جلسه مشترک مسئولان قضایی استان با اعضای هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد برگزار و بر تلاش بر کاهش تخلفات ساخت و ساز و برخورد با متخلفان تأکید شد.
به گزارش خبرنگار جارچی اخبار از یزد، رئیس نظام مهندسی ساختمان استان یزد در این جلسه از کاهش ۳۰ درصدی حق الزحمه خدمات مهندسی به مناسبت سالگرد تأسیس این سازمان خبر داد و با اشاره به افزایش ساعت کاری سازمان برای افزایش خدمات رسانی به مردم به این مناسبت، اظهار امیدواری کرد که اجرای این طرح با استقبال شهروندان مواجه شود.
«مهدی سالاری» با تأکید بر تلاش برای برقراری ارتباطات گسترده با دستگاه قضا، گفت: ۷ هزار مهندس در ۷ رشته مهندسی در قالب سازمان ساماندهی شده اندکه برای فعالیت حرفه ای دارای پروانه صلاحیت از وزارت راه و شهرسازی هستند.
وی با بیان اینکه اهمیت سازمان در حوزه ساخت و ساز و مسائل اجتماعی و اقتصادی پررنگ تر شده است، به وضعیت بد تخلفات ساختمانی و ساخت و سازهای غیرمجاز اشاره کرد.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد با اشاره به اینکه فرآیند ساخت و ساز می تواند از سوی این سازمان سهل تر و حرفه ای تر دنبال شود، خواسته های این سازمان از دستگاه قضا را در این راستا مطرح کرد.
از جمله خواسته های مطرح شده در این جلسه، برخورد با ساخت و سازهای بزرگ فاقد پروانه، بررسی پرونده های تخلفات ساختمانی در سازمان نظام مهندسی قبل ازطرح در کمیسیون ماده ۱۰۰ ، ایجاد شعبه شورای حل اختلاف برای صنعت ساختمان و … بود.
وی با تأکید بر اینکه اگر پشتیبانی همه دستگاهها نباشد انجام وظایفی که قانونگذار برای سازمان تعیین کرده ناممکن می گردد، اظهار کرد: بهره گیری از همراهی های دستگاه قضا و ظرفیت های قانونی آن برای سازمان بسیار جذاب است و امیدواریم از حمایت های این دستگاه برخوردار باشیم.
رئیس کل دادگستری استان یزد هم در این نشست، با اشاره به دور شدن معماری امروز از معماری ایرانی و اسلامی گذشته، گفت: متأسفانه تا کنون برای آشنایی مردم با معماری سنتی تلاشی صورت نگرفته است.
غلامعلی دهشیری در پاسخ به یکی از خواسته های سازمان نظام مهندسی برای فرهنگ سازی شناسنامه فنی و ملکی، با بیان اینکه تهیه این شناسنامه کار بسیارخوبی است گفت: اگر این موضوع که وجود شناسنامه فنی و ملکی هویت ساختمان است را به مردم القاء کنیم، کار بسیار ارزنده ای انجام شده است.
وی ادامه داد: می توانیم طی بخشنامه ای به کانون کارشناسان دادگستری ابلاغ شود که یکی از اولویت های ارزیابی بناها، وجود شناسنامه فنی و ملکی باشد و کانون سردفتران هم می تواند در متن سند موضوع وجود شناسنامه فنی وملکی را لحاظ کند.
رئیس کل دادگستری استان یزد همچنین تأکید کرد: تعامل با شهرداری بسیار مهم است، در حال حاضر کمیسیون ماده ۱۰۰ جای سازمان نظام مهندسی را گرفته است و می توان از ظرفیت نظام مهندسی در این راستا بهره گرفت به نحوی که این سازمان یکی از اضلاع این کمیسیون باشد.
وی درباره نظارت سازمان نظام مهندسی بر پروژه های بزرگ گفت: اهمیت کیفیت ساختمان های بزرگ از جمله پروژه های انبوه سازی، مجتمع های تجاری و بیمارستان ها دوچندان است و نیاز است که از نظر فنی و علمی دقت بیشتری شود و جهت تحقق این امر کاملاً حمایت می کنیم.
رئیس کل دادگستری استان یزد درباره پیشنهاد راه اندازی شورای حل اختلاف ویژه اختلافات حوزه صنعت ساختمان هم گفت: با بررسی پرونده های موجود و چنانچه این پرونده ها قابل توجه باشند برای تخصصی شدن شوراها آمادگی وجود دارد.
دهشیری درباره پیشنهاد راه اندازی کانون داوری نیز گفت: این اتفاق مستلزم این است که جلسه ای با کانون داوری برگزار گردد که با نظر مثبت این موضوع پیگیری می شود.
وی درباره مباحث آموزش و آگاه سازی نیز اظهار کرد: پیشنهادها در حوزه آموزش و آگاه سازی قطعاً مورد استقبال قرار می گیرد و پیشگیری از جرم و آسیب های اجتماعی از اولویت های دستگاه قضا است .
رئیس کل دادگستری استان یزد با تأکید بر اینکه تکریم نظام مهندسی، تکریم علم و فن و مهارت و احترام به تجربه است گفت: دستگاه قضایی استان با افق دید ساختن شهر بدون آسیب وچالش، از افکار بلند سازمان حمایت می کند.
دادستان عمومی و انقلاب یزد هم در این جلسه، از عملکرد ۲ ساله اخیر سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد تقدیر و تشکر کرد و افزود: تحولات بسیاری را در حوزه نظام مهندسی و ساختمان دیدیم که طبیعتاً این تلاش ها، مشکلات و مقاومت هایی ایجاد می کند، اما شیطنت ها نباید باعث دلسردی و کم رنگ شدن تلاش های شما شود.
حدادزاده اضافه کرد: مشکلات ساخت و ساز زمینه های اجتماعی و اقتصادی متعددی دارد، از این رو دستگاه قَضا برای تحقق پیشنهادهای سازمان نظام مهندسی آمادگی خود را اعلام می کند