دادههای موقعیت یاب نشان می دهد که نفتکش ایرانی «گریس ۱» که به صورت غیرقانونی توسط انگلیس در جبل الطارق توقیف شده بود، موقعیت مکانی خود را برای حرکت تغییر داده است؛ اما تا ساعت ۱۲ ظهر امروز به وقت گرینویچ (۱۵:۳۰ به وقت تهران) هنوز حرکت نکرده است.
در همین رابطه، خبرگزاری یورونیوز نیز امروز شنبه اعلام کرد: ابرنفتکش ایرانی «گریس ۱» احتمالا تا فردا یکشنبه جبل الطارق را تَرک نخواهد کرد.
به گزارش یورونیوز، روزنامه محلی «کرانیکل» در جبل الطارق اعلام کرد که این ابرنفتکش احتمالا تا پیش از روز یکشنبه که ۶ نفر از خدمه آن از جمله ناخدای جدید به آن می پیوندند، حرکت نخواهد کرد.
به گزارش جارچی اخبار به نقل ازرویترز به گزارش این رسانه اکنون امور پشتیبانی لازم در راستای آماده سازی کشتی برای حرکت پس از ۶ هفته توقیف انجام شده است.
از سوی دیگر برخی رسانه ها به نقل از وکیل ناخدای «گریس ۱» گزارش داده اند که این ابرنفتکش نیاز به تعمیراتی دارد که ممکن است حرکت آن را به تعویق بیاندازد. به گفته وی هم اکنون برای این ابرنفتکش امکان سفر طولانی مدت وجود ندارد.
لازم به ذکر است دادگاه عالی جبل الطارق دیروز سرانجام پس از کش و قوسهای فراوان حکم به آزادی نفتکش ایرانی «گریس ۱» داد.
آزادی نفتکش ایرانی گریس -۱ در جبل الطارق پس از آن صورت گرفت که برخی مقامات محلی این منطقه از مخالفت آمریکا با آزادسازی این نفتکش خبر داده بودند و یک مقام رسمی جبل الطارق گفته بود که واشنگتن خواستار توقیف و مصادره نفتکش ایرانی گریس-۱ به نفع آمریکاست.
با این حال «آنتونی دادلی» قاضی دیوان عالی جبل طارق به رسانهها اعلام کرده که درخواستی از سوی آمریکا به او نرسیده است.
به گفته قاضی دادلی، آزادسازی نفتکش ایرانی گریس-۱ با استناد به شواهد و مدارک موجود صورت گرفته است.
تنها چند ساعت پیش از آزادسازی نفتکش ایرانی، مقامات دولتی جبل الطارق با آزادی ۳ نفر از کارکنان و کاپیتان نفتکش ایرانی گریس-۱ موافقت کرده بودند و دادگاه عالی جبل الطارق این افراد را بی گناه شناخته و حکم به آزادی آنها داده بود.
نیروهای ویژه ارتش انگلیس یک ماه و نیم پیش به این نفتکش که حامل بیش از ۲ میلیون بشکه نفت ایران است، یورش برده و آن را توقیف کردند.
لندن مدعی بود که قصد داشته از نقض تحریمهای اتحادیه اروپا علیه سوریه جلوگیری کند!
جمهوری اسلامی با اشاره به اینکه ایران الزامی برای اجرای تحریمهای اتحادیه اروپا ندارد و مقصد محموله هم سوریه نبوده، تأکید کرده است که اقدام انگلیس نقض مقررات بینالمللی است.
لازم به ذکر است قوانین اتحادیه اروپا جنبه درون اتحادیه ای دارد و قابلیت اطلاق به خارج از اتحادیه را ندارد.