به گزارش خبرنگار جارچی اخبار  از یزد، جمشید اسماعیلی پیش از ظهر امروز در آیین افتتاحیه دومین همایش ملی معماری فضاهای دانشگاهی اظهار داشت: دانشگاه‌های کشور در مجموع دارای ۱۷ میلیون مترمربع فضای اعیانی و ۲۹ هزار مترمربع عرصه با کاربری‌های متعدد و متنوع هستند.

 

وی با اشاره به وجود ۱۲ هزار مترمربع فضاهای تاریخی اعیانی در دانشگاه‌های کشور، گفت: البته برخی از این فضاها از ابتدا در اختیار دانشگاه قرار گرفته و بعضی نیز درخصوص مرمت و بازسازی آنها اقدام کرده‌اند ولی متاسفانه خیلی‌از دانشگاه‌ها نیز این فضاها را جزو عرصه‌های زائد برای توسعه دانشگاه یا به عنوان انباری مورد نظر قرار داده‌اند در حالی که این فضاهای تاریخی به عنوان گنجینه‌های ارزشمند باید مورد توجه قرار گیرند.

 

مدیرکل نظارت بر طرح‌های عمرانی وزارت علوم خاطرنشان کرد: البته در کنار فضاهای تاریخی در اختیار دانشگاه‌ها، فضاهای فاخری نیز بعد از پیروزی انقلاب ایجاد شده که برای آیندگان آثار گرانبهایی به یادگار خواهند ماند.

 

وی با تاکید بر این که فضاهای کالبدی دانشگاه‌‌ها را باید به عنوان فضای شهری در نظر بگیریم، در بخشی از سخنانش اظهار کرد: تنوع فعالیت‌های دانشگاهی زیاد و متنوع هستند و هر روز نیز براساس ماموریت‌های جدید نیازمند افزودن فضاهای تازه‌ای در این بخش هستیم که اهمیت برنامه‌ریزی برای طراحی، معماری و حفظ و نگهداری بهینه از آنها را محسوس‌تر می‌کند.

 

اسماعیلی ادامه داد: نباید تصور کنیم که گسترش دانشگاه‌ها متوقف شده است، ضرورت‌هایی مانند ایجاد رشته‌های جدید و میان رشته‌های جدید، ایجاد مراکز جدیدی مانند مراکز رشد براساس ماموریت‌های جدید دانشگاه‌ها، ایجاد فضاهای فرهنگی جدید جهت ارائه خدمات مورد نیاز، مناسب‌سازی فاهای دانشگاهی برای معلولین، مدیریت بحران و فضاهای مورد نیاز برای پدافند غیرعامل، مدیریت سبز و همچنین حضور فعالان خیری برای ایجاد فضهای دانشگاهی را در این رابطه برشمرد.

 

اسماعیلی تاکید کرد: این فضاها تنها یک کاربر و آن هم آموزشی دارند، هرچند که برای رفع نیازها فضاهایی مانند خوابگاه و مراکز تجاری و غیره نیز به آنها افزوده می‌شود