به گزارش جارچی اخبار و به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان محمد صادقی، ضمن تشریح فعالیت های این کمیسیون در سال گذشته، انتخاب خود به عنوان رئیس هیئت مدیره فراکسیون کشاورزی اتحاد برای توسعه پایدار را مرهون همراهی و تعامل اعضاء کمیسیون کشاورزی و محیط زیست اتاق اصفهان و همراهی صمیمانه همکاران در کمیسیون های کشاورزی سراسر کشور دانست و افزود: این اقدام در راستای هم افزایی کمیسیون های کشاورزی سراسر کشورصورت گرفت. وی همچنین از استقرار دبیرخانه این فراکسیون در اصفهان خبر داد. عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان با تاکید بر اینکه بخش کشاورزی از دیگر حوزه های اقتصادی در زمان شیوع کرونا دچارآسیب کمتری می شود، تصریح کرد: کشاورزی سالیان مدیدی است که با بحران های زیادی مواجه بوده و این امر به دلیل تعلق بیشترین سهم اقتصاد استان به بخش های صنعت و خدمات حادث شده است. صادقی با بیان اینکه بحران کرونا درس عبرتی برای مسئولین خواهد بود، گفت: در صورت تمرکز بیشتر بر کشاورزی نه تنها امنیت غذایی کشور محقق شده بلکه درشرایط بحران، این بخش می توانست کمبودهای دیگر بخش ها را جبران نموده و اقتصاد کشور با خسارات کمتری مواجه می شد.
رضا گنجوی، مشاوراتاق بازرگانی اصفهان عصر کرونا را میدان جنگی دانست که روایت ها و هویت های سازمان ها و افراد را تا سالیان سال تحت تاثیر قرار می دهد. وی افزود: اتاق بازرگانی اصفهان بنابر ضرورت آگاهی فعالان اقتصادی از روایت قهرمانانه صنعت در عصرکرونا؛ یکی از مراکز توسعه کسب وکار خود را ملزم به تدوین، ترجمه و بومی سازی گزارش های موسسه معتبر مکنزی نموده است. گنجوی تصریح کرد: در این گزارشات طی یک سناریوی خوشبینانه اگر گرمای هوا به کمک بشر بیاید، شیوع کرونا تا پایان خرداد ماه روند نزولی می یابد این در حالی است که در سناریوی بدبینانه گرما موجب توقف شیوع نخواهد شد. مشاور اتاق اصفهان با تاکید بر اینکه در سناریوی خوشبینانه صنعت در آذرماه از شوک کرونا بیرون می آید، افزود: دراین صورت تغییری در سطح کلان اقتصاد جهان اتفاق نخواهد افتاد. وی گفت: در حالت بدبینانه نیز صنعت تابستان ۱۴۰۰ از این شوک خارج خواهد شد که در این حالت تغییرات بزرگی در سطح کلان اقتصاد جهان صورت می گیرد به نحوی که چین جای آمریکا را در اقتصاد خواهد گرفت و همچنین شاهد فروپاشی احتمالی اتحادیه اروپا خواهیم بود. مشاور اتاق اصفهان با تاکید بر اینکه کشورهای مختلف دنیا باوردارند صنعت و کشاورزی حداقل ۹ تا ۱۸ ماه تحت تاثیر کرونا قرار دارد، افزود: برای اینکه بخش کشاورزی با آسیب های کمتری دوران کرونا را سپری نماید باید به آگاهسازی فعالان این حوزه پرداخته و همزیستی با کرونا را باور کنیم.
گنجوی در ادامه بر ضرورت پایش مداوم در زمینه های توان تولید، میزان تقاضا، حمل و نقل، میزان اشتغال و صادرات و واردات در حوزه کشاورزی توسط فعالان این بخش و ارایه راهکارهای پیشنهادی به دولت از طریق شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و شناسایی و مدیریت مناسب ساختار عرضه و تقاضا تاکید نمود. وی تصریح کرد: شیوع کرونا در منابع انسانی، تامین نقدینگی، زنجیره تامین و الگوی مشتری و بازار تغییر ایجاد می کند.
حسین نوریان، رئیس کمیته سیاست گذاری ، فرهنگ سازی و ترویج کشاورزی نوین نیز درخصوص تأثیرات استراتژیک کرونا بر بنگاه های اقتصادی صنعت کشاورزی گفت: با توجه به اتصال اقتصاد کشورهای مختلف جهان به یکدیگر و تحت تاثیر قرار گرفتن اقتصاد کشورهای مختلف از شیوع بحران در یک منطقه به دیگر کشورها، در دوران کرونا و پسا کرونا، اقتصادهای جهان از منافع متصل بودن زنجیره اقتصادی گذر کرده و به منظور کاهش اثرات اقتصاد دومینویی به افزایش تاب آوری اقتصاد ملی روی می آورند.
وی افزایش جذابیت تولید ملی و در پی آن ایجاد فرصت برای صادرات و رونق اقتصاد حوزه کشاورزی به دنبال کاهش مزیت های واردات را از جمله تبعات اقتصاد پسا کرونا در کشاورزی دانست.
عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اصفهان افزایش ۵۰ درصدی تقاضا در برخی محصولات کشاورزی مانند کالاهای اساسی و مواد غذایی تاثیرگذار در ایمنی بدن و افزایش چشمگیر محصولات غذایی سالم و ارگانیک، را از جمله تاثیرات کرونا بر صنعت کشاورزی عنوان کرد.
نوریان همچنین بر ضرورت تغییر ماهیت استراتژیک بنگاه های اقتصادی متناسب با افزایش تاب آوری و تشکیل اکوسیستم کسب و کار از طریق تعامل کسب و کارهای خرد و شناسایی و پیش بینی الگوهای تغییر و مهارت انطباق بنگاه های اقتصادی با این تغییرات تاکید نمود وگفت: با این وجود اتاق بازرگانی اصفهان باید قابلیت رصد نشانه ها را برای اعضاء زیرمجموعه خود فراهم کند.
عضو کمیسیون کشاورزی وسعت دید فعالان حوزه کشاورزی از درون سازمان به کل اکوسیستم کسب و کار و تمرکز بر تولید محصولات سالم و ارگانیک که سلامتی و ایمنی مردم را به دنبال دارد را، در عصرکرونا مهم دانست.
مازیار مومنی مشاور کمیسیون کشاورزی نیز طی گزارشی اولویت های سال آینده کمیسیون را با تکیه بر اقتصاد پساکرونا تشریح نمود ودر همین راستا، فراخوان مشارکت عمومی متخصصان و تغییر ساختار تخصصی اعضاء کمیسیون و کمیته های تخصصی، توجه ویژه به اطلاعات و آمار بهره برداران حوزه کشاورزی با اجرایی نمودن طرح هوشمند سازی اطلاعات بهره برداران این حوزه ، تشکیل جلسات منسجم کمیته ها بصورت مجازی ، برگزاری رویدادهای آنلاین عرضه و تقاضای فناوری بر بستر فضای مجازی ، توسعه بسترهای فضای مجازی کمیسیون ، راه اندازی تلویزیون اینترنتی کمیسیون در بسترهای موجود و اطلاع رسانی گسترده فرصت ها و تهدیدهای اقتصاد پساکرونا ، آگاه سازی عمومی و ایجاد تعامل دوطرفه با بهره برداران حوزه کشاورزی در راستای تکمیل پرسشنامه های تخصصی با هدف شناسایی ساختار عرضه و تقاضا در این بخش و آنالیز داده ها در چهار حوزه منابع انسانی ، فروش و بازاریابی ، زنجیره تامین و مالی ، بازنگری طرح آینده پژوهی و آنالیز ریسک های محتمل و برنامه استراتژیک اکوسیستم کشاورزی با استفاده از پتانسیل فراکسیون اتحاد برای توسعه پایدار و اعلام فراخوان عمومی طرح های مرتبط با رشد اکوسیستم کشاورزی در اقتصاد پساکرونا و اختصاص جایزه ویژه به ۳ طرح برتر و تامین مالی ۱۰ طرح برتر جهت رشد این صنعت را جهت حرکت از تولید غذای ارزان به سمت تولید غذای پایدار و بهبود پایداری ، افزایش تاب آوری فعالین اقتصادی این حوزه ، تقویت رقابت پذیری و اثربخشی بیشتر صنعت کشاورزی را از اولویت های برنامه ای این کمیسیون برشمرد .
- ۰۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۸
در هشتمین جلسه کمیسیون کشاورزی و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان تاکید شد:
رونق اقتصاد حوزه کشاورزی در دوران پساکرونا حتمی است
رئیس کمیسیون کشاورزی و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان درهشتمین جلسه این کمیسیون که بصورت آنلاین برگزار شد، گفت: در صورت تمرکز بیشتر بر کشاورزی، در زمان بحران نه تنها امنیت غذایی کشور محقق شده بلکه این بخش می تواند رکود پساکرونای بخش ها را نیز جبران نموده و اقتصاد کشور با خسارات کمتری مواجه شود.