مدیرعامل آب و فاضلاب آذربایجان شرقی انتقال آب ارس را بهترین گزینه برای تامین آب شرب تبریز اعلام کرد و گفت: البته اجرای این طرح برای مدتها می تواند به رفع مشکل آب کمک کند و در این بین باید بحث صرفه جویی در مصرف آب جدی گرفته شود
علیرضا ایمانلو روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران با اعلام اینکه میزان تولید آب در استان ۱۱ میلیون مترمکعب در ثانیه است، گفت: در ۱۴ شهر با موازنه منفی یا نقطه سر به سر تولید و مصرف آب مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه مصرف بی رویه آب در بحران کرونا تا ۲۵۰ لیتر برای هر فرد در شبانه روز افزایش یافته است، گفت: این میزان مصرف، تبریز را با مشکل کمبود آب مواجه کرده کما اینکه اکنون نیز با کمبود ۱۵ میلیون مترمکعب کسری در سال مواجه هستیم.
وی خاطرنشان کرد: متوسط سرانه آب برای هر فرد ۱۵۰ لیتر در شبانه روز است که در تبریز ۲۲۰ بوده حتی برخی مواقع به علت کرونا مصرف تا ۲۵۰ لیتر نیز افزایش یافته است
وی افزود: تمام انرژی ها قابل تولید است اما آب قابل تولید نیست و بر این اساس باید ارزش داشته های خود را بدانیم چون این مایع حیاتی قابل بازگشت نیست اما با ۱۰ درصد صرفهجویی می توان از این بحران عبور کرد.
وی با بیان اینکه وظیفه ما تولید آب و تامین آب برای مردم است در عین حال انتقاد را هم قبول داریم گفت: در خصوص قطعی آب در شهر تبریز در روزهای اخیر از مردم شرمنده هستیم ولی مردم نیز باید به فکر همنوع خود هم باشند زیرا وقتی بتوان با ۱۰ تا ۱۵ درصد صرفهجویی از این بحران عبور کرد چرا نباید همکاری شود
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان خاطرنشان کرد: متولی اصلی تولید آب،شرکت آب منطقهای است ولی باید سیستم را به گونهای جلو برد که مصرف بهینه داشته باشیم تا در آینده مشکلی نداشته باشیم زیرا از آخرین ظرفیت زرینهرود استفاده میکنیم.
ایمانلو با اشاره به اینکه ۶۵ شهر، یکهزار و ۵۰۰ روستا و در مجموع چهار میلیون نفر در آذربایجان شرقی تحت پوشش آبرسانی هستند، یادآوری کرد: اکنون ۸۰درصد از آب های زیرزمینی در استان برای شرب استفاده می شود که باید به ۴۰ درصد کاهش یابد چون این آب ها قابل برگشت نیست.
مدیرعامل آب و فاضلاب آذربایجان شرقی همچنین گفت: آب تبریز از سه نقطه تامین می شود که شامل زرینه رود ۶۰درصد، چاه های عمیق ۳۱درصد، سد نهند ۱۳درصد و یک درصد نیز از قنات ها برداشت می شود.
وی گفت: هر پنج سال یکبار نیازسنجی شهرها نسبت به آب انجام می شود که این نیازسنجی برای تبریز آخرین بار در سال ۱۳۹۰ انجام شده و بر اساس طرح جامع پیش بینی شده که این کلانشهر از سال ۱۳۹۵ موازنه منفی آب خواهد داشت که البته با مدیریت مصرف آب با آن کنار آمدیم البته در نقاط بلند شهر با قطعی آب مواجه شده ایم.
وی گفت: ارتقای ایستگاه های پمپاژ تا ۸۰۰ لیتر در ثانیه، اصلاح خط انتقال ۹۰۰ میلی متری از مسیر سد نهند برای افزایش دبی از ۷۰۰ به ۹۵۰ لیتر در ثانیه برای تامین آب تبریز در کوتاه مدت با ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار، انتقال آب سد قلعه چای عجب شیر به این شهرستان و روستاهای اطرافش و در ادامه انحراف آب زرینه رود به تبریز به عنوان راهکار میان مدت باید انجام شود.
وی همچنین به اجرای موفق یکپارچه سازی با کمترین تنش در این شرکت اشاره کرد و گفت: این شرکت به لحاظ عمکلردی در سال ۹۸ رتبه اول را در کشور داشته است.
- ۱۹ تیر ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۰
مدیرعامل آب و فاضلاب آذربایجان شرقی:
آب ارس بهترین گزینه برای تامین آب شرب تبریز
با اجرای این طرح مشکل آب می تواند برای مدتها برطرف شود