رئیس قوه قضاییه با اشاره به توطئههای ادامهدار دشمنان، گفت: امروز دشمن ایجاد افتراق در داخل کشور را به جد دنبال میکند؛ از اینرو همه ما باید مراقبت کنیم و هوشیار باشیم که خروجی اعمال و گفتارمان، برای دشمن عایدی نداشته باشد.
به گزارش جارچی اخبار به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلاموالمسلمین غلامحسین محسنی اژهای امروز دوشنبه (اول بهمن) در نشست شورایعالی قوه قضاییه، ضمن تبریک و تسلیت شهادت دو قاضی عالیرتبه دیوان عالی، حججاسلام والمسلمین رازینی و مقیسه اظهار داشت: به حال همه شهدا غبطه میخوریم؛ ما جاماندهایم؛ خداوند ما را نیز مشمول عنایت کند و مدال افتخار شهادت را نصیب همه ما گرداند.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به وجوه شخصیتی و مدیریتی حجتالاسلاموالمسلمین رازینی و تحولگرایی او در سمتهای مختلف قضایی، گفت: شهید رازینی در طول مدت خدمت قضایی خود در هر بخش و مرجعی که عهدهدار مسئولیت شد، ابتکار و تحول پدید آورد و حقیقتاً تحولگرایی را در عمل به منصه ظهور رساند.
محسنی اژهای افزود: این شهید بزرگوار در طول مدت خدمت قضایی خود، مسئولیت رسیدگی به برخی از پروندههای مهم، حساس و در برخی موارد دارای حواشی را برعهده داشت که با علم، تدبیر و صبر، آن پروندهها را به سرانجام رساند.
رئیس دستگاه قضا گفت: شهید رازینی از نیروهای خوشفکر و دارای ذکاوت مدرسه حقانی بود و دستپرورده شهیدان بهشتی و قدوسی محسوب میشد؛ وی علاوه بر تکمیل دروس حوزوی، تحصیلات دانشگاهی خود را نیز تا مقطع دکتری در دانشگاه تهران با رتبه و نمرات عالی پیمود و به اذعان اساتید مربوطه، پایاننامهای متقن و غنی را ارائه کرد.
رئیس عدلیه اظهار داشت: شهید رازینی از هر فرصتی برای علمآموزی و تدبر و فهم قرآن و نهجالبلاغه بهره میگرفت و حتی در مدتی که در عصر طاغوت توسط ساواک دستگیر شده بود، در زندان به پژوهش و تدبر در قرآن و نهجالبلاغه اشتغال داشت.
قاضیالقضات تصریح کرد: شهید رازینی در مقابله با مستکبرین، ظالمین، تهدیدکنندگان امنیت مردم و معاندین با اصل انقلاب، کوچکترین مماشاتی نداشت و در اجرای حدود و قوانین الهی، کمترین تزلزلی را به خود راه نمیداد و از سرزنش سرزنشگران ابایی نداشت.
محسنی اژهای خاطرنشان کرد: نهراسیدن از سرزنش سرزنشگران، در اجرای قانون و عدالت، شاخصهای است که باید در همه قضات ما نمود و تبلور داشته باشد؛ شهید رازینی در کنار این قاطعیت و صراحت، از روحیه فتوت و جوانمردی خاصی نیز برخوردار بود و بسیار رقیقالقلب بود.
رئیس قوه قضاییه افزود: ارادت ایشان به خاندان اهلبیت عصمت وطهارت (علیهمالسلام) مثالزدنی بود و در برپا کردن مراسم بدون تشریفات روضه و عزای آلالله بهویژه حضرت زهرای مرضیه (س) و حضرت اباعبداللهالحسین (ع)، بسیار اهتمام و اصرار داشت.
محسنی اژهای یادآور شد: در سالهای نخستین پیروزی انقلاب که جنگ تحمیلی نیز در جریان بود و کشور درگیر انواع و اقسام مسائل امنیتی اعم از شرارتهای نفوذیها، منافقین، منحرفین، روحانینماهای اهل افتراق و سایر گروهکهای معاند بود، شهید رازینی به عنوان یک مسئول قضایی چه در تهران و چه در مشهد، در مقابل این جریانات ضدامنیتی، سینه سپر کرد و در اوج جنایات منافقین، در زمره قضات شجاعی بود که چشم فتنه را درآورد.
رئیس قوه قضاییه گفت: یکی از ویژگیهای مهم شهید رازینی، خلاقیت و ابتکار وی بود؛ این شهید بزرگوار در مدت تصدی مسئولیت دادستانی تهران در دهه ۶۰، برخی پروندههای مهم را با خلاقیت و ابتکار خود مورد پیگیری قرار داد؛ از جمله این پروندهها، پرونده انفجار دفتر نخستوزیری بود که راکد شده بود اما شهید رازینی با شجاعت و تدبیری که داشت برای تعیینتکلیف این پرونده به میدان آمد؛ البته برخی جریانات متوقف کردند و پرونده مزبور نهایی نشد اما به هر حال شهید رازینی آن را به جریان انداخت و پیگیری کرد.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: در سال ۱۳۶۵، شهید رازینی به تشکیلات قضایی نیروهای مسلح رفت و با روحیه ابتکار و تحولگرایی که داشت، تشکیلات مرتبط با امور قضایی نیروهای مسلح را ساختارمند و نظاممند کرد و پس از پیشنهاد فرماندهان نیروهای مسلح در آن مقطع از جنگ، حضرت امام (ره) ابلاغ ویژهای را به شهید رازینی دادند و خدمت بزرگی در این مسیر انجام گرفت.
رئیس عدلیه افزود: شهید رازینی در مدتی نیز که عهدهدار مسئولیت در دانشکده علوم قضایی بود، تحولات مطلوبی را در متون درسی این دانشکده به وجود آورد و اساتید مبرزی را برای تدریس در این دانشکده دعوت کرد. وی در زمان تصدی ریاست دادگستری تهران نیز منشاء خدمات ابتکاری و تحولی بود؛ از جمله آنکه بخشی از پروندههای معوق و مُسن را تعیین تکلیف کرد و بر تشکیل مجتمعهای تخصصی قضایی همت گمارد.
محسنی اژهای اضافه کرد: در آن مقطع زمانی، برخی پروندههای مهم و دارای حواشی نیز در مجتمع کارکنان دولت رسیدگی شد که در برخی موارد در قبال آن پروندهها حرفهای سیاسی و هجمههای سنگین وارد میشد اما شهید رازینی با صبوری و تدبیر در سنگر ریاست دادگستری تهران پیشبرد این پروندهها را تمشیت کرد؛ از جمله این پروندهها میتوان به پرونده شهرداری تهران اشاره کرد که پرسر و صدا بود.
قاضیالقضات گفت: شهید رازینی در هر سمتی که بود از جمله در دیوان عدالت اداری و معاونت حقوقی قوه قضاییه، در تدوین قوانین مرتبط با امر قضا، نقش برجسته داشت؛ یکی از قوانینی که شهید رازینی درخصوص آن، نظرات مؤثری ارائه کرد، قانون مرتبط با اخلال در نظام اقتصادی بود؛ شهید رازینی با استناد به نظرات فقهی امام خمینی(ره) نکات بدیع و جدیدی را برای درج در قانون مزبور مطرح کرد.
محسنی اژهای اظهار داشت: شهید رازینی در مدت حضور در دادسرا و دادگاه ویژه روحانیت نیز برخی پروندههای سنگین و حساس از جمله پرونده «سید مهدی هاشمی» را مورد رسیدگی قرار داد.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: در مجموع، شهید رازینی در یک مدت طولانی در پروندههای سنگین، پیچیده و بعضاً همراه با حواشی، نقشآفرینی کرد و هیچگاه صبر و تحمل خود را از دست نداد و در این مسیر، خانواده او نیز بسیار صبوری به خرج دادند.
رئیس قوه قضاییه گفت: شهید رازینی شخصیت بیریا و بیتکلفی داشت و با وجود نقشآفرینی در مناصب عالی قضایی، برای خدمت به نظام و مردم هر سمتی را قبول میکرد و اینگونه نبود که بگوید به واسطه سوابق درخشان، باید همواره در رأس یک مجموعه باشد.
محسنی اژهای ادامه داد: شهید رازینی در دوره ریاست دادگستری تهران نیز به افتخار جانبازی نائل شده بود و سومین شهید خانواده خود محسوب میشود همچنین باید توجه داشت که شهید رازینی همچون استاد خود شهید بهشتی، قبل از ترور فیزیکی، ترور شخصیت نیز شد اما همه اینها را برای رضای خدا و در مسیر خدمت به نظام و مردم، به جان خرید.
شهید مقیسه با وجود رسیدگی به برخی پروندههای سنگین، هیچگونه لغزشی نداشت
رئیس دستگاه قضا با اشاره به ویژگیهای شخصیتی و مدیریتی شهید مقیسه گفت: شهید مقیسه نیز شخصیتی دلسوز و صریحاللهجه بود. وی تمامی پایهها و مناصب قضایی را طی کرده بود و همچون بسیاری از قضات شریف دستگاه قضایی در طول بیش از ۴۰ سال خدمت قضایی با وجود رسیدگی به برخی از پروندههای سنگین و پیچیده، هیچگونه لغزشی از او مشاهده نشد.
دشمن در حال تخطئه ارزشها نزد جوانان است
محسنی اژهای افزود: دشمن این روزها به شدت در حال تخطئه ارزشها در نزد جوانان است و مدام چنین تبلیغ میکند که جبهه مقاومت از بین رفته است؛ این در حالی است که مؤمنان به نظام و انقلاب این اعتقاد راسخ را دارند که پیروزی حق و ظفرمندی جبهه مقاومت نزدیکتر از گذشته است.
رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: نگاهی به وضعیت رژیم صهیونیستی و آمریکا و همپیمانان آنان در منطقه گواهی بر این موضوع است؛ صهیونیستها تا قبل از طوفانالاقصی در فکر تطهیر چهره کریه و جنایتکارانه خود بودند و در سودای عادیسازی با برخی کشورهای عربی به سر میبردند اما اکنون منفورترین چهره در منطقه و جهان، چهره صهیونیستهاست.
رئیس عدلیه ادامه داد: صهیونیستهایی که ۱۵ ماه در غزه جنایت و نسلکشی کردند اما نتوانستند این باریکه را اشغال کنند و به هیچ یک از اهداف شوم و شیطانی خود در غزه نائل نشدند.
جانفشانیهای نیروهای اطلاعاتی و امنیتی فراموش نشود
قاضیالقضات در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: امروز دشمن از طرق مختلف درصدد ایجاد ناامنی، اختلاف و نِقار در کشور است؛ باید به توطئهها و دسیسههای دشمن برای ایجاد ناامنی در کشور توجه کنیم و قدر خدمات نیروهای اطلاعاتی و امنیتی را بدانیم؛ این نیروهای جان برکف برای خنثی کردن توطئههای دشمن، شبانهروز و مخلصانه تلاش میکنند؛ از اینرو نباید به سبب مسائلی که ایجاد میشود، زحمات، خدمات و جانفشانیهای نیروهای اطلاعاتی و امنیتی فراموش شود.