مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد گفت: علت ۱۰ تا ۱۲ درصد مرگ و میرها در این استان، منتسب به آلودگی هوا و منابع آلاینده است.

به گزارش جارچی اخبار، “حسن اکبری” روز شنبه در جمع خبرنگاران که به مناسبت هفته هوای پاک برگزار شد، افزود: مخالف توسعه بیشتر صنعتی و معدنی استان هستیم، توسعه باید منجر به تولید ثروت شود اما نباید محیط زیست و حیات استان را نابود کند؛ اگر روند کنونی ادامه یابد باید یزد را تمام شده دانست.

۱۰ هزار واحد صنعتی و خدماتی یزد ظرفیت آلودگی استان را دارند

وی اظهار داشت: استان یزد ۳۵۰۰ واحد صنعتی و ۸۰۰ معدن فعال دارد که اگر گلخانه ها، واحدهای خدماتی و کشاورزی را به آن اضافه کنیم بیش از ۱۰ هزار واحد صنعتی، کشاورزی، صنفی و خدماتی در استان، ظرفیت آلوده کردن هوا را دارند .

وی با بیان اینکه نوع صنایع، متناسب با شرایط این استان نیستند، ادامه داد: ۱۰۰ واحد کاشی و ۳۵ واحد فولادی در استان داریم که ظرفیت تولید ذرات معلق را دارند و محیط زیست با آنها چالش دارد و لذا توسعه بیشتر از این به نفع استان نیست و یزد ظرفیت پذیرش و فعالیت چهار هزار واحد صنعتی و معدنی را ندارد و خاک، آب و هوای استان، پاسخگوی آن نیست.

یزد ۱۶۰ واحد تولید آجر با فن آوری قدیمی دارد/ تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن گرد و خاک در استان

اکبری از فعالیت ۱۶۰ واحد تولید آجر در استان خبر داد که فن‌آوری آنها هنوز قدیمی و تولید و فرار آلودگی آنها اجتناب ناپذیر است و یادآور شد: ۷۰ درصد جمعیت استان در دشت یزد – اردکان و مسیر عقدا – مهریز قرار دارند که ۸۰ درصد صنایع سنگین استان را در دل خود جای داده اند.

وی از وجود ۳.۹ میلیون هکتار عرصه های طبیعی در یزد خبر داد و اضافه کرد: اینها ظرفیت تولید غبار را دارند و سالانه ۳۰۰ هزار تن گرد و غبار تولید می‌کنند و این در حالیست که بارش سالانه باران در استان یزد ۸۷ میلیمتر است که یک چهارم میانگین دنیا هست ضمن آنکه توریع همین باران هم در استان یزد مناسب نیست و همه اینها ، استان را در وضعیت حساسی قرار داده که باید در رفتار خود تجدید نظر کنیم.

نصب هشت دوربین نظارتی در دشت یزد- اردکان

مدیرکل محیط زیست استان یزد از نصب هشت دوربین نظارتی در دشت یزد – اردکان خبر داد و افزود: واحدهای مستقر در این مسیر به طور شبانه روز پایش و کنترل می شوند؛ ۷۰ واحد کاشی و ۲۰ واحد فولادی تحت کنترل این دوربین ها هستند و اقدامات لازم در این زمینه انجام می شود.

یکهزارو ۵۰۰ بازدید سالانه از واحدهای صنعتی با یکهزار اخطار/ ۲۰۰ واحد صنعتی یزد در لیست آلاینده‌ها

اکبری در ادامه از ۱۵۰۰ مورد بازدید سالانه از واحدهای صنعتی استان خبر داد که اغلب آنها به صورت شبانه انجام میشود و یکهزار اخطار هم در این زمینه صادر شده است.

وی گفت: ۲۰۰ واحد صنعتی استان یزد در لیست صنایع آلاینده قرار دارند که مکلف هستند یک تا یک و نیم درصد فروش خود را به دارایی پرداخت کنند؛ ۶۰ درصد پرونده های تشکیل شده به مراجع قضایی ارسال شده است.

از فعالیت ۲۷ واحد صنعتی جلوگیری و ۱۲ واحد در شرف پلمب هستند

اکبری در بخش دیگری از صحبت های خود اظهار داشـت: امسال ۲۷ واحد صنعتی پلمب شدند و ۱۲ واحد دیگر نیز در شرف پلمب هستند که جلوگیری از فعالیت پنج کارخانه آسفالت و شن و ماسه از جمله آنهاست که به تازگی انجام شده است.

سالانه ۳۰۰ هزار تن گرد و خاک در استان یزد تولید می‌شودبه گفته وی ۳۰ مرکز دفع زباله عادی در استان یزد فعال است و در اختیار شهرداری‌ها و دهیاری هاست اما گود زباله مناسبی وجود ندارد و هر چند اوضاع شهر یزد از بقیه مناطق استان بهتر است ولی شهرستان های استان وضعیت خوبی در این زمینه ندارند .

شهرداری به اخطارها توجه نکند با آنها برخورد می کنیم

مدیر کل محیط زیست استان یزد در ادامه سخنان خود از تولید یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان خبر داد و با انتقاد از شهرداری به دلیل بی‌توجهی به اخطارهای این اداره کل، گفت: در صورت ادامه بی توجهی، آنها را به مراجع قضایی معرفی می کنیم.

وی ادامه داد: شهرداری عادت کرده که فقط زباله ها را جمع آوری و آن را در خارج شهر تخلیه کند که بخشی از آن آتش زده می شود ؛ از مشکلات شهرداری ها با خبر هستیم اما سلامتی مردم در میان است و لذا برخورد با شهرداری در برنامه محیط زیست است.

یک بیمارستان یزد در لیست آلاینده‌ها

وی در ادامه به توجه بیشتر بیمارستانها و مراکز درمانی استان به وضعیت تولید و جمع آوری زباله های بیمارستانی خود اشاره کرد و با بیان اینکه یکی از بیمارستان های یزد در لیست آلاینده ها قرار دارد تصریح کرد: اکنون ۱۱ واحد صنعتی بزرگ ما سیستم پالایش آنلاین دارند .

محیط زیست یزد، مخالف بهره‌برداری از معدن مس دره زرشک تفت است

مدیر کل محیط زیست استان یزد در پاسخ به پرسشی در مورد موضع رسمی محیط زیست در زمینه بهره برداری از معدن مس دره زرشک شهرستان تفت که مورد انتقاد بسیاری از کارشناسان و دوستداران محیط زیست هست، گفت: محیط زیست استان، مخالف بهره برداری از این معدن است.

وی اظهار داشت: از توسعه معدنی در استان، شاهد یک آسیب پنهانی و تدریجی هستیم ، روزی فرا می رسد که اساس و پایه بوم شناسی استان فرو می ریزد و قابل جبران نخواهد بود .

شهرداری عادت کرده که فقط زباله‌ها را جمع آوری و آن را در خارج شهر تخلیه کند، اگر به اخطارها توجه نکنند برخورد می کنیماکبری افزود: معادن سنگ در مناطق ندوشن، سورک، میبد و اردکان توسط غیربومی‌ها اداره میشود که نقش چندانی هم در اشتغال ندارند و فعالیت اغلب آنها هم فصلی هست که این بدترین نوع توسعه هست .

وی افزود: برخی از معادن نقشی در استان ندارند، آسیب زننده هستند و موجب بر هم خورد تعادل اکولوژیک در استان می شوند و این در حالیست که محیط زیست به لحاظ قانونی امکان اظهار نظر برای جلوگیری از توسعه معادن را ندارد.

آب، مهمترین قربانی توسعه در یزد/ وجود ۳۰۰ واحد صنعتی پرآبخواه در استان

مدیرکل محیط زیست یزد ، آب را مهمترین قربانی توسعه در این استان اعلام کرد و گفت: اکنون ۹ میلیارد متر مکعب، کسری تجمیعی مخازن آب زیر زمینی داریم که سهم آیندگان است و همه ساله ۳۰۰ میلیون متر مکعب، بیشتر از حد مجاز برداشت می شود.

وی از فعالیت ۳۰۰ واحد صنعتی پر ابخواه در استان خبر داد که بیشتر از ۱۰ لیتر در هر ثانیه مصرف دارند .

یزد امسال چند روز آلوده را پشت سرگذاشت؟

اکبری در بخش دیگری از سخنان خود به اوضاع الودگی هوا در ۹ ماهه امسال در استان پرداخت و گفت: امسال در شهر یزد ۷۶ روز ناسالم هوا ثبت شد که این رقم در میبد ۴۲، اردکان ۵۰ و اشکذر ۲۰ روز بود.

به گفته وی روند افزایش غضلت ها در ۱۰ سال اخیر در استان یزد سیر صعودی داشته است.