سردار سرتیپدوم مسعود خرمنیا روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کولهبران و کسانی که در معابر و گذرگاههای مجاز مرزی مشغول فعالیت هستند، همواره مورد احترام و تکریم نیروهای کنترلکننده مرزی بوده و نیرویهای مرزبانی موظف هستند که امنیت این افراد را تامین کنند.
وی اضافه کرد: زمان و مکان ورود و خروج کولهبران مشخص شده و این افراد با هماهنگی نیروهای مرزبانی مشغول داد و ستد و معاوضه کالاهای مرزی در گذرگاههای مرزی با کشورهای همسایه هستند و ماموران هیچگاه به روی این افراد تیراندازی نمیکنند.
وی افزود: ماموران در قبال برخی از افراد غیرمجاز که از حریم ممنوعه مرزها تردد میکنند، موظف هستند که از ورود آنان به داخل کشور جلوگیری کنند و اگر این افراد غیرمجاز از دستور ماموران سرپیچی کنند، قانون چگونگی رفتار با این افراد غیرمجاز را مشخص کردهاست.
سردار خرمنیا با اشاره به اینکه آذربایجانغربی دارای ۹۶۷ کیلومتر مرز با ترکیه، عراق و نخجوان است، گفت: برخی از کشورهای همسایه توجه چندانی به تردد در مرزها ندارند و حتی نیروی مرزبانی آنان در مرزها مستقر نیستند به همین خاطر امنیت مرزها تنها از سوی نیروهای ایرانی کنترل میشود.
آذربایجانغربی در مسیر ترانزیت مواد مخدر قرار دارد
فرمانده انتظامی آذربایجانغربی گفت: این استان در مسیر ترانزیت مواد مخدر قرار دارد و در جریان انتقال بخشی از این مواد در شهرستانهای استان رسوب میشود که این وضعیت مطلوب آذربایجانغربی نیست.
سردار خرمنیا، افزود: مقابله با گسترش مواد مخدر در جامعه نیازمند عزم همگانی است و تمام نهادها باید با بهرهگیری از امکانات دولتی برای مقابله با این پدیده شوم با هم هماهنگ و همصدا شوند.
به گزارش جارچی اخبار به نقل از ایرنا, وی با اشاره به فعالیت ۵۸ شرکت تهیه مشروبات الکلی در همسایگی کشور ما اظهار داشت: ایجاد این شرکتهای تولید مشروب تنها برای منفعت اقتصادی نیست بلکه هدف اصلی دشمنان نابودی بنیان فکری و گسترش ناامنی و بحران در جامعه ما است.
«سردار خرمنیا» گفت: ورود کالای قاچاق به داخل کشور از دیگر روشهای جنگ اقتصادی دشمن است که باعث بیکاری جوانان و تعطیلی واحدهای تولیدی داخل کشور میشود و نیروی انتظامی با همکاری سایر ارگان به صورت جدی با این پدیده شوم نیز مقابله میکند.
وی ادامه داد: وضعیت اقلیمی و جغرافیایی کشور، حجم مبادلات مرزی و بازرگانی، جمعیت جوان در حالگذار به سمت تجملگرایی و مصرفگرایی باعث شده است تا نتوان ریشههای قاچاق کالا را به طول کامل خشکاند.
راهاندازی ۲۰ کمپ ترک اعتیاد
فرمانده انتظامی آذربایجانغربی گفت: هماکنون ۱۹ کمپ ترک اعتیاد ماده ۱۵ و یک کمپ ماده ۱۶ در استان فعال است که ظرفیت پذیرش بیش از یکهزار نفر را در هر دوره دارد.
سردار «خرمنیا» افزود: کمپ ترک اعتیاد ماده ۱۵ کمپهایی هستند که معتادان به صورت خودمعرف وارد کمپ شده و پس از بهبودی و تکمیل دوره درمان، فرد از کمپ خارج میشود اما کمپ ماده ۱۶ که مخصوص معتادان متجاهر است و توسط ادارهکل بهزیستی اداره و هزینههای آن توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر پرداخت میشود.
وی اظهار داشت: فرد معتادی که رفتار سوء از جمله کارتنخوابی، زبالهگردی و … دارد، به کمپ ماده ۱۶ معرفی و مدت سه ماه در این مکان از وی مراقبت میشود و سپس به جامعه برمیگردد.
وی تاکید کرد: اگر دوباره این افراد رفتار سویی داشته باشند، برای یک دوره سه ماهه دیگر به کمپ فرستاده میشوند.
وی با اشاره به اینکه فردی که ۲ دوره در کمپ ماده ۱۶ تحت درمان قرار گرفته باشد و بازهم رفتار سوء داشته باشد، دیگر نمیتواند وارد کمپ شود؛ اضافه کرد: امسال ۹۳۲ معتاد در کمپهای ترک اعتیاد استان نگهداری شدند که هزینه مراقبت از آنان توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر استان پرداخت شدهاست.
وی افزود: مقابله با سرقت، مقابله با کالای قاچاق، مبارزه با مواد مخدر، مبارزه با ناهنجاریها و بداخلاقیهای اجتماعی و کاهش تصادفها از اولویتهای پنجگانه نیروی انتظامی آذربایجانغربی است.
آذربایجانغربی از جمله استانهای مرزی کشور است که با کشورهای ترکیه، عراق و جمهوری خودمختار نخجوان ۹۶۷ کیلومتر مرز مشترک دارد؛ این استان دارای ۹ گمرک، هشت بازارچه و پنج پایانه مرزی است.
«ساریسوی» در ماکو، «صنم بولاغی» در پلدشت، «سرو» در ارومیه، «قاسم رهش» و «کیله» در سردشت، «تمرچین» در پیرانشهر، «ناویهخان» در اشنویه و «رازی» در خوی مهمترین بازارچههای مرزی آذربایجانغربی هستند که در مجاورت مرزهای ترکیه، عراق و جمهوری آذربایجان قرار دارند.