یکی از مهمترین حوزه های فعالیت سپاه در موضوع مهار کرونا، معاونت بهداشت و درمان سپاه است که از همان ابتدایی ترین روزهای شیوع کرونا با تمام نیرو و تجهیزات خود وارد میدان عمل شد و این خدمات رسانی های درمانی و بهداشتی کماکان ادامه دارد.

به گزارش  خبرنگار جارچی اخبار از  ایلام سپاه امیرالمومنین(ع) استان ایلام یکی از نهادهایی است که از همان ابتدای شیوع این بیماری با تمام تجهیزات بهداشتی، بیولوژیکی و درمانی خود به صحنه آمد و در حوزه های مختلف مبارزه با کرونا و حمایت از گروه های آسیب پذیر به طور جدی وارد عرصه شد.

سپاه در مبحث بهداشت، درمان، بکارگیری پرسنل درمان، احداث نقاهتگاه، کمک های مومنانه، پویش های همگانی، دفاع بیولوژیکی، ضدعفونی و گندزدایی شهرهای مختلف، تولید و توزیع اقلام بهداشتی مختلف و ایجاد کارگاه های تولیدی ملزومات بهداشتی چون ماسک و محلول ضدعفونی حضوری منسجم و پررنگ داشته است.

این ارگان نظامی از همان روزهای اولیه برای مهار کرونا به پای کار آمد و هماهنگ با خواسته ها و نیازهای دانشگاه علوم پزشکی ( به عنوان متولی و خط مقدم پیکار با این بیماری) مجاهدانه در عرصه مدیریت مقابله با کرونا باقی ماند و این روند حضور جدی در صحنه مهار کرونا با گذشت بیش از هشت از ماه کماکان ادامه دارد.

سپاه امیرالمومنین(ع) استان ایلام به طور خودجوش یکی از اعضای ثابت و اصلی پویش هایی چون امید و همدلی و کمک مومنانه بود و از ظرفیت پایگاه های مقاومت بسیج برای اجرای مطلوب این پویش ها بهره برد و طی چندین مرحله تعداد زیادی از خانواده های نیازمند و مشاغل آسیب دیده از کرونا را حمایت کرد.

 

معاون بهداشت و درمان سپاه امیرالمومنین (ع) ایلام گفت: این معاونت از همان ابتدای شیوع کرونا تاکنون در حوزه های مختلفی چون تولید ماسک، مواد ضدعفونی، گندزدایی و مبارزه بیولوژیک، کادر درمان و نقاهتگاه وارد عرصه مبارزه با کرونا شد و همپا و گاه فراتر از سایر دستگاه های مختلف هماهنگ با اهداف و خواسته های دانشگاه علوم پزشکی حرکت کرد.

غلامرضا علی محمدی افزود: علاوه بر مبارزه با کرونا، زمینه اشتغال و به کارگیری تعدادی از افراد کم بضاعت یا بیماران خاص با توان مالی ضعیف در کارگاه های تولیدی سپاه استان فراهم شده و نیز از نیرو و توان بسیج مردمی نیز در راستای پیشبرد اهداف مبارزه با کرونا استفاده شده است.

وی یادآور شد: سپاه استان از ابتدای شیوع کرونا نسبت به ایجاد قرارگاه زیستی در قالب قرارگاه امام رضا(ع) در سطح استان و شهرستان های تابعه اقدام کرد و تمام فعالیت ها در خصوص مبارزه با کرونا در ذیل این قرارگاه گنجانده شده است.

 تولید ماسک

باتوجه به اینکه در ابتدای شیوع کرونا، استان با کمبود شدید ماسک مواجه شد، معاونت بهداشت و درمان سپاه استان ۲۰ کارگاه خیاطی تولید ماسک استاندارد را راه اندازی و بیش از ۷۰۰ هزار ماسک در آن برهه چند ماهه تولید کرد.

در حال حاضر با توجه به شرایط و نیاز مراکز درمانی استان و پرسنل درمان یک کارگاه تولید ماسک سه لایه جراحی مطابق استانداردهای وزارت بهداشت راه اندازی شده که ظرفیت تولید این ماسک روزانه ۲۰۰ هزار ماسک است.

در کارگاه تولید ماسک سه لایه جراحی ۱۶ نفر از افراد تحت تکفل بیماران سرطانی استان که مددجوی موسسه امدادگران عاشورا هستندبه تولید ماسک اشتغال دارند و نیز درصد عمده ای از سود این کار جهت حل مشکلات این بیماران در استان هزینه می شود.

ضدعفونی

در ابتدای شیوع کرونا و بروز پاره ای از مشکلات در زمینه تامین و توزیع الکل، معاونت بهداشت و درمان سپاه به کمک دانشگاه علوم پزشکی به ویژه معاونت غذا و دارو آمد و در زمینه تامین و توزیع الکل نگاه ویژه داشت.

درمانگاه های سپاه استان به صورت روزانه کار توزیع  الکل مورد نیاز مصرف کنندگان را در دستور کار داشتند و در حال حاضر نیز بدون کوچکترین کمبودی مواد ضدعفونی بر پایه الکل تهیه و در داروخانه شهدای ایلام به نرخ مصوب توزیع می شود.

جامعه هدف این معاونت جهت خدمات رسانی در زمینه تامین و توزیع انواع اقلام بهداشتی همه اقشار مردم اعم از روستاها و شهرهای استان بوده است که به تناسب جمعیت و نیاز هر منطقه برای آنها اقلام بهداشتی تهیه و توزیع شده است.

گندزدایی و مبارزه بیولوژیک

باتوجه به اینکه ضدعفونی و گندزدایی اماکن عمومی یکی از اهداف مهم این معاونت و سپاه در سطح کشور و استان بود، تاکنون ۲۰ مرحله رزمایش دفاع بیولوژیک در سطح استان اجرا شده است که در این رزمایش ها بیش از ۲ میلیون و پانصد هزار لیتر مواد ضدعفونی و گندزدا در حدود هفت هزار نقطه مهم استان از جمله مقرها و پادگان های نظامی با بروزترین مواد نانو گندزدایی شد.

در این زمینه از ۲۵۰ دستگاه خودروی سبک، سنگین و تخصصی بهره گیری شد و باتوجه به اینکه حفظ سلامت شهروندان و آحاد مردم جامعه برای سپاه از اهمیت خاصی برخودار است، در صورت تصویب ستاد استانی کرونا سپاه آماده همکاری در زمینه گندزدایی و دفاع بیولوژیک است.

کادر درمان و ایجاد نقاهتگاه

علاوه بر اینکه در ایام ابتدایی شیوع این ویروس معاونت بهداشت و درمان سپاه تعدادی از کارکنان درمانی خود را مامور به خدمت برای بخش های درمانی مورد نیاز دانشگاه علوم پزشکی کرد و در حال حاضر تمام استعداد ۱۰۰ درصد پرسنل درمان سپاه مستقر در درمانگاه های سازمانی و بسیج در حال خدمت به مردم هستند.

بنا به دستور مقام معظم رهبری مبنی بر ورود دستگاه های نظامی به موضوع مبارزه با کرونا و اطاعت امر سپاه به عنوان یکی از نهادهای نظامی از فرمان رهبری، با دستور فرمانده کل سپاه انقلاب اسلامی مقرر شد، سپاه استان ایلام نیز همراستا با سایر استان های کشور تمام توان درمانی و تجهیزات پزشکی خود را در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار دهد.

معاونت بهداشت و درمان سپاه امیرالمومنین (ع) استان ایلام در کنار خدمات مختلف درمانی و بهداشتی، برپایی و ایجاد یک نقاهتگاه ویژه بیماران بهبود یافته مبتلا به کرونا را پیگیری کرد که این نقاهتگاه با ظرفیت پذیرش ۱۰۰ نفر با همکاری سایر نهادها اعم از ستاد استانی مبارزه با کرونا، دانشگاه علوم پزشکی ، شهرداری ، اداره ورزش و جوانان و هلال‌احمر در مدت کمتر از ۴۸ ساعت و با بالاترین کیفیت و در بخش های مختلف درمانی محقق شد.

سپاه استان ایلام آمادگی کامل دارد در صورت نیاز یک بیمارستان صحرایی را با تجهیزات و امکانات و تامین کادر درمانی برپا کند.