مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان با امیدبخش اعلام کردن پروژه‌های سرمایه‌ای با رویکرد زیست‌محیطی این شرکت گفت: با پایان یافتن پروژه تصفیه گازوئیل، تمام ۲۰ میلیون لیتر گازوئیل تولیدی شپنا مطابق با استاندارد بین‌المللی یورو ۵ خواهد شد.

به گزارش جارچی اخبار؛ مرتضی ابراهیمی بابیان اینکه این طرح در حال نهائی شدن مراحل نصب و پیش راه‌اندازی است، هدف از اجرای آن را بهبود فرآیندهای عملیاتی و افزایش کیفیت سوخت‌های تولیدی و حذف ترکیبات سولفور از دیزل تولیدی و تصفیه گازوئیل اعلام کرد و افزود: با بهره‌برداری رسمی از طرح که ابتدای سال آینده انجام خواهد شد، روزانه ۱۰۰۰۰۰ بشکه در روز گازوئیل یورو با حذف ترکیبات گوگردی از ۱۰ هزار به ۱۰ PPM، تولید خواهد شد.

مدیرعامل  شرکت پالایش نفت اصفهان واحد تصفیه گازوئیل را که با هزینه‌ای معادل ۴۹۵ میلیون یورو و ۳۱۹۱ میلیارد تومان احداث شده، بسیار سودآور عنوان کرد و اظهار داشت: با اتمام طرح، مابه‌التفاوتی برابر با ۱۹۲ میلیون یورو ناشی از فروش گازوئیل کم گوگرد عاید این شرکت می‌شود.

وی  تصریح کرد: شرکت پالایش نفت اصفهان باهدف افزایش ضریب ایمنی واحدهای عملیاتی و توجه ویژه به الزامات زیست‌محیطی، ارتقاء کیفیت محصولات به استانداردهای یورو ۵ و درنهایت افزایش سودآوری پروژه‌های خود را تعریف و اجرا می‌کند که در این زمینه می‌توان به واحدهای تقطیر و گاز مایع شماره ۳ اشاره کرد که در سال گذشته باهدف کاهش تنگناهای عملیاتی و کاهش بار ترافیکی خوراک نفت خام در واحدهای تقطیر راه‌اندازی شد. وی هزینه این پروژه را ۴۰ میلیون یورو و ۴۱۵ میلیارد تومان و سودآوری آن را معادل ۱۵۲ میلیون دلار در سال اعلام کرد.

به گفته ابراهیمی، پروژه گوگردزدایی از ته‌مانده برج‌های تقطیر (RHU) از دیگر طرح‌هایی است که باهدف گوگردزدایی از ته‌مانده برج‌های تقطیر شرکت پالایش نفت اصفهان در حال انجام است و انشاءا… در سال ۱۴۰۳ به پایان می‌رسد. وی درآمد ناخالص ناشی از فروش نفت کوره کم گوگرد را ۲۴۶ میلیون یورو عنوان کرد.

پروژه ملی تصفیه و استفاده صنعتی از فاضلاب شهری از دیگر پروژه‌هایی بود که مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان به آن اشاره کرد و گفت: این پروژه برای نخستین بار در کشور، در جهت صیانت از منابع ملی و کاهش مصرف منابع (آب شرب) و به ظرفیت ۷۵۰ مترمکعب در ساعت راه‌اندازی شده؛ طرح در مدت‌زمان ۲۴ ماه و با صرف هزینه‌ای بالغ‌بر ۱۰۰ میلیارد تومان به سرانجام رسیده است.

مدیرعامل شپنا همچنین از نهایی شدن طرح خط انتقال ۲۳۰ کیلوولت و پست فشارقوی ۳۳/۲۳۰ کیلوولت اختصاصی خبر داد و ادامه داد: به‌منظور تأمین برق واحدهای عملیاتی پالایشگاه به‌صورت پیوسته و پایدار باقابلیت اطمینان بالا و ایمن از شبکه برق سراسری، این شرکت اقدام به خرید MW60 دیماند از شرکت برق منطقه‌ای اصفهان نموده است. وی مزایای این طرح را تأمین کمبود برق موردنیاز واحدهای عملیاتی پالایشگاه، بالا بردن قابلیت اطمینان، پایداری و ایمنی شبکه برق پالایشگاه، کاهش آب مصرفی پالایشگاه و صرفه‌جویی در مصرف انرژی برشمرد. هزینه اجرای خط انتقال ۶۰ میلیارد ریال و هزینه اجرای پست ۲۰۰ میلیارد ریال و ۲/۶ میلیون یورو اعلام‌شده است.

ابراهیمی ادامه داد: باهدف ایجاد قابلیت بارگیری فرآورده‌های ویژه و توسعه بازاریابی و فروش و همچنین امکان صادرات محصولات، اقدام به ساخت ۱۸ سکوی بارگیری کرده‌ایم. این سکوها به‌صورت دو نازله در ۹ ردیف ۳ سکوی بارگیری برای ارائه فرآورده‌های سبک (همچون انواع حلال‌ها) و ۶ سکو وظیفه بارگیری فرآورده‌های سنگین (همچون وکیوم باتوم، لوب کات و آیزوریسایکل) طراحی‌شده. سکوها در زمینی به مساحت ۱/۵ هکتار و با هزینه‌ای بالغ ‌بر ۵۰  میلیارد تومان احداث گردیده است.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان در پایان سخنان خود سهامداران شپنا را که این روزها با فشار فروش مواجه هستند، توصیه به صبوری کرد و تأکید کرد: با توجه به پروژه‌های مهم سرمایه‌ای این شرکت همچون تصفیه دیزل یا گازوئیل منافع آن عاید سهامداران بنیادی و صبور خواهد شد.

وی همچنین بابیان اینکه جلسه مجمع فوق‌العاده شپنا ۱۵ مهرماه با موضوع افزایش سرمایه ۴۹ درصد معادل ۲۵۰۰ میلیارد تومان از محل سود انباشته برگزار می‌شود، درخصوص آخرین وضعیت تجدید ارزیابی از محل زمین شپنا گفت: کار کارشناسی این افزایش سرمایه مراحل پایانی را طی می‌کند و در تلاش هستیم فصل پاییز، تجدید ارزیابی را انجام دهیم.