عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: ساخت خانه با قیمت متری ۴ تا ۵ میلیون تومان برای شهرداری‌هایی که زمین، پروانه ساخت و نیروی فنی در اختیار دارند، مبلغ قابل توجهی نیست.

به گزارش جارچی اخبار، به نقل از خانه ملت، علیرضا پاک فطرت به طرح ساخت مسکن ارزان قیمت توسط شهرداری‌ها اشاره کرد و گفت: شهرداری شهرهای بزرگ بر اساس این طرح مکلف به ساخت خانه‌هایی با قیمت مناسب می‌شوند تا بر اساس وظیفه مدیریت شهری و حقوق شهروندی به خانواده‌های کم درآمد و آسیب پذیر با نرخ پایین اجاره دهند.

نماینده مردم  شیراز و زرقان  در مجلس شورای اسلامی، اضافه کرد: با تأمین مسکن ارزان قیمت برای طبقه کم درآمد و محروم جامعه دو اتفاق بسیار مهم رخ خواهد داد. ابتدا با اجرای این طرح و تعیین اجاره ارزان قیمت؛ نرخ کلی اجاره‌ها در سطح شهر کنترل می‌شود و از طرفی کسب درآمدی برای شهرداری‌ها نیز خواهد بود.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شهری مانند وین اتریش که سال‌ها از نظر ارتقا فرهنگ شهروندی در اروپا رتبه اول را کسب کرده است، حدود ۳۰ درصد کل آپارتمان‌های مسکونی آن متعلق به شهرداری است. بدین معنی که شهرداری این مساکن را ساخته تا با اجاره آن هم کسب درآمد کرده و هم قیمت اجاره بها را تنظیم می‌کند.

وی افزود: با ارائه طرح ساخت مسکن ارزان قیمت توسط شهرداری‌ها به دنبال این هستیم که شهرداری‌ها بر اساس جمعیت هر شهر اقدام به ساخت واحدهای استیجاری کنند چرا که شهرداری‌ها به لحاظ منابع مالی خودکفا بوده و تمام درآمد و هزینه‌های آن زیر نظر شوراهای شهر صورت می‌گیرد از طرفی ساخت ۱۰۰۰ واحد خانه با قیمت هر متر ۴ الی ۵ میلیون تومان برای شهرداری‌هایی که زمین، پروانه ساخت و نیروی فنی در اختیار دارند، به نسبت پروژه‌های عمرانی آنها مبلغ قابل توجهی نیست.

پاک فطرت ادامه داد: اما این تعداد واحد مسکونی در کنار یک دیگر موجب به دست آوردن سرمایه مناسبی برای شهرداری‌ها شده و همچنین خانواده‌های آسیب پذیر را در خودش جای خواهد داد. البته بخشی از آنها به صورت خیریه در اختیار نیازمندان قرار می‌گیرد.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه اجرای طرح ساخت مسکن ارزان قیمت توسط شهرداری‌ها آسیب پذیری شهر را کاهش می‌هد عنوان کرد: این طرح مختص محرومان و نیازمندان بوده و کارمندان شهرداری حق استفاده از آن‌ها را ندارند.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شهرداری‌ها در طرح مذکور بر اساس مکانیزمی مشخص و جمعیت هر منطقه اقدام به ساخت خانه می‌کنند، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال شهرداری تهران موظف به ساخت ۵۰۰۰ واحد سکونی می‌شود که تداوم این اقدام، تعداد قابل توجهی خانه در اختیار شهرداری قرار می‌دهد که می‌توانند مسکن بخش عمده از اقشار آسیب پذیر و محروم جامعه را با پرداخت مبلغ ناچیزی به عنوان اجاره بها تأمین کنند.

وی اظهار کرد: ساخت خانه ارزان قیمت توسط شهرداری‌ها موجب جذب بیشتر جوانان شده که با این کار ازدواج و فرزند آوری نیز افزایش خواهد یافت.