مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان از صدور ۲۵۵هزارو۸۳۲ شناسنامه در یکسال گذشته خبر داد.

به گزارش جارچی اخبار؛ حسین غفرانی کجانی،  در نشست خبری با رسانه ها که به مناسبت سوم دی ماه روز ملی ثبت احوال برگزار شد به سیر تحول جمعیت به سمت سالمندی اشاره کرد و گفت: پیش بینی می شود که در سال ۱۴۰۳، فاز اول سالمندی با نرخ ۱۲درصد را تجربه کنیم ضمن اینکه طی دو سال اخیر در برخی شهرستانها سالمندی زودرس جمعیتی را شاهد هستیم.

وی در ادامه به قدمت فعالیت سازمان ثبت احوال اشاره کرد و گفت: هویت بعنوان عنصر تمایز انسان ها، ریشه در تاریخ اجتماعی بشر دارد و در کشور ما پس از استقرار دولت مدرن در اواخر قرن گذشته و اوایل قرن حاضر، ثبت احوال با صدور اولین سند هویتی (شناسنامه) به نام فاطمه ایرانی شکل گرفت.
مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان در بیان اهمیت انواع آمار و اطلاعات جمعیتی در سرشماری ثبت احوال، از تغییرو تحولاتی که در طول این سالها در فرایند سرشماری و ثبت اطلاعات ایجاد شده است، صحبت کرد و اولین تکلیف در اصلاح ساختار ثبت را مربوط به نخستین برنامه توسعه دانست.
وی گفت: در مراحل اولیه احداث پایگاه اطلاعات جمعیت کشور، ثبت اطلاعات بصورت دستی، حدسی و فاقد کیفیت لازم بود، ولی امروز فرایند تهیه وتولید، چاپ، ثبت، صدور و نگهداری اسناد هویتی بصورت مکانیزه، سامانه محور، عدالت محور و متکی به پایگاه اطلاعات جمعیتی کشور انجام می شود.
غفرانی درادامه گفت : نشر و توزیع اطلاعات به روز در بیش از ۵۰ شاخص موردنیاز برنامه ریزی در دسترس است و زمانی که کشور از آمارهای انسانی دقیق برخوردار باشد، دغدغه های توسعه کاهش می یابد.
وی درباره اهمیت آمارهای به روز و تکمیلی، به رصد چالش ها از دهه ۷۰ اشاره کرد و گفت: درطول قرن حاضر، جمعیت ایران در سالهای ۵۵ تا ۶۵با نرخ رشد ۴۵ در هزار روبه افزایش بوده و درنتیجه رهاسازی سیاست های جمعیتی، در سالهای ۶۵، رشد دوبرابری و انفجار جمعیتی رخ داد که مسئولان برنامه ریزی جمعیتی را دچار شتابزدگی کرد.
مدیر کل ثبت احوال استان اصفهان مرحله بعدی سیر تحول جمعیت کشور را کاهش نرخ رشد جمعیت در سالهای ۸۰ عنوان کرد و افزود: بدنبال کاهش جمعیت و تشکیل شورای راهبردی جمعیت در سال۹۴، توصیه برای مقابله با دغدغه کاهش نرخ جمعیت مطرح شد.
مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان در بیان پیامدهای کاهش نرخ رشد جمعیت در دهه ۸۵ و نزدیک شدن به مراحل پایانی پنجره طلایی جمعیت، گفت: جمعیت جوان سالهای ۶۵تا ۸۵، در سال ۱۴۳۰به مرحله سالمندی می رسد که در آن زمان جامعه با بار سنگین سالمندی مواجه خواهد شد.
وی درباره ایجاد تحولات لازم در ساختار فعالیت ثبت احوال متناسب با تغییرات جمعیتی گفت: با توجه به نرخ رشد ۳۰درصدی سالمند و کاهش شدید ورود جمعیت صفرتا۱۵ سال در سالهای ۱۴۲۰و۱۴۳۰، احتمالا جهش و وارونگی جمعیت اتفاق می افتد که لزوم برنامه ریزی برای جمعیت سالمند و دسترسی به خدمات مختلف ازجمله پلیس سالمندی مطرح می گردد.
مدیرکل ثبت احوال استان، میزان ولادت در ۹ ماهه امسال را ۴۳هزارو۲۶۲ نفر اعلام کرد که در مقایسه با سال گذشته، کاهش ۸درصدی نرخ رشد جمعیت را شاهدیم. همچنین، ۲۰هزارو۳۱۲ مورد ازدواج و ۷هزارو۱۲۰فقره طلاق در ۹ ماهه امسال ثبت شده است.
مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان از صدور ۲۵۵هزارو۸۳۲ شناسنامه در یکسال گذشته خبر داد و درباره صدور کارت ملی هوشمند بعنوان بازوی دولت الکترونیک بیان کرد: در مراکزی مثل زندان مرکزی، آسایشگاه جانبازان و حتی در منزل افراد طبق هماهنگی با دفاتر پیشخوان، کارت ملی هوشمند برای افراد صادر شده است.
وی در بیان مشکلات تامین اعتبار برای کارت ملی هوشمند، اظهار کرد: از ۴میلیون و ۶۵هزار نفرجمعیت هدف در استان اصفهان، ۳میلیون و ۸۷۵ نفر متقاضی کارت ملی هستند و کسانی که تاکنون کارت هوشمند دریافت نکرده اند، با استفاده از کارت قدیمی خود می توانندتمامی خدمات را بدون هیچ گونه خللی از سازمان ها دریافت نمایند.
غفرانی به وظیفه جدید سازمان ثبت احوال اشاره کرد و گفت: از سال ۱۴۰۰ صدور شناسنامه به فرزندان متولد شده از مادران ایرانی و پدران خارجی را خواهیم داشت وتاکنون ۶۰۰ پرونده توسط اداره اتباع خارجی تکمیل و شناسنامه صادر شده است.