کارشناس مسائل منطقه گفت: اسرائیل با تحمیل شرایط کنونی میخواهد یک بحران مصنوعی را به فلسطینیها تحمیل و تزریق کند تا آنها مجبور شوند غزه را برای همیشه ترک کنند.
به گزارش جارچی اخبار، رضا میرابیان، کارشناس مسائل منطقه با اشاره به مصوبه پارلمان اسرائیل در خصوص عدم فعالیت آنروا در اراضی اشغالی در گفتوگو با ایلنا عنوان کرد: واقعیت این است که ممنوع الفعالیت کردن آژانس کار و امدادرسانی آوارگان فلسطینی (آنروا) و اساساً محدود کردن این نهاد زیر مجموعه سازمان ملل به تازگی انجام نشد؛ چراکه اسرائیل این نهاد را از چندی پیش با ادعاهای بیمورد زیر سوال و فشار قرار داد و حتی مدعی ارتباط حماس با آن شد و تمام این اقدامها را باید مقدماتی برای تعطیل کردن این نهاد و مؤسسه بینالمللی دانست. اسرائیل با این اقدام تنها نهادی که جنایات تلآویو را ثبت و ضبط میکرد را به ورطه تعطیلی درآورد؛ چراکه رژیم صهیونیستی عملاً از قتلعام خبرنگاران هم دست نکشید و حتی کارکنان آشپزخانه مرکزی سازمان ملل را هم مورد هدف قرار دادند تا در نهایت بتوانند از مکتوب شدن جنایات اسرائیل ممانعت به عمل بیاورند.
وی ادامه داد: به نظرم این اقدام به جز افزودن بر عدم مشروعیت اسرائیل هیچ خروجی ندارد و متأسفانه اروپا و ایالات متحده هم این جنایات اسرائیل را به دلیل منافع خود نادیده میگیرد. بخش دیگر این اقدام اسرائیل علیه آنروا به وضعیت فلسطینیها مربوط است. اسرائیل به دنبال آن بوده و هست که علاوه بر تسلط بر سرزمین آنها، گرسنگی را بر آنها تحمیل کند و در نهایت آنها را آواره کنند. اسرائیل با هدف قرار دادن آنروا به دنبال ایجاد سرزمین سوخته از غزه است؛ به گونهای که آنها میخواهند با تحمیل این شرایط به هر ترتیب که شده یک بحران مصنوعی را به فلسطینیها تحمیل و تزریق کنند تا آنها مجبور شوند غزه را برای همیشه ترک کنند و حتی به سمت مصر مهاجرت کنند. این هدفگذاری صراحتاً در راستای نابودسازی یک ملت انجام میگیرد اما به زعم من آنها نمیتوانند به این راحتی سناریوی مدنظر خود را عملیاتی کنند.
این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: درست است که کشورهای زیادی با اقدام اسرائیل علیه آنروا مخالفت کردند اما در کل باید گفت که این واکنش ضعیف است. آمریکا، انگلیس، فرانسه و بسیاری از کشورهای غربی همین حالا و با توجه به مشاهده تعدی و بایکوت نهادهای بینالمللی و زیر مجموعههای سازمان ملل باز هم سعی میکنند تا در چارچوب منافع خود گام بردارند و مانع صدور قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل علیه رژیم صهیونیستی شدهاند. این استقامت فلسطینیها است که در نهایت خروجی ملموسی را نمایان میکند اما واقعیت این است که بیعملی سازمان ملل و قدرتهای بزرگ دنیا موجب شده تا اسرائیل در این راستا باز هم به اقدامهای خود شدت ببخشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بر این اساس به دلیل سکوت و چراغ سبز ایالات متحده به جنایات آمریکا، هیچ ضمانت اجرای مشخصی در قبال این اقدام رژیم صهیونیستی علیه آنروا وجود ندارد. لذا هیچ راهکاری در قبال ادامه فعالیت آنروا وجود ندارد؛ مگر آنکه هر کشور به صورت مستقل به این سمت برود که در نهایت بتواند علیه این اقدام اسرائیل در خارج از چارچوب مذکور و فعلی اقدام کند. نکته نهایی این است که تعطیل شدن فعالیت آژانس کار و امدادرسانی آوارگان فلسطینی (آنروا) میتواند نوعی نسلکشی با استفاده از ابزار گرسنگی اجباری به فلسطینیها توسط اسرائیل تلقی شود و به نظرم این موضوع میتواند مستندات پرونده جنایات اسرائیل در دیوان کیفری بینالمللی (ICC) را تکمیلتر از گذشته کند؛ چراکه اسرائیل با این اقدام و قطع آب، غذا، دارو و انسداد معابر ورود کمکهای بشردوستانه در حال قتل عام فلسطینیها هستند و پله اقدام آنها، اجبار آنها به کوچ کردن از غزه و سرزمینهای خود است.