این سفر حل شد.
به گزارش جارچی اخبار به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام محسنی اژهای در جریان سفر غیررسمی به استان بوشهر، در کنگره یکصدونهمین سالروز شهادت شهید رئیسعلی دلواری در مصلی شهر دلوار شرکت کرد و طی سخنانی در این مراسم مردمی ضمن تسلیت ایام رحلت نبی مکرم اسلام و شهادت سبط اکبر ایشان امام حسن مجتبی (ع) و امام رضا (ع) اظهار کرد: یاد و خاطره همه شهدای ایران اسلامی اعم از شهدای مبارزه با استعمار و استکبار و طاغوت، شهدای انقلاب اسلامی، شهدای دفاع مقدس، شهدای مدافع حرم و شهدای امنیت را گرامی میداریم. همچنین یاد امام عظیمالشأن را گرامی میداریم که هرچه داریم از ایشان و انقلاب اسلامی داریم.
رئیس قوه قضاییه: فراموش نکنیم برای آنچه که به دست آوردهایم، چه خونهای پاکی ریخته شده است
رئیس قوه قضاییه با اشاره به اهمیت شناخت مقام شهید و شهادت گفت: در عالم و نزد خداوند هیچ خیر و فضیلتی بالاتر از شهادت نیست. شهید همواره زنده است و نزد پروردگار روزی میخورد. شهید میتواند به مقام شفاعت که مقامی مختص اولیا و اوصیا است نائل شود.
رئیس دستگاه قضا بیان داشت: جلسات و مراسمات گرامیداشت شهدا، جلساتی مقدس است. این جلسات به منزله تذکار برای ماست که مبادا اهداف والای شهدا را فراموش کنیم. باید بدانیم که ما در مقابل شهدا مسئول هستیم و باید جوابگوی آنان باشیم. شهدای ما علاوه بر شجاعت و دیانت از بصیرت و زمانشناسی نیز برخوردار بودند و مجاهدانی مردمی به شمار میآمدند و این همان مولفههاییاست که امروزه ما به شدت به آنها نیاز داریم.
رئیس عدلیه تصریح کرد: شهدای شاخص ما از جمله شهید حاج قاسم سلیمانی شخصیتهایی ذوابعاد بودند؛ شهید سلیمانی صرفاً مجاهدی توانمند در میدان جنگ نبود بلکه در موقعیتهای متناسب، همچون سیاستمدار و دیپلماتی مجرب و پرذکاوت ظاهر میشد و یا با مشاهده انحرافات و تفرقهانگیزیها، بهسان یک شخصیت فرهنگی و تبیینکننده و افشاگر ظهور و بروز پیدا میکرد و سد راه منحرفان و تفرقهانگیزان میشد.
حجتالاسلام محسنی اژهای اظهار کرد: همانطور که اشاره کردم شهدای ما شخصیتهایی زمانشناس بودند؛ بر همین اساس گاهی لازم است در میدان رزم و نبرد نظامی و ادواتی حاضر شد و گاهی نیز نیاز است در جبهه فرهنگی به جهاد مبادرت ورزید. در روزگاری شهید رئیسعلی دلواری مقابل قشونکشی نیروهای استعمارگر و متجاوز انگلیسی در خلیج فارس ایستاد، حال اگر شهید دلواری در روزگار ما میزیست قطعاً در اشکال و قالبهای مختلف از جمله جهاد در جبهههای فرهنگی به نبرد با مستکبران و توطئهگران علیه ایران اسلامی میپرداخت.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: امروز در کشور بیش از هر زمان دیگری به وحدت و انسجام نیاز داریم. چنانچه ما نیروهای داخلی، وحدت و انسجام و یکدلی داشته باشیم اولاً دشمنان در طراحی توطئهها علیه ایران اسلامی با مشکل مواجه میشوند و ثانیاً در صورت طراحی توطئه از ناحیه آنها، این توطئهها را میتوانیم به سرعت خنثی کنیم.
رئیس دستگاه قضا گفت: با وحدت و همدلی در داخل است که میتوانیم مسیر تعالی و توسعه را هموار کنیم. اشتراکات ما بر اختلافات ما میچربد؛ بر همین اساس و با تکیه بر همین اشتراکات باید مسائل و مشکلات بر زمین مانده را به دوش بکشیم و پیوسته در فکر رفع مشکلات و دغدغههای مردم باشیم. وجود اختلافات در نظرات و سلایق امری طبیعی و مرسوم است؛ نباید به واسطه این اختلافات طبیعی، رو در روی یکدیگر بایستیم و از رسیدگی به کارهای بر زمین مانده غفلت کنیم.
رئیس عدلیه بیان داشت: مردم ایران اسلامی مستحق خدمت بیمنت هستند و ما کارگزاران نظام باید برای خدمت به این مردم شریف و گرانقدر، شب و روز را از هم نشناسیم. چنانچه مسئول و کارگزاری بتواند خدمتی را پیشکش مردم کند و در انجام این خدمت، تعلل و غفلت کند، بدون تردید نخستین زیانکننده، خودِ آن مسئول و کارگزار است.
قاضیالقضات تصریح کرد: در جریان سفر امروز به بوشهر حدود ۷۰ نفر از زندانیان واجد شرایط و محکومان جرائم غیر عمد آزاد میشوند و بالغ بر ۳۰۰ نفر از محکومان نیز در فهرست عفو قرار گرفتهاند که همین جا خطاب به رئیس کل دادگستری بوشهر تاکید میکنم که منطبق با موازین قانونی، فهرست عفو مورد اشاره را بار دیگر مرور کند تا محکومان واجد شرایط بیشتری را در آن بگنجاند. البته مجدداً تاکید دارم که آن دسته از زندانیان و محکومان که آزادی آنها برای مردم و شهروندان واجد خطر و آسیب است به هیچ وجه از هیچ ارفاقی بهرهمند نخواهند شد.
همچنین در این مراسم، آیتالله «صفایی بوشهری» نماینده، ولی فقیه در استان بوشهر به بیان تاریخچهای از مبارزات ضد استعماری مردم این استان پرداخت و گفت: سابقه مقاومت مردم استان بوشهر در برابر بیگانگان به بیش از ۵۰۰ سال میرسد.
وی افزود: در طول تاریخ هر بار استعمار انگلیس به سراغ نقطهای از دنیا میرفت، پس از خروج، آثاری را از خود در آن منطقه نهادینه میکرد؛ اما امروز شاهد هستیم که در استان بوشهر به خاطر وجود علمای بزرگ و مجاهدان رشید این دیار، تنها نمادی که از انگلیسیها باقی مانده همان قبرستان آنهاست.
آیتالله صفایی بوشهری در ادامه، رئیسعلی دلواری را یک نماد آسمانی از دیانت و مقاومت دانست و گفت: روحیه مقاومت، دیانت و ولایتمداری، در جان همه مردم بوشهر جریان دارد.
نماینده، ولی فقیه در استان بوشهر خاطرنشان کرد: امروز چنانچه بیگانهای حماقت کند و بخواهد علیه کشور ما متعرض شود، مردم استان بوشهر و در صدر آنها مردم دلوار، خلیج فارس را به گورستان متجاوزان تبدیل میکنند.
«زارعی» نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی نیز طی سخنانی در این کنگره، خواستار همافزایی و تعامل بخشهای مختلف برای ساخت یک اثر فاخر در سازمان صداوسیما با موضوع رشادتهای رئیسعلی دلواری شد.
وی همچنین در ادامه خواستار مساعدت بیش از پیش دستگاه قضا در حوزه عفو و تخفیف مجازات زندانیان استان بوشهر و مشخصاً منطقه دشتی و تنگستان شد.
حجتالاسلام «فریدونی» امام جمعه دلوار نیز طی سخنانی اظهار کرد: رئیسعلی دلواری مردی مومن، شجاع و از مردان خدا بود که علیرغم تلاشهایی که پیش از انقلاب برای ناشناخته بودن او صورت میگرفت، جمهوری اسلامی ایران باعث شد که نام، یاد و راه رئیسعلی دلواری از گمنامی خارج شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان مسائل و مشکلات معیشتی و شغلی مردم دلوار پرداخت و با اشاره به دلدادگی مردم این خطه به انقلاب اسلامی، خواستار مساعدتهای بیش از پیش بخشهای مختلف به ویژه دستگاه قضا برای حل این مشکلات شد.
حل مشکل ۷۰ ساله صدور اسناد رسمی در شهر آبپخش استان بوشهر در جریان سفر غیررسمی رئیس قوه قضاییه
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، پس از حدود ۷ ماه از سفر پیشین رئیس دستگاه قضا به استان بوشهر و رفع مشکل بیش از سه دههای اسناد اراضی مردم عسلویه، امروز نیز در جریان سفر غیررسمی حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای به استان بوشهر، مشکل صدور اسناد رسمی برای مردم شهر آبپخش شهرستان دشتستان استان بوشهر پس از هفتاد سال رفع شد.
رئیس قوه قضاییه از مردم منطقه آب پخش بوشهر عذرخواهی کرد
رئیس قوه قضاییه طی سخنانی در آیین واگذاری اسناد رسمی شهر آبپخش پس از هفتاد سال، که با حضور اهالی خونگرم این شهر در مصلی آبپخش برگزار شد، ضمن تسلیت ایام رحلت نبی مکرم اسلام و سبط اکبر ایشان امام حسن مجتبی (ع) و امام رضا (ع) اظهار کرد: ما کارگزاران نظام خدمتگزاران مردم هستیم و باید پیوسته در فکر خدمت بیمنت به مردم باشیم؛ بر همین اساس معتقدم اقدامی که امروز انجام گرفت و طی آن اسناد اراضی مردم شهر آبپخش استان بوشهر پس از ۷۰ سال به نام آنها صادر شد، کار کوچکی است در برابر کارهای بزرگی که ضروری است برای این مردم گرانقدر صورت گیرد. همچنین لازم است به سهم خود از مردم شهر آبپخش پوزش بطلبم چرا که رفع مشکل صدور اسناد اراضی آنها باید زودتر از این انجام میگرفت.
رئیس قوه قضاییه در ادامه بیان داشت: بوشهر پایتخت انرژی ایران است و به لحاظ سرمایه انسانی و سوابق تاریخی و مواهب طبیعی و زیرزمینی بسیار غنی و سرشار میباشد، فلذا سزاوار نیست که در این استان مشکلات ناشی از فقر و بیکاری وجود داشته باشد.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: همه مسئولان و کارگزاران نظام در استانهای مختلف باید دست در دست هم دهیم و با همکاری و همافزایی و با جلب مشارکت مردمی و بهرهگیری از ظرفیتهای مردمی، مشکلات موجود را رفع کنیم.
قاضیالقضات اظهار داشت: با یک دست نمیتوان بر همه مشکلات فائق آمد؛ یک مسئول نیز در مواجهه با همه مسائل و مشکلات کارایی لازم را ندارد؛ فلذا چاره کار در همدلی و همکاری و همافزایی همه مسئولان و قوا است.
رئیس عدلیه گفت: به کرات و در کلیه سفرهای استانی خود تاکید کردهام که این آمادگی را دارم که کلیه اختیارات خود را که به لحاظ قانونی قابل تفویض به رؤسای کل دادگستری استانها است، تفویض کنم تا در رفع مشکلات و مسائل حقوقی و قضایی مردم سراسر ایران اسلامی تسریع و تسهیل صورت گیرد.
حجتالاسلام محسنی اژهای تاکید کرد: یکی از آرمانهای نظام ما تحقق عدالت در همه عرصهها و پاسداری از ارزشهای دینی و الهی است؛ فلذا ما کارگزاران نظام با کمک شما مردم باید در مسیر تحقق عدالت همهجانبه و پاسداری از ارزشهای الهی هر چه بیشتر کوشا و ساعی باشیم.
پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه در این مراسم، «مهرانگیز» رئیس کل دادگستری استان بوشهر با اشاره به تلاشهای صورت گرفته برای سنددار کردن اراضی استان بوشهر، گفت: مشخصاً ایرادی که برای اسناد شهر آبپخش وجود داشت به ۷۰ سال قبل و زمانی که طبق قانون اراضی خالصه در دهه ۱۳۳۰ اراضی به مردم واگذار شد برمیگردد؛ درواقع به لحاظ مشکلی که در حوزه منابع طبیعی وجود داشت، فرایند صدور سند برای مردم شهر آبپخش فراهم نبود.
وی افزود: امروز در شهرستان دشتستان شاهد صدور سند مالکیت و حدنگاری اراضی شهرکهای صنعتی و همچنین اجرای عملیات تفکیک قطعات این اراضی جهت واگذاری به سرمایهگذاران و تولیدکنندگان به میزان هزار و ۴۳۴ سند و به مساحت هزار و ۲۰۰ هکتار هستیم؛ همچنین امروز، شاهد صدور اسناد اوقاف به مساحت ۱۵ هکتار و اسناد نیروگاه اتمی به مساحت ۱۵ هزار متر مربع نیز هستیم.
درد دل مردم آبپخش با رئیس عدلیه
همچنین امروز اسناد مالکیت دفترچهای و حدنگاری اراضی محیط زیست به مساحت ۷۱ هکتار تعویض و صادر شدند؛ صدور اسناد جزیره نگین به عنوان یکی از نقاط کانونی واردات و صادرات استان بوشهر به مساحت ۱۳۶ هکتار نیز از دیگر اقدامات صورت گرفته محسوب میشود.
استاندار بوشهر: در سفر قبلی رئیس قوه قضاییه مشکل تاریخی عسلویه حل شد و در این سفر مشکل هفتاد ساله مردم آبپخش
«محمدیزاده» استاندار بوشهر نیز طی سخنانی اظهار کرد: رئیس دستگاه قضا طی این سه سفری که طی سه سال گذشته به استان بوشهر داشتهاند، به خوبی مدیریت جهادی، انقلابی و مردمی را معنا کردند؛ حقیقتاً هر یک از این سفرها، منشأ خیرات و برکات فراوان برای مردم استان بوشهر بوده است.
وی افزود: سازمان ثبت اسناد و املاک کل کشور و اداره ثبت استان بوشهر طی سه سال اخیر، یک نهضت عظیم را برای صدور اسناد املاک دولتی و مردمی استان بوشهر به وجود آوردند.
نماینده مردم دشتستان در مجلس: در دو سال اخیر قوه قضاییه متحول شده است
«رضایی» نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی نیز طی سخنانی در این آیین اظهار کرد: تقریباً زمانی که بسیاری به این نقطه رسیده بودند که معضل ۷۰ ساله اسناد شهر آبپخش قابل حل شدن نیست، شاهد تلاش تحسینبرانگیز دستگاه قضایی و سازمان ثبت و نهایتاً حل این مشکل بودیم.
وی با بیان اینکه این کار دستگاه قضا سرمایه اجتماعی نظام جمهوری اسلامی ایران را افزایش میدهد گفت: معاونین سازمان ثبت اسناد و املاک کشور کوچه به کوچه آبپخش را بررسی و مستندات مختلفی را جمع آوری کردند تا بتوانند با اتقان بالا اقدام به صدور اسناد کنند.
در پایان این آیین، با حضور رئیس قوه قضاییه، استاندار بوشهر، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک، نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی و رئیس کل دادگستری استان بوشهر، به صورت نمادین و به نیت ۱۴ معصوم علیهمالسلام، اسناد مالکیت ۱۴ نفر از مردم آبپخش به آنها اهدا شد.