رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: توجه به تطبیق شاخص‌ها و اصلاح درونی و مواظبت از انحرافاتی که ممکن است در مسیر هر حرکت جمعی رخ دهد از لوازم کار تشکیلاتی است.
به گزارش جارچی اخبار به نقل از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، حجت‌الاسلام مصطفی رستمی در بیستمین نشست اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل با اشاره به چگونگی شکل گیری این اتحادیه گفت: یک زمان عده‌ای تلاش کردند تا انجمن‌های اسلامی را که در ابتدای انقلاب با رویکردی شتاب بخش در راستای حرکت انقلاب اسلامی شکل گرفته بود و برکت‌هایی مانند دانشجویان پیرو خط امام را در مقاطعی به همراه داشت از مسیر خود جدا کنند.
وی با اشاره به حرکت دانشجویان در این زمان برای بازگشت تشکل‌های دانشجویی به مسیر اصیل انقلابی و اسلامی تاکید کرد: درستی این حرکت زمانی بیشتر دیده شد که بخشی از انجمن‌های اسلامی پس از مدتی دچار مشکلاتی مانند نزدیک شدن به جریان معارض و پناهندگی به نظام سلطه شدند.
نیاز به اصلاح درونی
رستمی افزود: توجه به تطبیق شاخص‌ها و اصلاح درونی و مواظبت از انحرافاتی که ممکن است در مسیر هر حرکت جمعی رخ دهد از لوازم کار تشکیلاتی است. در این مسیر نظارتی انقلابی و هوشمندانه در جریان حرکت لازم است.
بیانیه گام دوم و ماموریت جوان‌ها
وی گفت: مقام معظم رهبری از گام دوم انقلاب اسلامی به‌عنوان گام دوم خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی تعبیر کردند. ماموریت این بیانیه برعهده جوانان است. البته این که بیانیه گام دوم خطاب به جوانان صادر می‌شود نافی از رسالتها و ماموریت‌های غیر جوانان نیست. این حرکت حرکت پر شتاب و دامنه‌دار است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها ادامه داد: برخی به اشتباه از این بیانیه تلقی کردند که رهبر انقلاب دیگر هیچ ماموریتی را به غیرجوان‌ها واگذار نخواهند کرد و همین موضوع باعث شد از برخی انتصاب‌های ایشان تعجب کنند.
بیانیه گام دوم به معنای حذف غیرجوان‌ها نیست
رستمی گفت: برای مثال در دیدار رهبر معظم انقلاب با جهادگران یکی از سوالاتی که از ایشان پرسیده شد این بود که با توجه به جوانگرایی که در بیانیه گام دوم آمده است چرا در برخی از انتصاب‌ها از افرادی استفاده می‌شود که جوان نیستند. رهبر انقلاب نیز در این جلسه در پاسخ، با تاکید بر اینکه نباید ابتدای انقلاب و اکنون را با یکدیگر مقایسه کرد فرمودند: ما انقلاب را در حالی شروع کردیم که افرادی که با تجربه بودند و می‌توانستند بار مسئولیت را بر عهده بگیرند زیاد نبودند. اما امروز ما تجربه بلندی داریم و نمی‌توانیم نسبت به این تجریه‌ها بی‌تفاوت باشیم. خطاب بیانیه به جوان‌ها به معنای استفاده نکردن از افرادی که غیر جوان هستند، نیست.
ملزومات «آتش به اختیار» بودن
رستمی با اشاره به استفاده نادرست برخی از شعارهای «آتش به اختیار» گفت: مقام معظم رهبری به جوانان فرمودند آتش به اختیار عمل کنید. اما یک عده فهمیده و یک عده از روی تعمد تلاش کردند تا این موضوع را منحرف کنند و آن را به معنای حرکت غیر قانونی، حرکت‌های بدون محاسبه، بی‌تدبیری و سنگ اندازی در بدنه اجرایی کشور مطرح کنند.
نماینده رهبر انقلاب در دانشگاه‌ها ادامه داد: این در حالی بود که رهبر انقلاب تعریف دقیقی از این عبارت داده و گفتند: در جایی که قوای تصمیم‌گیری و عاقله درست و دقیق عمل نمی‌کند آنجا باید نیروهای دغدغه‌مند و دارای توانایی بر اساس تدبیر و دقت و با توانایی، آتش به اختیار میدان را رها نکنند.
وی افزود: اگر تشکل‌های دانشجویی احساس کردند بدنه سیاستگذار و تصمیم گیر چه در قوه‌های مجریه، قضاییه و مقننه و چه در شوراهای عالی به وظایف خود عمل نمی‌کنند و یا دارای اختلالاتی هستند، آنگاه است که نمی‌توانند دست روی دست بگذارند و باید بر اساس تشخیص درست و با تدبیر و عقلانیت عمل کنند. رهبر انقلاب در نکاتی مانند مطالبه شفافیت توسط تشکل‌های دانشجویی حرکت‌های جوانان را تحسین می‌کنند.