مجری طرح ملی گیاهان دارویی با اشاره به حمایت های دولتی از کشاورزان، گفت: در زمینه تولید گیاهان دارویی در مناطق برخوردار تسهیلات با کارمزد ۹ درصد و در مناطق غیر برخوردار با کارمزد ۷ درصد ارایه می شود.
به گزارش جارچی اخبار حسین زینلی روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا در حاشیه نشستی در تبریز که به منظور بررسی الزامات توسعه گیاهان نو در حاشیه دریاچه ارومیه برگزار شد، با تاکید بر اینکه در زمینه بازار گیاهان دارویی مشکلی نداریم، گفت: عدم آشنایی کشاورزان با فروشنده و مصرف کننده مشکل اساسی است که تلاش می کنیم با انعقاد قرار داد با شرکت بورس کالا ، تضمین کشاورزی مبتنی بر قرارداد را شکل دهیم .
وی تاکید کرد: به دنبال این هستیم که کشاورزان بیشتر محصولاتی را که جنبه صادراتی دارند کشت کنند و اگر محصول جدیدی کشت می شود حتما کشاورزی مبتنی بر قرارداد باشد.
زینلی با اشاره به اینکه حفظ آب در کشور ما از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: برنامه ها هدفمند شده و امیدوارم با همکاری تمامی نهادها بتوانیم زنجیره ای بر محور کشاورزی با گیاهان کم آب بر و دارای ارزش افزوده بسیار بالا تعریف کنیم.
وی گفت: در حال حاضر ۲۰۶ هزار هکتار سطح زیر کشت گیاهان دارویی کشور است که ۷۰ درصد متعلق به استان های خراسان رضوی ، شمالی و جنوبی است
زینلی با بیان اینکه در بین گیاهان دارویی زعفران بیشترین صادرات را به خود اختصاص داده است، گفت: در سال گذشته ۳۵۱ میلیون دلار صادرات زعفران انجام شد که اگر قاچاق آن را نیز حساب کنیم حدود ۴۰۰ میلیون دلار ارزش صادراتی داشتیم.
وی ادامه داد: حدود سه هزار هکتار از اراضی آذربایجان شرقی زیر کشت گیاهان دارویی است که تقریبا به صورت پایلوت و نمونه ترویجی کشت شده اند همچنین برخی از گیاهان نیز به تازگی در این استان کشت می شود.
زینلی با بیان اینکه در سال جاری برنامه های متفاوتی در حال اجراست و به دنبال معرفی گیاهان کم آب بر، جهت کشت هستیم، گفت: آذربایجان شرقی قابلیت کشت گیاهان دارویی به صورت دیمی را نیز داراست.
وی ادامه داد: تلاش می کنیم آذربایجان شرقی را به استان تولید کننده انواع بذر گیاهان دارویی استاندارد تبدیل کنیم تا گیاهان دارویی که ارزش اقتصادی بسیار بالایی دارند در این استان کشت شود.
زینلی اظهار داشت: در استان آذربایجان شرقی زنجیره ارزش کامل است و آنچه که مغفول مانده اتصال به حلقه های ارزش افزوده و فروش است.
مجری طرح ملی گیاهان دارویی اعلام کرد: امسال به دنبال فعال کردن انبارهای بورس در آذربایجان شرقی هستیم و امیدواریم صندوق های گیاهان دارویی با حمایت هایی که انجام شده در این استان شکل گیرد.
- ۰۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۵
تولیدکنندههای گیاهان دارویی تسهیلات کم بهره میگیرند
عدم آشنایی کشاورزان با فروشنده و مصرف کننده مشکل اساسی است که تلاش می کنیم با انعقاد قرار داد با شرکت بورس کالا ، تضمین کشاورزی مبتنی بر قرارداد را شکل دهیم .