معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با تأکید بر حمایت از پارک علم و فناوری، گفت: قوانین متناقض زیادی در فضای کسب و کار وجود دارد.
به گزارش جارچی اخبار به نقل از ایسنا، سورنا ستاری عصر امروز در جلسه قرارگاه اقتصاد مقاومتی استان همدان، با بیان اینکه پایگاه نوژه دژی برای کشور است، اظهار کرد: اولین شهدای جنگ تحمیلی مربوط به پایگاه نوژه همدان است.
وی با اشاره به نقش پایگاه نوژه در جنگ تحمیلی، تصریح کرد: ۹۰درصد عملیاتهای جنگ در این پایگاه انجام شد و شهدای زیادی در جنگ داده است.
پایگاه نوژه قطب فرهنگی کشور
وی بابیان اینکه آخرین عملیات های جنگ در پایگاه نوژه انجام شد، ادامه داد: باید در استان همدان برروی پایگاه نوژه به عنوان قطب فرهنگی کار شود.
ستاری با تأکید براینکه پایگاه نوژه قطب ایستادگی و فرهنگی کشور است، خاطرنشان کرد: بهترین خلبانهای دنیا در این منطقه کار کرده و شهید شدند بنابراین جا دارد در پایگاه نوژه همایشهای متعدد انجام شود.
وی با اشاره به اینکه شرکتهای دانش بنیان کشور بیش از ۱۲میلیارد تومان از بانکها تسهیلات گرفتند، اظهار کرد: ۴۳۰۰شرکت دانش بنیان کشور بیش از ۹۰میلیارد تومان فروش دارند.
ایجادصندوق نوآوری پژوهش و فناوری در همدان پیگیری شود
وی با بیان اینکه صندوق نوآوری پژوهش و فناوری بسیار مهم است، از استان همدان خواست ایجاد این صندوق در استان پیگیری شود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با تأکید براینکه امروز هم کشور ما در جنگ است، تصریح کرد: امروز هم در جنگ هستیم با این تفاوت که امروز اتفاقات بزرگی درکشور افتاده و موشک می سازیم.
ستاری با اشاره به اینکه اقتصاد دانش بنیان یکی از رکنهایی است که دولت پیگیری کرده، عنوان کرد: باید اقتصاد کشور از اقتصاد زیرزمینی و مفت خوری دربیاید و به جایی برسیم که نیروی انسانی متخصص پایه اقتصاد ما شود.
وی با بیان اینکه هیچ اقتصاد موفقی در دنیا با منابع زیرزمینی به جایی نرسیده است، خاطرنشان کرد: باید شیوه اقتصاد کشور را عوض کنیم و به نیروی انسانی و آموزش آن اهمیت دهیم آن موقع است که فرزندانمان در جامعه اثر گذار می شوند و مهاجرت نمی کنند.
ستاری با تأکید براینکه پایه اقتصاد دانش بنیان دانشگاه ها و سیستم آموزشی است، گفت: دانشگاه ها باید به این نکته برسند که با پول نمی توانند به جایی برسند.
معاون علمی وفناوری رئیس جمهور تصریح کرد: دانشگاهی که عادت کند با پول دولت کار کند به جایی نمی رسد به طوریکه در کشورهای پیشرفته ۱۵درصد بودجه دانشگاه ها دولتی است و مابقی بودجه را از طریق فروش تکنولوژی به دست می آورند.
وی با اشاره به اینکه خام فروشی فقط نفت نیست، ادامه داد: فروش محصولات کشاورزی خام فروشی به حساب می آید.
ستاری افزود: استان همدان کشاورزی بسیار قوی دارد و باید بر روی ارزش افزوده این بخش تأکید بسیار شود.
شرکتهای دانش بنیان همدان درتولید اقلام تحریمی کمک کنند
وی با بیان اینکه در تولید تمام اقلام داروهای وارداتی برنامه داریم، یادآور شد: ۹۶درصد از داروها در کشور تولید می شود و در استان همدان نیز شرکتی بتواند اقلام تحریمی را تولید کند، به ما کمک دهد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینکه ۱۵۰نوع خدمت به شرکت های دانش بنیان داده می شود، عنوان کرد: هیچگاه در اقتصاد دانش بنیان پول ملاک نیست به طوریکه اقتصاد دانش بنسان حوزه ای نیست که با پول درست شود.
ستاری با بیان اینکه در اقتصاد نفتی معنی اشتغال استخدام است، افزود: در اقتصاد نفتی به واسطه دولت چاق، بروکراسی زیاد و قوانین عجیب و غریب کارآفرینی ارزش نیست درحالیکه در اقتصاد دانش بنیان کارآفرینی محور است.
شتاب دهنده های کسب و کار توسعه یابد
وی با تأکید براینکه قوانین متناقض زیادی در فضای کسب و کار داریم، اظهار کرد: باید شتاب دهنده های کسب و کار توسعه پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه امسال بودجه پارکهای علم و فناوری را ۷۰ درصد افزایش داده ایم، گفت: در پارکهای علم و فناوری پژوهشی که صرفا با پول دولت انجام شو محصولی بیرون نمی آید بلکه محصول از پژوهشی بیرون می آید که بخش خصوصی پول دهد.
ستاری از مسئولان استان همدان خواست شتاب دهنده های کسب و کار را در این استان توسعه دهند و افزود: در استان همدان شرکتهای دانش بنیان خوبی وجود دارد که با وجود تحریم ها ۲۰درصد در تعداد نیروهای خود افزایش داشتند.
دانشگاه ها مشکلات استان را حل کنند
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با تأکید براینکه در کنار دانشگاه ها مرکز خلاق ایجاد شود، گفت: دانشگاه ها به جای مقالاتی که به درد اکوسیستم ما نمی خورد مشکلات استان را حل کند.
وی تصریح کرد: کسی با مقاله نوسیس مخالفت ندارد اما هدف مقاله نویسی نیست بلکه حل مسأله است.
ستاری تأکید کرد: دانشگاه های نسل ۳و۴ باید کارآفرینی را توسعه دهند