توسعه کشت‌های گلخانه‌ای در استان فارس به عنوان یکی از مهمترین اقدامات دولت یازدهم و دوازدهم برای مقابله با خشکسالی و افزایش بهره‌وری محصولات بشمار می‌آید که از سال ۱۳۹۲ تا کنون گام‌های بلندی در این زمینه برداشته شده است.

استان فارس به عنوان یکی از قطب های مهم کشاورزی کشور در سالیان گذشته با معضل خشکسالی مواجه بود که این معضل لطمه زیادی به کشاورزان این استان وارد کرد و در برخی نقاط به بحران تبدیل و باعث مهاجرت کشاورزان و روستاییان به شهرها شد.
از ابتدای دولت تدبیر و امید راهکارهای مختلفی برای مقابله با خشکسالی و استفاده از علم روز دنیا در حوزه کشاورزی دنبال شد که یکی از این حوزه ها توسعه کشت های گلخانه ای است که از سال ۱۳۹۲ در استان فارس، پنج برابر شده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در این زمینه بیان کرد: سال ۱۳۹۸، ایجاد ۶۵۰ هکتار گلخانه در استان در را در برنامه کاری قرار دادیم که افزون بر۶۷۰ هکتار متقاضی ایجاد گلخانه در قالب مجتمع ها، شهرک‌ها و گلخانه‌های کوچک مقیاس و انفرادی داشتیم.
محمد مهدی قاسمی افزود: بیشترین تعهدات ایجاد گلخانه متعلق به شهرستان‌های جهرم، سپیدان، فسا، شیراز، فراشبند، لامرد و نی‌ریز است.
وی ادامه داد: سطح گلخانه‌های ایجاد شده در فارس از سال ۱۳۹۲ تا کنون افزایش پنج برابری داشته است.

به گزارش جارچی اخبار،  مدیر هماهنگی امور ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت:  توسعه گلخانه های کوچک مقیاس و روستا گلخانه ها در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی استان فارس قرار دارد.
حمیدرضا ابراهیمی افزود:  یکی از سیاست‌های سازمان جهاد کشاورزی استان فارس روستا گلخانه هاست که تلاش بر این است که کشاورزان به این سمت هدایت شوند.
وی با بیان اینکه حدود ۵۲۸ هکتار سطح زیر کشت گلخانه ها در استان فارس داریم، اظهارکرد: عقب ماندگی در این زمینه در استان وجود داشت که در حال حاضر تلاش گسترده می‌شود تا شرایط فراهم شود تا سطح گلخانه ها را گسترش دهیم، در کنار گلخانه ها ما بحث سایبان ها را دنبال می‌کنیم که پوشش های حفاظتی هستند که هم مصرف آب را کاهش می دهند و هم کیفیت محصول را بالا می برند.
مدیر هماهنگی امور ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: از سال گذشته به همت سازمان جهاد کشاورزی استان فارس ستاد گلخانه ها با محوریت استانداری فارس شکل گرفت که بسیاری از محدودیت هایی که در حوزه تسهیلات و امور بانکها و صدور مجوزهای لازم از سوی دستگاه های اجرایی وجود داشت، به حداقل رسید.
ابراهیمی افزود: در این ستاد که ریاست آن بر عهده معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس است، مجموعه‌ای از دستگاه‌های اجرایی حضور دارند و تلاش می شود تا محدودیتهای موجود برای توسعه گلخانه ها به حداقل برسد.
وی ادامه داد: توسعه کشت های گلخانه ای در استان فارس ناشی از سیاست‌هایی بوده که سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در پیش گرفته است.
مدیر هماهنگی امور ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با بیان اینکه در حوزه گلخانه ها به صورت گسترده در حال فعالیت هستیم، گفت: گلخانه ها در سطح استان فارس درس سال ۱۳۹۲، ۱۲۵ هکتار بوده که در حال حاضر به ۵۲۸ هکتار گلخانه رسیده است.