مدیرکل دامپزشکی استان ایلام گفت: در واقع دام مخزن بیماری تب کریمه کنگو است و در صورت گزش توسط کنه آلوده، ویروس این بیماری به مدت ۷ تا ۱۰ روز در بدن دام بدون بروز هیچ علامتی باقی میماند و پس از این مدت به واسطه سیستم ایمنی بدن دام از بین میرود
به گزارش خبرنگار جارچی اخبار از ایلام دکتر پیرانی در خصوص این بیماری اظهار کرد: تب خونریزی دهنده ویروسی کریمه کنگو یک بیماری تب دار حاد و خونریزی دهنده مشترک بین انسان و حیوان است که توسط کنه منتقل میشود.
وی افزود: تب کریمه کنگو در دام علائم خاصی ندارد، اما در صورت انتقال به انسان خطرساز است و جزء بیماریهای مشترک انسان و دام محسوب میشود.
دکتر پیرانی تاکید کرد: با شروع فصل گرما و فعالیت کنه ها، شهروندان از مصرف جگر خام دام یا نیم پخته خودداری کنند.
وی تاکید کرد: شهروندان برای اطمینان از سالم بودن گوشت تازه خریداری شده، آن را بعد از ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد یخچال مصرف کنند.
وی همچنین از شهروندان خواست تا فرآوردههای خام دامی مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در مراکز، مراتب را با سامانه پاسخگویی سراسری دامپزشکی به شماره ۱۵۱۲ در میان گذارند.
دکتر پیرانی: بیماری ویروسی تب کریمه کنگو دارای مشخصه ظاهری در گوشت و دام نیست و تنها راه اطمینان از مصرف گوشت، استفاده آن بعد از ۲۴ ساعت نگهداری در یخچال و سپس پوشیدن دستکش برای قطعه قطعه کردن آن است.
وی افزود: حفاظت در برابر گزش کنه به خصوص در کودکان و در هنگام تماس با دام که با دست بدون حفاظ اقدام به جدا کردن کنه و حتی له کردن آن می کنند، بسیار مهم است ، به علاوه باید به دامداران آموزش داده شود در هنگام تماس با دام از لباس پوشیده و مخصوص با رنگ روشن استفاده کنند و بعد از خروج از محل نگهداری دام ها، لباس های خود را تعویض نمایند