دبیر کمیته اقدام ارزی در وبینار تخصصی « تشریح بسته سیاستی برگشت ارز صادرات سال های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰» که به همت اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، از تصویب بهره مندی صادرکنندگان از معافیت های مالیاتی و استرداد مالیات بر ارزش افزوده صادرات سال ۹۷ که بعد از تاریخ ۳۰ آذر ۹۸ رفع تعهد شده باشد، در کمیته اقدام ارزی خبر داد و تصریح کرد : در صورت تایید کمیته ماده ۲، این مصوبه ابلاغ و اجرایی خواهد شد.
به گزارش جارچی اخبار و به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان ، بهنام ابراهیمی مدیر واحد پژوهش و بررسی های اقتصادی و  مسئول میز اتاق اصفهان در بانک مرکزی با بیان اینکه با آغاز تحریم های ظالمانه و غیر قانونی آمریکا بر علیه اقتصاد ایران، مشکلات ارزی قابل توجهی در کشور ایجاد شد تصریح کرد:  بانک مرکزی بعنوان متولی تراز پرداخت ها و نظام ارزی کشور،  برای مدیریت بازار ارز بخشنامه هایی صادر کرد که صدور این بخشنامه ها و سایر اقدامات  این بانک ،سبب ایجاد مشکلاتی برای فعالان اقتصادی در حوزه صادرات و واردات  شد.
وی افزود: در دوره نهم اتاق بازرگانی اصفهان، با تشکیل واحد پژوهش و بررسی های اقتصادی، مشکلات فعالان اقتصادی در حوزه های مختلف بصورت ویژه بررسی و احصاء گردید و با توجه به پیش بینی ما ازتبدیل شدن مشکلات ارزی به مهم ترین چالش های اقتصاد کشور و فعالان اقتصادی ، میز اتاق در بانک مرکزی برای نخستین بار در کشور ایجاد شد که اقدامات و پیگیری های این میز توانست کمک قابل توجهی به فعالان اقتصادی استان در حوزه رفع مشکلات ارزی نماید.
وی پیگیری اصلاح قوانین و بخشنامه های موجود را از دیگر اقدامات اتاق اصفهان دانست و تصریح کرد : در پارلمان بخش خصوصی اصفهان، اصلاح قوانین به روش های مختلف مانند طرح در جلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و مکاتبات با دستگاه های اجرایی ذیربط همچنین از طریق طرح موضوع در برنامه های گفتگوی ویژه خبری و برگزاری جلساتی با حضور مدیر کل  دفتر خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران و تشکل های اقتصادی صادرکننده استان پیگیری شد که ابلاغ بسته سیاستی برگشت ارز صادرات سال های ۱۳۹۷ تا   ۱۴۰۰ ماحصل بخشی از این پیگیری ها بوده است.
وی در پایان با  تقدیر از  همکاری و تلاش های دبیر کمیته ارزی و مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران در شناسایی و کمک به رفع مشکلات فعالان اقتصادی در حوزه ارزی؛ ابراز امیدواری کرد سایر مشکلات این حوزه هم با مشارکت پارلمان بخش خصوصی و سازمان توسعه تجارت  احصاء و در کمیته اقدام ارزی پیگیری و رفع شود.
احسان قمری، دبیر کمیته ارزی و مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران نیزدر این وبینار با تقدیر از تلاش ها و همکاری های اتاق بازرگانی اصفهان، سازمان صمت استان و تشکل های اقتصادی استان در اعلام مشکلات و چالش های حوزه تجارت خارجی به این سازمان، از اصفهان به عنوان یکی از موفق ترین استان های کشور در رفع تعهدات ارزی یاد کرد.
وی در ادامه به تشریح  بسته سیاستی برگشت ارز صادرات سال های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ پرداخت و تصریح کرد: در این بسته تلاش شده بخش قابل توجهی از مشکلات حوزه صادرات مرتفع شود.
دبیر کمیته اقدام ارزی از تصویب بهره مندی صادرکنندگان  از معافیت های مالیاتی و استرداد مالیات بر ارزش افزوده صادرات سال ۹۷ که بعد از تاریخ۱۳۹۸/۱۰/۳۰ رفع تعهد شده باشد، در کمیته اقدام ارزی خبر داد و تصریح کرد : در صورت تایید کمیته ماده ۲، این مصوبه ابلاغ و اجرایی خواهد شد که می تواند مشکلات بخش قابل توجهی از صادرکنندگان کشور را مرتفع نماید.
مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران با تقدیر از موفقیت صادرکنندگان اصفهان در برگشت ارز، از آنها خواست برای بهره مندی از مزایای این دستورالعمل جدید، نسبت رفع تعهد ارزی خود در مهلت تعیین شده اقدام نمایند.
وی در ادامه از آمادگی کمیته اقدام ارزی برای پیگیری و رفع سایر مشکلات در حوزه های تجارت خارجی خبر داد.
ناهید دشتدار، معاون دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران نیز در این وبینار به تشریح بخشی از این بسته سیاستی جدید پرداخت و ارائه تخفیف ۱۰ درصدی برای رفع تعهد ارزی صادرات سال ۹۸ تا ۱۴۰۰، امکان ثبت فروش ریالی به عراق و افغانستان در بازه زمانی ۲۲ فروردین تا ۱۶ مرداد ۹۷ در سامانه جامع تجارت  و رفع تعهد ارزی آن و همچنین امکان رفع تعهد ارزی صادرات سال ۹۷  از طریق واگذاری کوتاژها، امکان رفع تعهد ارزی صادرات سال ۹۷ از طریق واردات در مقابل صادرات خود و شرکت های هم گروه را از مهم ترین موارد ذکر شده در این دستورالعمل عنوان کرد.
در ادامه این نشست به سوالات و ابهامات نمایندگان تشکل های اقتصادی و صادرکنندگان در زمینه بسته سیاستی برگشت ارز صادرات سال های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ پاسخ داده شد.