سرپرست هیئت باستان‌شناسی گفت: در حین اجرای پروژه گمانه‌زنی به منظور تعیین حریم و پیشنهاد عرصه گوک تپه استان آذربایجان غربی یک اسکلت انسانی که به شیوه اسلامی تدفین شده است،کشف شد.

به گزارش جارچی اخبار، ایمان روناسی با بیان اینکه گوک تپه در میان بافت روستایی (ساخت و سازهای بی رویه و بدون نقشه) با مالکیت شخصی و دارای سند رسمی در استان آذربایجان غربی، جنوب دریاچه ارومیه و در بخش مرکزی شهرستان مهاباد قرارگرفته است اظهار داشت: با تصویب هیئت وزیران در تاریخ  ۲۵ – ۴- ۱۳۹۶ این روستا مرکز دهستان مکریان شرقی بخش مرکزی شهرستان مهاباد در استان آذربایجان غربی به شهر تبدیل شده است

وی  تصریح کرد: عرصه ظاهری تپه کاملا در تصرف منازل مسکونی قرار گرفته و چنان ضربه جبران ناپذیری به بافت و حرمت تاریخی تپه وارد آمده که هرگز قابل جبران نخواهد بود.
این باستان شناس افزود: وسعت مخدوش شده این تپه با ۷۵ متر طول تقریبی در جهت شمالی- جنوبی و عرض تقریبی ۹۰ متر در جهت شرقی- غربی، مساحتی در حدود۱ هکتار را در بر می گیرد.
روناسی با بیان اینکه سطح تپه (راس تپه) غیر قابل رویت و غیر قابل دسترسی است گفت: قسمتی از یال غربی تپه از دست ساخت و ساز در امان مانده و این دامنه با شیب تند ۳۰ درجه، تنها قسمتی از تپه است که میتوان سطح تپه (عاری از ساخت و ساز) را  مشاهده  کرد.
این باستان شناس اظهار داشت: طی مدت ۷ روز کاری در قالب پروژه گمانه زنی به منظور تعیین حریم و پیشنهاد عرصه گوک تپه، ۲۰ گمانه به ابعاد ۱۰۰ در ۱۰۰ سانتیمتر در اطراف تپه و با فاصله از عرصه ظاهری تپه، در معابر و یا حیاط خانه های اهالی اطراف تپه ایجاد شد که رینگ اول گمانه های تعیین حریم پروژه را کامل کرد.
او خاطرنشان ساخت: تمامی گمانه های رینگ اول به لایه باستانی (لایه برجا) برخورد کرد و در نتیجه، کاوش در همان سطح متوقف و گمانه دیگری در همان راستا با فاصله مشخص ایجاد شد.
این باستان شناس گفت: در رینگ اول و در گمانه شماره ۲ در عمق ۱۶۲- سانتیمتری نسبت به BM یک اسکلت انسانی به شیوه تدفین اسلامی (سمت راست صورت به سمت غرب و سر در راستای جنوب) مشاهده شد.
او با اشاره به اینکه تپه در میان بافت روستایی و عرصه ظاهری آن کاملا در تصرف منازل مسکونی قرار گرفته و ضربه جبران ناپذیری به بافت تاریخی تپه وارد آورده است، افزود: سازه های ۲ و یا ۳ طبقه روی عرصه تپه ساخته شده که بعضاً برای ساخت این منازل عمقی بیش از  ۳ متر روی سطح  تپه حفر شده که در نتیجه  لایه های فرهنگی تپه را کاملاً از بین برده است.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: با مشخص شدن عرصه و حریم تپه و تهیه نقشه از ساخت و ساز های مخرب و بی رویه و تخریب بیشتر تپه جلوگیری شود.