زمانی که هنوز در استان کهگیلویه و بویراحمد هیچ مورد مثبت و حتی مشکوکی ثبت نشده بود شرکت طبیعت زنده( سینره) دست به کار تولید ژل های ضد عفونی کننده شد و حالا پس از دو هفته به نظر می رسد این شرکت به خوبی توانسته بازار استان را تامین کند و با ورود به موقع دست دلالان و سودجویان را از این بازار کوتاه کند.
اما شرکت طبیعت زنده چگونه توانست ظرف سه هفته التهاب و حباب بازار یک محصول را از بین ببرد؟ برای تولید یک محصول خوب و با کیفیت شرایطی لازم است مهمترین آن داشتن یک فرمول مناسب و علمی و بهداشتی برای تولید است. و ممکن است این سوال پیش بیاید که شرکتی که تا پیش از شیوع کرونا ژل جز محصولات تولیدی اش نبوده چگونه توانسته ظرف یک هفته محصولی روانه بازار کند که علاوه بر قیمت، کیفیت مناسبی هم داشته باشد.
این موضوعی است عضو هیات مدیره این شرکت در توضیح آن می گوید« در گذشته ژل ها در بازار جز اقلام پرطرفدار نبود و ما صرفا برای رعایت بهداشت فردی کارگران کارخانه و کارمندان شرکت این ژلها را فرموله وتولید می کردیم. اما پروانه آن را برای عرضه به بازار نگرفته بودیم.»
وی ادامه می دهد: پس از شیوع ویروس کرونا در کشور و کمبود ژل ضد عفونی کننده در بازار، وزارت صنایع از تولید کنندگان خواست برای حل این مساله مشارکت داشته باشند. شرکت طبیعت زنده نیز برای دریافت پروانه اقدام کرد.»
وحید گرجی یادآوری می کند: برای شروع با ایجاد تغییراتی در خط تولید مایع دستشویی، اقدام به تولید ژل ضدعفونی کننده کردیم و با اینکه شرکت سینره روی بسته بندی محصولات خود بسیار دقیق و با ظرافت عمل می کند اما برای ژل ضد عفونی کننده چون فرصت طراحی و ساخت بسته بندی نبود پس از ظروف صابون مایع استفاده کردیم.»
به گزارش جارچی اخبار به نقل از ایرنا, وی می افزاید:«در تمام خطوطی که امکان تولید ژل داشتیم تغییراتی ایجاد کردیم و کارگران در سه شیفت با عشق و علاقه و به صورت تمام وقت در حال تولید ژل هستند. و سعی کردیم برای ارتقای سلامت جامعه در این شرایط دشوار نقش مهمی داشته باشیم.»
به مسئولیت اجتماعی خود عمل می کنیم
اما منطق اقتصادی اقتضا می کند که این شرکت به عنوان قطب صنعتی و تولیدی استان که صدها کارگر و کارمند دارد متکی به محاسبات سود و زیان باشد اما مدیرعامل طبیعت زنده می گوید: در این شرایط دشوار کشور سود و زیان بحث اول کار ما نیست و دنبال این هستیم که به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنیم .
گرجی تاکید می کند بنگاه اقتصادی نباید ضرر هم کند زیرا برای ادامه کار باید بنگاه اقتصادی سر پا باشد و هزینه های خود را در بیاورد با این حال در این شرایط کشور اگردر خط تولید ژل می توانستیم فراورده پر سود دیگری تولید کنیم بازهم تولید ژل با سود کمتر را انتخاب می کردیم.
وی یادآوری می کند: این وظیفه اجتماعی همه ماست که برای برون رفت کشور از این شرایط هر کاری از دستمان بر می آید انجام دهیم.
نکته دیگر آنکه تا زمانی که تولید یک محصول آغاز نشده بسیاری از چالش ها و مشکلات پیش روی آن محصول نیز خود را نشان نمی دهد. همانند مشکلاتی که پس از دو هفته فعالیت در مسیر شرکت طبیعت زنده به وجود آمده است. مشکلاتی که به نظر می رسد این روزها گریبان تمامی تولید کننده های کشور را نیز گرفته است.
روزنه های توزیع
آنچنان که مدیر کارخانه طبیعت زنده می گوید: تاکنون ۱۴۰ هزار عدد ژل پانصد سی سی ، ۱۵ هزار ژل ۲۵۰ سی سی در استان تولید شده است و از روزهای آینده نیز ژل های ۲۰۰ سی سی و تیوب های ۱۰۰ و ۵۰ سی سی نیز به محصولات این شرکت اضافه خواهد شد.
با نگاهی به این میزان تولید و یک حساب سرانگشتی باید بازار استان از این محصول اشباع شده باشد اما به نظر می رسد در بخش توزیع در داروخانه ها مشکلاتی وجود دارد که همچنان در ساعاتی از روز ژل کمیاب می شود.
موضوعی که سیدروح الله تقی زاده نیز به آن اشاره می کند و می گوید: در روزهای نخست وقتی سهمیه داروخانه ها توزیع می شد بلافاصله گزارشهایی دریافت می کردیم که سهیمه تمام شده است. اما جالب این بود که در همین زمان با اینکه ما در شیراز توزیعی نداشتیم اما محصولات درماکلین در این شهر به فروش می رسید.
وی ادامه می دهد مسئولان با هم اندیشی به این نتیجه رسیدند که احتمالا داروخانه ها سهمیه خود را کامل در استان عرضه نمی کنند در نتیجه در جلساتی که برگزار کردیم قرار شد پس از توزیع ژل ، اداره صنعت و معدن کارشناس نظارت خود را به داروخانه ها بفرستد تا بر نحوه فروش نظارت کنند.
از کیفیت محصولاتمان نمی زنیم
مشکلات کارخانه های تولیدی در توزیع هم خلاصه نمی شود. آنچنان که مدیر کارخانه طبیعت زنده می گوید در حال حاضر این کارخانه ظرفیت و توان تولید روزانه ۳۰ تا ۴۰ هزار ژل ۵۰۰ سی سی را دارد و اما ۷۰ درصد مواد این ژلها را الکل تشکیل می دهد یعنی برای تولید این میزان ژل ۱۵ تا ۲۰ هزار لیتر الکل در روز نیاز است.
و ی ادامه می دهد استان تولید کننده الکل نیست و تامین این حجم از الکل در هر روز از استانهای دیگر دشوار است با این حال این مشکلات مانع کار ما نخواهد شد و در تعطیلات نوروز نیز تولید را ادامه خواهیم داد.
تقی زاده تاکید می کند از نگاه سازمان جهانی غذا و دارو ژل ضد عفونی کننده با کیفیت باید حداقل ۶۰ درصد الکل داشته باشد که ژلهای تولیدی طبیعت زنده دارای ۷۰ درصد الکل هستند و در این شرایط هم حاضر نشدیم از کیفیت محصولمان بزنیم.
وی می گوید: در حال حاضر نیاز روزانه بازار استان کهگیلویه و بویراحمد حدود ۱۰ هزار ژل است و اگر مشکلات تامین الکل برطرف بشود می توانیم اضافه بر نیاز استان را با هماهنگی معاونت غذا و داروی علوم پزشکی و اداره صنعت و معدن به استانهای فارس و بوشهر ارسال کنیم.
به هر حال گزارش های میدانی حکایت از آن دارد که در استان کهگیلویه و بویراحمد مساله کمبود ژل با ورود شرکت طبیعت زنده حل شده است. آنچنان که در تمامی اصناف، ادارات، خانه ها و حتی تاکسی ها حالا محصولات درماکلین وجود دارد و بازار این کالایی که تا یک ماه پیش یک کالای لوکس به حساب می آمد حالا آرام است. در واقع شرکت طبیعت زنده مسئولیت خود را به تولید محدود نکرد و برای پیدا کردن روزنه های توزیع نیز به کمک دولت آمد و توانست ظرف دو هفته علاوه بر تولید جلوی هر گونه توزیع خارج از چارچوبی که باعث ایجاد فشار اقتصادی به مردم می شود را بگیرد.
اگر همه اینگونه برای گذر از بحران سهمی برای خود قائل باشند می توان امیدوار بود پس از بحران سبک تولید و زندگی ما نیز تغییر خواهد کرد و آن زمان معنای واقعی تولید مشخص می شود آنچنان که در همین استان کهگیلویه و بویراحمد معلوم شد بسیاری از کارخانه هایی که در طول سال افتتاح می شدند و باید حالا برای کمک به بحران گوشه ای از کار را به دست می گرفتند نمایشی بیش نبوده اند و نه تنها ایده ای برای کمک به بحران نداشتند که درب کارخانه ها را بستند به امید آنکه سر رسید تسهیلاتشان چند ماهی عقب بیفتد.