سیاستهایی که رییسجمهوری بعدی در حوزه قیمتگذاری دستوری، کنترل قیمت ارز، کنترل نقدینگی و حرکت به سمت بازار باز دنبال میکند، میتوانند تاثیر قابل توجهی را بر معاملات بازار سرمایه داشته باشند.
به گزارش جارچی اخبار، به نقل از ایرنا،«امیرعلی امیرباقری» کارشناس بازار سرمایه با اشاره به روند معاملات بورس در هفته سوم اردیبهشت ماه اشاره کرد و گفت: با خودداری از حرکات هیجانی و ورود تقاضای سفتهبازانه به بدنه بازارها میتوان در کوتاهمدت و میانمدت مانع از شوکهای تورمی و انتظاری در بازار شد.
این کارشناس بازار سرمایه به مصوبات سران قوا و تاثیر مثبت آن بر روند بازار اشاره کرد و گفت: مصوبات سران قوا نشان میدهد که همچنان بازار سرمایه در راس توجه ارکان حاکمیت قرار دارد، دلسردی سهامداران از سرمایهگذاری در بورس و انتظار آنها برای کسب سودهای سنگین در بازار باید اصلاح شود.
وی ادامه داد: سهامداران باید دید خود برای کسب سود از این بازار را از کوتاهمدت به میانمدت و بلندمدت تغییر دهند و روش تحلیل خود را از تورم محور به سود محور سوق دهند زیرا در این صورت میتوان از فرصتهای آتی بازار استفاده کرد.
امیرباقری با بیان اینکه نکته قابل توجه در زمینه مصوبات سران قوا تصمیمگیریهای ضروری برای بازگشت عقلانیت به بازار و پرهیز از هیجان در بازار است، افزود: امکان دارد این اقدامات به دور از تزریق مستقیم نقدینگی به بازار باشد و از جنس اقدامات تشویقی و حمایتی باشد که به طور طبیعی این اقدام بسیار مطلوبتر از تزریق مستقیم نقدینگی به بدنه بازار است.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه تزریق مستقیم نقدینگی از طرف دولت به بازار در تضاد با روح بازار آزاد است، گفت: این اقدام ممکن است در کوتاه مدت با تاثیر مثبت بر روند بازار همراه باشد اما در میانمدت و بلندمدت تا زمانی که روندها در بازار شکل نگیرد ورود این نقدینگی در بدنه بازار بیتاثیر خواهند بود.
به گفته وی، اقدامات تشویقی و حمایتی سهامداران برای سرمایهگذاری در بورس در میانمدت به بهبود روند، بازگشت عقلانیت به بازار و جلوگیری از هیجان در بازار کمک خواهد کرد.
امیرباقری ادامه داد: بهتر است سهامداران نسبت به این مصوبات خوش بین باشند و تا حدودی انتظارات خود را با واقعیات اقتصادی مطابقت دهند.