مسؤول بسیج عشایری کشور با اشاره به ۲۹ اردیبهشت سالروز صدور فرمان امام خمینی (ره) مبنی بر تشکیل بسیج عشایر در سال ۵۹ اظهار داشت: سازمان بسیج عشایری از زیرمجموعه‌های بسیج اقشار تعریف شده است که در ۲۴ استان کشور مأموریت در رده‌های سازمانی در ۶ استان در سطح ناحیه بسیج و در بقیه استان‌ها رده سازمانی دارد. در کل کشور ۲۳۰۰ پایگاه بسیج عشایری در ۱۵۸ حوزه بسیج مقاومت عشایری مستقر هستند. در حال حاضر ۵۱۲ هزار بسیجی عشایر داریم که حدود ۵۰ درصد جمعیت عشایری کشور را تشکیل می‌دهند. البته این افراد بسیجی پرونده‌ای هستند، وگرنه از نظر تفکر همه عشایر کشور بسیجی به شمار می‌روند.

به گزارش جارچی اخبار، احمد سعیدی افزود: جامعه عشایر از جمعیت ساکن و نیمه ساکن تشکیل شده که در مجموع ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر هستند که از این تعداد یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر عشایر کوچ‌رو هستند که این عشایر در ۵۹ درصد مساحت کشور پراکنده بوده و در قالب ۲۱۲ هزار خانوار زندگی می‌کنند. عشایر ۴۶ درصد گوشت قرمز دام سبک را تأمین می‌کند از نظر سهم عشایر در کل گوشت قرمز کشور ۲۵ درصد تشکیل می‌دهند.

مسئول بسیج عشایری کشور گفت: همچنین در جامعه عشایر ۳۵درصد از صنایع دستی کشور و ۲۰ درصد از لبنیات کشور توسط عشایر تولید می‌شود.

به گفته سعیدی امسال شهید شاخص جامعه عشایری، الله‌کرم محمودصالحی از ایل بزرگ بختیاری انتخاب شده که این شهید در چادگان در لشکر امام حسین (ع) خدمت می‌کرده که فرمانده دسته و آرپیجی‌ زن گردان که معروف به شکارچی تانک بوده که بیش از ۹۹ تانک دشمن را در زمان جنگ منهدم کرده است و شهید خرازی به وی صفت ذوالیمین داد که به دو دست تیراندازی می‌کرد.

وی گفت:‌ در بسیح عشایر از همه ظرفیت‌ها برای تولید و همچنین تنوع شغلی و تنوع درآمد خانوار عشایر استفاده می‌کنیم، همچنین امسال بر روی ارزش افزوده در زمینه تولید کرک و پشم دام‌های عشایر، کشت گیاهان دارویی، زنبورداری و گردشگری عشایری فعالیت می‌کنیم تا به درآمد خانوارهای عشایر کمک شود.

به گفته مسئول بسیج عشایری کشور، طرح همگام با عشایر نیز دنبال می‌شود که در دو فصل شامل افزایش بهره‌وری تولید گوشت دام سبک و همچنین ارزش افزوده کرک و پشم دام‌های عشایر با رویکرد اشتغال برای زنان عشایر دنبال می‌شود. در کشور سالانه یک میلیون تن گوشت قرمز نیاز است که تولید داخل بین ۸۰۰ تا ۸۵۰ هزار تن تأمین می‌کنند و بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تن از طریق واردات فراهم می‌شود که ارزآوری سنگینی دارد .

وی گفت: سهم عشایر در دام سبک از ۴۵۰ هزار تن گوشت دام سبک مقدار ۱۹۰ هزار تن توسط عشایر معادل ۴۶ درصد اما نسبت به کل گشوت قرمز ۲۵درصد تولید می‌شود، اما متأسفانه وضع بهره‌وری دام سبک در کشور پایین است در دنیا ۱۵۰ درصد است. در کشور ما کمتر از ۶۰ درصد یعنی به ازای هر ۱۰۰ دام سبک ۱۵۰ بره متولد می‌شود، اما در کشور ما این میزان زیر ۶۰ درصد است که باید برای افزایش گوشت و درآمد برای عشایر این رقم بهره‌وری را از ۶۰ درصد بیشتر کنیم.

به گفته این مسئول، همچنین دام‌های عشایر حدود ۲۰ درصد دچار سقط جنین، ۱۰ درصد مشمول قسری و ۱۰ درصد تلفات است. البته نمی‌توان این میزان تلفات را به صفر رساند، اما می‌توان کاهش داد. ما در دنیا از نظر بهره‌وری دام سبک رتبه ۱۳ تا ۱۴ هستیم، در دنیا میانگین بهره‌وری دام سبک ۱۵۰ درصد و در کشور ما زیر ۶۰ درصد است.

سعیدی همچنین ادامه داد:‌ طرح افزایش بهره‌وری توسط بسیج عشایر دنبال می‌شود که در دو محور خدماتی و زیرساختی شامل آموزش، ارتقای دانش، تغذیه و بهداشت دام و جلوگیری از بیماری‌های دام توسط بسیج عشایر دنبال می‌شود.طبق برنامه ۴ میلیون رأس دام در شبکه بهداشت عشایری زیر نظر کارشناسان قرار می‌گیرند که برای این منظور ۲۲۰ مدرس برای آموزش به عشایر تربیت شده‌اند و تعدادی نیز دامپزشک آموزش دیده‌اند و  در شبکه دام‌های عشایر تاکنون ۱۷ هزار دامدار عشایر را عضو کرده‌ایم و برای امسال هم دنبال این هستیم ۴ میلیون دام عشایر را زیر پوشش شبکه بهداشت عشایر قرار دهیم که در حال حاضر ۲.۶ میلیون دام در این شبکه قرار دارند و ۱.۴ میلیون دام نیز به این شبکه اضافه می‌شود و برای این شبکه تهیه محتوا برای دامداران از نظر تغذیه و مراقبت از دام‌ها و نوزاد دام‌ها ارائه می‌شود.