معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: مشکل اصلی واحدهای تولید انواع ماسکهای سه لایه جراحی و نیمه صنعتی در این استان، تامین مواد اولیه مورد نیاز است.
به گزارش جارچی اخبار؛ ابوالفضل اصلانی افزود: در صورت تامین مواد اولیه مورد نیاز، استان اصفهان قادر به تولید بیش از سه میلیون قطعه ماسک سه لایه جراحی و نیمه صنعتی (SMS) در روز است.
وی با بیان اینکه ظرفیت تولید ماسک سه لایه همانند سایر کشورها با میزان نیاز روزانه همه آحاد مردم همخوانی ندارد، تصریح کرد: در صورت تامین مواد اولیه و عدم سوء استفاده برخی از سودجویان، امکان تامین نیاز کادر درمان و همه مشاغلی که ملزم به حضور در محل کار با استفاده از ماسک سه لایه و نیمه صنعتی (SMS) هستند فراهم میشود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه ابتدای اسفند سال گذشته و همزمان با شیوع بیماری کرونا، سه شرکت در زمینه تولید ماسک سه لایه جراحی با تولید روزانه ۶۰ هزار ماسک در استان اصفهان فعال بود، اظهار داشت: امروز حدود ۲۰ شرکت فعال با ظرفیت تولید بالغ بر ۲ میلیون ماسک سه لایه جراحی در این خطه فعال است.
اصلانی با اشاره به اینکه در زمینه ماسک نیمه صنعتی (SMS) حدود ۱۵ شرکت با ظرفیت تولید یک میلیون قطعه در روز فعالیت دارد، خاطرنشان کرد: در زمینه تولید ماسک N۹۵، میزان تولید در اصفهان نسبت به اسفند پارسال بیش از ۵۰ برابر افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بهعنوان متولی صدور مجوز تولید و توزیع اقلام سلامت محور در زمینه ۲ نوع ماسک با عنوان “سه لایه جراحی” و “فیلتردار (N۹۵)” اقدام به صدور پروانه ساخت میکند، گفت: برای این کار با توجه به نیاز مبرم به انواع ماسک سعی شده است با احراز حداقل استانداردهای تولید، واحدهای تولید کننده ماسک تحت آموزش و نظارت قرار گیرد و در جهت تسریع در تولید ماسک استاندارد، نهایت همکاری با تولید کنندگان انجام شود.
اصلانی درباره تولید ماسک پارچهای نیز توضیح داد: معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اتحادیههای پوشاک، نساجی و گروههای جهادی از طریق مشاوره درباره تولید مناسب ماسک پارچهای از جمله جنس پارچه، الزامات بهداشتی خط تولید و برچسبگذاری و بستهبندی، کمال همکاری را داشته است.
وی با تاکید بر اینکه ماسک پارچهای برای تامین نیاز مردم و کسانی که بیمار نیستند مناسب است و استفاده از این نوع ماسک برای آنها توصیه میشود، اضافه کرد: این ماسکها قابلیت شستشو دارد و تا ۶ مرتبه میتوان آن را استفاده کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز درباره کمبود ماده اولیه تولید ماسک گفت: مِلت بِلون ( ماده اولیه تولید ماسک سه لایه) فقط در ۲ کارخانه در کشور تولید میشود که با پیگیری انجام شده توسط مسوولان مقرر شد تعداد کارخانهها و دستگاههای تولید کننده این ماده افزایش یابد و بخشی از آن نیز از خارج کشور تامین شود.
طاهره چنگیز با اشاره به اینکه مقداری از این ماده اولیه برای استان اصفهان تامین شد، افزود: ما به این سمت حرکت کردیم که ملت بلون را داخل استان اصفهان تهیه کنیم که برای آن نیاز به محصولات خاصی از پتروشیمی است که تولید آن در مرحله نهایی قرار دارد.
وی به تغییر سیاستها برای توزیع ماسک و سهمیهبندی آن اشاره کرد و گفت: مقرر شد که سهمیه مشخصی برای امور درمانی و بهداشتی در نظر گرفته و مابقی آن توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت استان توزیع شود.
وی با بیان اینکه ما در تلاش هستیم تا سهمیه بخش درمان را بطور کامل دریافت کنیم، اضافه کرد: ما از ابتدا ذخائری برای ماسک داشتیم و در زمان حاضر نیز مشکلی در زمینه کمبود ماسک نداریم.
بنا به گفته اسماعیل نادری معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان، میزان تولید ماسک در زمان حاضر در استان اصفهان کمتر از یک میلیون در روز است.
میزان استفاده از ماسک در بین مردم اصفهان از اواسط تیر ماه امسال و پس از راهاندازی پویش همگانی ” من ماسک میزنم ” بهبود یافت و بنا به گفته مسوولان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان پس از چند هفته باعث شد تا مقداری از شیب افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در روزهای اخیر کاسته شود.
حداکثر نرخ مصرفکننده انواع ماسک سه لایه کارگاهی در مراکز عرضه تعیین شده از جمله واحدهای صنفی زیر مجموعه اتحادیههای سوپرمارکت ها و مترو، معادل ۱۵ هزار ریال و حداکثر نرخ مصرف کننده ماسک سه لایه صنعتی عرضه شده در فروشگاه های زنجیره ای، داروخانهها و فروشگاههای اینترنتی مبلغ ۱۳ هزار ریال تعیین شد.