حجتالاسلام احمد مروی امروز در مراسم افتتاح سومین کنگره جهانی قلب رضوی که در بیمارستان رضوی مشهد در حال برگزاری است، اظهار کرد: بنیاد سلامت آستان قدس رضوی بنا دارد تا از همه ظرفیتهای دانشگاهی، مراکز درمانی و تحقیقاتی در راستای ارتقاء سلامت جهانی و خدمات درمانی منطقهای نقشی ممتاز و بزرگ را ایفا کند.
وی افزود: این کنگره بینالمللی که با حمایت آستان قدس رضوی، بنیاد سلامت، بیمارستان رضوی، همکاری چهار بنیاد جهانی قلب و… شکل گرفته است، فرصت مغتنمی را جهت تبادل آخرین دستاوردهای علمی، پژوهشی در بیماریهای قلب و عروق و آشنایی با میراث فرهنگی و تاریخی ایران را فراهم نموده است.
تولیت آستان قدس رضوی بیان کرد: بررسی سریع تاریخ علم گواه صادقی بر تاثیر عمیق و نشاندهنده شکوه دین اسلام است، به گونهای که یکی از ویژگیهای دین اسلام دفاع از علم، تبلیغ و تشویق نسبت به فراگیری آن است. تاکید بر علم آموزی در منظومه معرفتی ائمه علیهالسلام و مکتب تشیع از جایگاه رفیع و بیبدیلی برخوردار است.
امام رضا(ع) الگویی برای فعالیتهای علمی
مروی اظهار کرد: هریک از آن بزرگواران در راستای اعتلای علم و گسترش آن اقدامات زیادی داشتند و در طول اسلام بشریت از این تاثیرات سیراب گشته است. یکی از بزرگان که زبانزد علم است و تاثیر سیره علمی و عملی ایشان الگوی عمل اندیشمندان است، حضرت امام رضاست که ملقب به عالم اهل بیت است. نگاهی هرچند اجمالی به وضعیت علمی آن امام و اقداماتشان میتواند الگویی کامل و اسوهای حسنه برای فعالان این زمینه باشد.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: طبق توصیه رهبر یکی از مهمترین و برجستهترین راههای توسعه اسلام راهبرد توسعه و پیشرفت علمی است. تحقق این راهبرد همواره مورد توجه تولیت آستان قدس رضوی بوده و خواهد بود تا با تکیه بر ظرفیتهای علمی کشور و جهان اسلام، استفاده بهینه از امکانات و تشکیلات موجود، ایجاد ساختارهای جدید و دستیابی به این هدف شتاب مضاعفی ایجاد نماید.
قلب از نگاه قران
وی ادامه داد: قرآن فلسفه الهی را درباره قلب بیان میکند و از قلب سلیم سخن میگوید. قلب را محل ظهور علم و هدایت الهی میداند. گاهی فرموده است که قلب سختتر از سنگ میشود. قلب مریض میشود، زنگ میزند و تیره میشود. همچنین قرآن فرموده قلب مهر زده میشود و هدایت پذیریاش را از دست میدهد. قلب وسیله هدایت است. با نفوذ ایمان و توحید به قلب ایمان واقعی تحقق پیدا میکند. خداوند قلب را مخزن رحمت و اطمینان و سکینه بیان کرده است.
مروی گفت: سلامت جسمانی قلب که مرهون فعالیتهای دانشمندان و اساتید محترم است بستر و مسیر را برای آرامش و اطمینان قلب محیا میسازد. سلامت نیز واژهای قرآنی است که در آیات مختلف مکرر به کار رفته است. بسیاری از آموزههای دینی بر سلامت جسمی استوار است.
علت تحریم برخی خوردنیها مضر بودن آنها برای بدن است
تولیت آستان قدس رضوی اظهار کرد: اگر به روایات و سخنان امامان معصوم مربوط به فلسفه احکام توجه کنیم علت تحریم بسیاری از آشامیدنیها و خوردنیها این است که برای بدن و جسم مضر است. امام صادق (ع) فرمودهاند :«خداوند این هارا برای بندگانش حرام نکرده است مگر برای اینکه آفریدگار انسان است و میداند که قوام بدن و مصلحت انسان به چه وابسته است، آن ها را از راه لطف برای انسان حرام نموده است.»
به گزارش جارچی اخبار به نقل از ایسنا: وی با اشاره به سخن امام باقر (ع) مبنی بر اینکه هیچ دانشی چون جستن دانش سلامت نیست، ادامه داد: در نگاه شریعت مسئله سلامت جسمی آنقدر اهمیت دارد که در علم فقه به صورت قاعده کلی در آمده است. فقها معتقدند هرآنچه که برای جسم ضرر دارد حرام است. از آن با عنوان قاعده لاضرر نام میبرند، حتی اگر روزه گرفتن باشد.
هدف آستان قدس رضوی، ارتقاء سلامت منطقه است
مروی افزود: واژه سلامت همخانواده با واژه سلام است. هرگاه فردی به شخص دیگری سلام میدهد در واقع برای او آرزو میکند تا تحت پوشش سلامتی روحی و جسمی در دنیا و آخرت باشد. سلامت بدن مقدمه سلامت روح و معنویت درونی است. همانطور که آستان قدس برای تامین معنویت برنامهریزی میکند، برای توسعه سلامت و ارتقاء سلامت منطقه نیز تلاش میکند.
وی افزود: چنان که مشهدالرضا کانون معنویت دینی است، باید کانون سلامت روحی، جسمی و اخلاق پزشکی باشد. بنیاد سلامت آستان قدس رضوی بنا دارد تا از همه ظرفیتهای دانشگاهی، مراکز درمانی و تحقیقاتی در راستای ارتقاء سلامت جهانی و خدمات درمانی منطقی نقشی ممتاز و بزرگ را ایفا کند.
تولیت آستان قدس رضوی بیان کرد: بیشک یکی از اهداف این راه بازگشت به سنت حسنه اهتمام علمی امام رضا (ع) و بازیابی هویت در جایگاه مرجعیت علمی است که با حمایت و برنامهریزی این بنیاد و تلاش و حمایت دانشمندان حتما دستیافتنی است. امید است مباحثات علمی و پژوهشی دانشمندان این جمع ضمن تاثیرگذار بودن بر تسکین درد بیماران، راهگشای چشماندازی نوین برای تحول در سلامت جامعه جهان و نیز توسعه اخلاق پزشکی باشد.