موزه هنرهای معاصر اصفهان با آغاز شیوع ویروس کرونا در جهان و ایران، حضور در فضای مجازی را در دستور کار خود قرار داده است که در همین راستا همزمان با ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ و به مناسبت روز جهانی موزه (۱۸ می) تور مجازی موزه هنرهای معاصر اصفهان رونمایی می شود.

به گزارش جارچی اخبار؛ مدیر موزه هنرهای معاصر اصفهان، ضمن تبریک روز جهانی موزه به موزه داران ایران و جهان و علاقه مندان به تماشای موزه ها، گفت: در این تور مجازی، غیر از تماشای ساختمان موزه هنرهای معاصر اصفهان که یکی از عمارت های قرار گرفته در دولتخانه صفوی است، تماشای منتخب آثار گنجینه این موزه نیز به دو زبان فارسی و انگلیسی مهیا شده است.

مهدی تمیزی اظهار داشت: تور مجازی موزه هنرهای معاصر اصفهان و تماشای منتخب آثار گنجینه موزه، به مناسبت روز جهانی موزه، به آدرس www.imcart.ir/tour پذیرای نگاه علاقه مندان است.

وی درباره تاریخچه بنای موزه افزود: عمارت جٌبه خانه که امروزه موزه هنرهای معاصر اصفهان است، بخشی از دولتخانه صفوی بوده که در کنار دیگر آثار برجامانده از دوران ها، به یادگار، به دست ما رسیده است و معماری امروز این بنا، قاجاری و دلیل آن، تخریب و بازسازی این عمارت صفوی در دوره قاجار است.

وی ادامه داد: رکیب خانه و تالار اشرف (در ضلع جنوبی)، تالار تیموری (در ضلع شمالی)، کاخ چهلستون (در ضلع شمال غربی) و مجموعه میدان نقش جهان و عمارت های اطراف آن (در ضلع شرقی) از جمله همسایه های این عمارت هستند.

وی با اشاره به مساحت ۳۰۰۰ متر مربعی موزه و ۱۸۰۰ متر مربعی زیربنای آن که در دو طبقه است، از گالری های یک و دو در ضلع شمالی و گالری های سه و چهار و گالری تک اثر، در ضلع غربی خبر داد و اظهار داشت: موزه هنرهای معاصر اصفهان در اسفند سال ۱۳۷۳ به همت شهرداری اصفهان آغاز به کار کرد، برگزاری نمایشگاه هایی از آثار ارزشمند هنر معاصر ایران و جهان به صورت دوره ای و همچنین برپایی رویدادهای هنرهای تجسمی و نگاهبانی از آثاری که در گنجینه گردآوری شده از جمله وظایف این مرکز هنری است.

تمیزی خاطرنشان کرد: گنجینه موزه از نظر حقوقی متعلق به سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان و از نظر معنوی متعلق به شهروندان این جهانشهر است.

گفتنی است؛ با توجه به اینکه ایده وقف آثار هنری، از برنامه های مهدی تمیزی در دوره مدیریت او بر موزه هنرهای معاصر اصفهان است، برنامه ریزی و تبلیغات برای اهدای آثار هنری به گنجینه این موزه، از سال ۱۳۹۷ آغاز شد. اهدای بیش از ۳۷ قطعه اثر از هنرمندان ایرانی و ۴ قطعه اثر از هنرمندان خارجی و ثبت و پلاک بیش از ۶۰ قطعه اثر هنری ثبت نشده و موجود در انبارهای موزه، بخشی از این برنامه است. گنجینه موزه هنرهای معاصر اصفهان هم اکنون دارای ۹۶۵ قطعه اثر با ۵۵۶ شماره اموال است.