یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: پیشنهاد من به دولت و مجلس این است از انجام امور هزینه‌ای که منابع کشور را هدر می‌دهد، جلوگیری کنند.

به گزارش جارچی اخبار، هادی قوامی، درباره این‌که برخی عنوان می‌کنند افزایش قیمت دلار تاثیری بر اقتصاد ما ندارد، درحالی که این روزها شاهد نوسان قیمت آن و تاثیرش روی بازار و اقتصاد کشور هستیم، گفت: غفلت کنیم دلار مرز ۹۵  و ۱۲۵ هزار تومان را رد خواهد کرد. همان طور که با غفلت دلار هفت تومانی را ۷۰ هزار تومانی کردیم؛ این مسیرها را اصلاح نکنیم و همین‌طور پیش برویم، دلار سال بعد بالای ۹۰ هزار تومان خواهد بود.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که دولت باید چه اقداماتی در این زمینه انجام دهد، عنوان کرد: پیشنهاد من به دولت و مجلس این است از انجام امور هزینه‌ای که منابع کشور را هدر می‌دهد، جلوگیری کنند. بهره‌وری را هدف اصلی قرار دهد؛ مانند ایجاد مزرعه‌های خورشیدی، از پول‌پاشی جلوگیری کند و منابع را در مسیرهایی ببرد که چشمه‌های جوشان درست شود.

وی درباره این که گفته می‌شود دولت آنچنان منابع در اختیار ندارد، اظهار داشت: اتفاقا منابع خیلی زیاد است، اما هدر می‌شود و از بین می‌رود، منابع را باید درست کنیم.

قوامی ادامه داد: ما چقدر گاز و برق مصرف می‌کنیم؟ نزدیک ۷۵۰ میلیون متر مکعب مصرف گاز ماست که به طور متوسط در طول سال ۴۰ درصد این مصرف توسط مشترکین خانگی است؛ حال ما اگر بیاییم با پتروشیمی‌ها هماهنگ شویم و از ماده ۱۲ قانون برای اصلاح انرژی استفاده کنیم، آن وقت اگر کسی بهره‌وری را بالا برد، سوخت را به او بدهیم؛ در واقع اگر قانون را درست اجرا کنیم آن وقت پتروشیمی هم می‌رود سرمایه‌گذاری می‌کند.

وی افزود: هنگامی که پتروشیمی سرمایه‌گذاری کند مثلا می‌تواند بخاری‌هایی را در اختیار خانوارها قرار دهد که مصرف‌شان را ۱۰ میلیون متر مکعب کاهش دهد، از محل همین صرفه‌جویی‌ها هم پتروشیمی می‌تواند مواد پتروشیمی، نخ و پارچه تولید کند و هم اینکه این ارزآوری با می‌شود از خام فروشی جلوگیری صورت گیرد.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه درباره این‌که در بحث خاموشی‌های اخیر دولت اعلام کرده است از مازوت‌سوزی جلوگیری کرده اما ناچار است که تن به خاموشی‌ها دهد، گفت: این‌ها اقدامات درمانی است و بهداشتی نیست، باید کارهای بهداشتی انجام دهیم.