اختتامیه جشنواره ملی حماسه گویان در راستای استفاده از زبان هنر در حوادث عظیم و در دو بخش دانش‌آموزی و بزرگسال به میزبانی حوزه هنری اصفهان برگزار شد.

به گزارش جارچی اخبار، دبیر جشنواره ملی “حماسه گویان” شامگاه پنج‌شنبه در برنامه اختتامیه این جشنواره اظهار داشت: لفظ حماسه به حفظ و جاودانه نگه‌داشتن اتفاق و رویداد تلقی می‌شود که در کنار واژه جشنواره در واقع به معنای گرامیداشت آن رویدادهاست.

فرزان معظم با اشاره به صحبت‌های رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه باید زبان هنر می‌تواند حوادث عظیم را تبیین کند، گفت: این جشنواره در همین راستا به همت دفتر فرهنگ، مطالعات و پایداری حوزه هنری اصفهان برنامه‌ریزی شد که حدود ۸۰۰ اثر به دبیرخانه رسید و از بین آنها ۳۸۳ اثر در بخش دانش‌آموزی و ۴۱۷ اثر بزرگسال بود.

دبیر جشنواره ملی “حماسه گویان” ادامه داد: بیشتر در قالب تصویر و با امکانات موبایل و ضبط خانگی تصاویر به دبیرخانه ارسال شده که در مقطع دانش‌آموزی از کتاب‌ها و یا از طریق راویان بهره گرفته شده است.

کسب رتبه برتر حماسه‌گویان اقلیت‌های مذهبی

وی با بیان اینکه افراد انتخابی همه در سطح ممتاز قرار گرفته شده‌اند، گفت: در مقطع متوسطه دوم اقلیت‌های مذهبی ارامنه حائز رتبه شدند و این یک اتفاق فرخنده در این جشنواره به حساب می‌آید.

معظم با اشاره به برگزیدگان ۹ نفر در این جشنواره در مقطع دانش‌آموزی گفت: خانم سوینج قهرمانی، مبینا ادریسی، محمد مسعود کاغذگران و زهرا منوچهری از اصفهان، احسان سلطان‌زاده از خوزستان، هانیه شیدایی از گلپایگان، علیرضا رئوفی … از جمله برگزیدگان هستند که مراکز آموزشی در همراهی و ایجاد بستر کمک کننده بودند.

وی ادامه داد: زینب موسوی از شهرستان هندیجان استان خوزستان در بخش مردمی و از استان شیراز سعیدرضا کامرانی حائز رتبه شدند و علاوه بر اینها برگزیدگانی از کادر درمان که خاطراتی از همسرانشان را روایت کرده بودند حضور داشت. در بخش بزرگسال کاک جلال ایاذی از کردستان، مهرزاد ارشید، اسماعیل یکتایی از گیلان و … را می‌توان نام برد.

والسابقون السابقون

حاج علی شاه نظری از رزمندگان دوران دفاع مقدس که در سه مرحله آزادسازی خرمشهر حضور داشته در این برنامه گفت: خدا را شاکرم که در این دوران حضور داشتم و با چشمان خودم آزادسازی خرمشهر را ببینم؛ فرماندهان همیشه به ما گوشزد می‌کردند که در شبی که آزادسازی نزدیک است سرعت عمل بالا باشد.

وی ادامه داد: آن روزها به دلیل تقارن با مبعث پیامبر (ص) رمز عملیات به محمد بن عبدالله (ص) تغییر یافت و شب‌ها حتی در میدان مین بچه‌ها از یکدیگر سبقت می‌گرفتند تا صحبت‌های فرمانده‌شان عملیاتی شود.

“تعال” تنها کلمه عربی که بلد بودم

این رزمنده دفاع مقدس با بیان اینکه شهر در محاصره رزمندگان اسلام قرار گرفت، گفت: یک راه عبور برای عراقی‌ها باقی مانده بود آن هم راه اروندرود و شنا که اگر می‌توانستند نجات پیدا می‌کردند.

وی از زمانی که در حال نماز بود و عراقی‌ها را دیده بود گفت: در رکعت دوم اسلحه را برداشتم و به سمت سنگر رفتم و در حین حرکت نمازم را تمام کردم و متوجه شدم در نخل‌ها تعدادی عراقی سرگردان هستند و به سمت سنگر آمدند.

شاه نظری با اسلحه به دست آنها را گروگان گرفت و به سمت عقب هدایت کرد که در ادامه گفت: تنها کلمه‌ای که از عربی بلد بودم “تعال” به معنی بیا بود و در بین آنها سرتیپ عراقی هم گرفتار شده بود، در لحظه آزادسازی معادلات گویی به هم ریخته بود.