حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز سه شنبه در اجلاس وزرای بهداشت کشورهای منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت گفت: برای جمهوری اسلامی ایران باعث افتخار است که در طول ۴۰ سال گذشته انقلاب اسلامی به طور متوسط هر سال ۶ ماه بر امید به زندگی مردم افزوده شده است.

وی افزود: در طول این ۴۰ سال امید به زندگی از ۵۶ سال به ۷۶ سال ارتقا یافته است و این یکی از خدمات همه پزشکان، تلاشگران و ملت بزرگ ما نسبت به استقرار صحت و سلامت در این کشور است.

رئیس جمهوری ادامه داد: دولت یازدهم و دولت دوازدهم از سال ۲۰۱۳ تاکنون در طول این شش سال همه تلاش و افتخارش بر این بوده که به عنوان دولت سلامت و دولت محیط زیست باشد و کاری که این دولت برای سلامت و محیط زیست در این شش سال انجام داده قابل مقایسه با ادوار گذشته نیست.

وی خطاب به مدیرکل سازمان جهانی بهداشت گفت: یکی از اقدامات این دولت نجات ۱۴ میلیون انسان ایرانی از طوفان نمک بوده است، احیای دریاچه ارومیه به عنوان اولین تصمیم دولت در روز اول تشکیل دولت یازدهم بود که اگر برای این احیا قدم برداشته نمی‌شد امروز شهری به نام تبریز وجود نداشت و ۱۴ میلیون نفر در غرب ایران مهاجرت کرده بودند و تمام باغات و مزارع در این منطقه از بین رفته بود.

روحانی افزود: اگر تلاش دولت یازدهم و دوازدهم برای هوای پاک و سلامت مردم ایران نبود، بنزین‌های تولید شده از پتروشیمی میلیون‌ها بیمار را راهی بیمارستان کرده بود. امروز در تمام شهرهای بزرگ ایران از بنزین و گازوئیل یورو ۵ استفاده می‌شود و این جلوگیری از آلودگی هوا به معنای تضمین سلامت مردم بوده و هست.
رئیس جمهوری اضافه کرد: در تلاشی که در این مدت انجام گرفته هزینه بیمار کاهش یافته و پول پرداختی بیمار در بیمارستان حداکثر ۱۰ درصد در شهر و ۵ درصد در روستا بوده است و این کار در تاریخ ایران قبل از انقلاب و بعد از انقلاب بی‌نظیر بوده است.
روحانی با تشریح ابعاد طرح تحول سلامت اظهار داشت: در کشور ما سال‌ها افرادی از بیماری رنج می‌بردند اما چون پول درمان نداشتند به پزشک و بیمارستان مراجعه نمی‌کردند. بعد از اعلام طرح تحول سلامت در ایران، من بازدیدی که از چندین بیمارستان داشتم، مشاهده کردم افرادی بستری شده‌اند و از آنها سوال کردم که درد و ناراحتی شما مربوط به چند سال پیش است و بعضی از آنها به من گفتند که این درد مربوط به ۶ سال یا ۷ قبل است و می‌گفتند در آن زمان ما پول نداشتیم به بیمارستان و پزشک مراجعه کنیم و با درد می‌ساختیم.
وی یادآورشد: این آرامش و کاهش درد مردم به عنوان افتخار برای وزارت سلامت، برای پزشکان و پرستاران و برای همه کادر درمانی جمهوری اسلامی ایران است.
روحانی تصریح کرد: من در اینجا لازم می دانم بگویم حادثه ای در کشور ما رخ نداد، مگر آنکه پزشکان و پرستاران در خط مقدم حضور پیدا کردند. من می‌بینم چهره برخی از پزشکان جراح را، که در سال ۶۳ در عملیات بدر، آنها را در بیمارستان صحرایی در ۸ کیلومتری خط مقدم جنگ زیارت کردم.پزشکان و جراحان ما با خط مقدم جنگ، فقط چند کیلومتر فاصله داشتند که حتی برد خمپاره دشمن به این بیمارستان‌ها می‌رسید.
رئیس جمهوری ادامه داد: نشد در کشور ما زلزله ای، سیلی، طوفانی، مشکلی پیش بیاید که طبیبان ما، پرستاران ما و مخلصین کادر درمانی در اولین هواپیماها و هلی‌کوپترها به عنوان راهیان سرزمین سختی و مشکلات برای نجات مردم نشتابند و این را من در زلزله بم و منجیل و در زلزله و رودبار و کرمانشاه مشاهده کردم.
به گزارش جارچی اخبار به نقل از ایرنا: رئیس جمهوری افزود: وقتی من به بعد از ۴۸ ساعت از وقوع زلزله به بیمارستان کرمانشاه رسیدم، در این بیمارستان در عرض ۴۸ ساعت ۳۰۰عمل جراحی انجام شده بود و من جراحی را دیدم که به علت بی‌خوابی ۷۲ ساعته قدرت ایستادن روی پا و زانو را ندارد و این افتخار ما است.
روحانی یادآور شد: افتخار ما تنها دانش پزشکی ما نیست، افتخار ما تنها داروسازی کشورمان نیست. افتخار ما تنها بخش تشخیص بیماری‌های ما نیست. افتخار ما تحصیلات سطح بالای پزشکان ما نیست، افتخار ایثار و فداکاری پزشکان ما است، اخلاق پزشکی آنها عمل پزشکی و بر فناوری کشور ما پیشگام است و این ایثار و فداکاری و اخلاق پزشکی است که به مردم ما آرامش می‌دهد.
رئیس جمهوری تصریح کرد: بیمارستان و پزشک برای درمان پزشک نیست قبل از بیمار، برای دادن اطمینان به مردم است. شما وقتی مشاهده می‌کنید که یک بیمارستان مجهز در چند هزار متری خانه شما وجود دارد و پزشک حاذق فداکاری وجود دارد ولو اینکه بیماری‌ای ندارید راحت می‌خوابید چرا که می‌دانید اگر فرزند یا پدر شما بیمار شد پزشک آماده وجود دارد.
روحانی با بیان اینکه اولین اثر بیمارستان و پزشک دادن اعتماد به مردم است،گفت:‌ بهداشت از تغذیه سالم آغاز می‌شود. وقتی قبل از انقلاب به طور متوسط مردم ایران با اینکه جمعیت آن زمان حدود ۳۰ میلیون نفر بوده مقدار کالری مصرفی آنها به طور متوسط ۲ هزار و ۱۰۰ کیلوکالری بوده و امروز مقدار مصرفی ما با ۸۳ میلیون جمعیت، ۲ هزار و ۵۰۰ کیلوکالری است یعنی ۴۰۰ کیلوکالری اضافه شده این به معنای آن است که در کشور ما سوءتغذیه وجود ندارد.