برگزاری نشست‌های علمی و تخصصی در حوزه نظام دستمزد و کار شایسته و برگزاری جشنواره امتنان از کارگران و گروه‌های کار نمونه با هدف نکوداشت هفته کارگر و تجلیل از تلاشگران عرصه کار و تولید، پیگیری مطالبات صنفی و شغلی کارگران، از مهمترین برنامه‌های پیش‌بینی شده در هفته کارگر امسال خواهد بود.

به گزارش جارچی اخبار، به نقل از ایسنا، پنجم تا یازدهم اردیبهشت‌ماه هر سال در تجلیل از مقام کارگران و تلاشگران عرصه تولید با عنوان “هفته کارگر” نامگذاری شده است. به همین مناسبت برنامه‌های متعدد و متنوعی با هدف تبیین نقش موثر کارگران در فعالیت‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی،‌ اهمیت سرمایه‌های انسانی در بنگاه‌های تولیدی و پیگیری مطالبات صنفی و شغلی کارگران برگزار می‌شود.

برگزاری سلسله نشست‌های علمی و تخصصی در خصوص کار شایسته، مشاغل نوین، پیمان‌های دسته‌ جمعی کار، بهره‌وری و نظام دستمزد منصفانه با مشارکت موسسه کار و تأمین اجتماعی از جمله برنامه‌هایی است که برای این هفته درنظر گرفته شده است.

در همین راستا علی حسین رعیتی فرد – معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده است که تمام برنامه‌های مرتبط با بزرگداشت هفته کار و کارگر در ادارات‌ کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان‌ها و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور و مشارکت همه‌جانبه نمایندگان سازمان‌های کارگری و کارفرمایی طراحی و عملیاتی می‌شوند و رویکرد سه جانبه گرایی در هفته کارگر امسال در عالی‌ترین سطح ممکن نمایان خواهد شد.

وی با اشاره به نقش کلیدی جامعه کارگری در تحقق شعار سال می‌گوید: کارگران به عنوان مهم‌ترین عامل انسانی تولید کالا و خدمات، با اخلاق حرفه‌ای، وجدان و انضباط کاری و مهارت‌آموزی حین کار نقشی بی‌بدیل در افزایش کارآیی و اثربخشی بنگاه‌های کسب‌وکار، کاهش قمیت تمام شده محصولات، مهار تورم و رشد کمی و کیفی تولید برعهده دارند.

رعیتی فرد با موثر خواندن نقش سازمان‌های کارگری و کارفرمایی در هدایت نیروی کار و پایداری بنگاه‌های اقتصادی تاکید دارد که با همکاری سازمان‌های کارگری و کارفرمایی در جهت پیگیری مطالبات صنفی و شغلی کارگران و توسعه خدمات و حمایت‌های اجتماعی این قشر از جامعه اقداماتی صورت خواهد گرفت.

همچنین محمد رضا چکشیان – معاون فرهنگی اجتماعی وزیر کار رویکرد امسال در برگزاری هفته کارگر را مشارکت گسترده و پررنگ‌ تشکل‌های کارگری و بهره‌مندی از ظرفیت آنها و توجه ویژه به رویکرد نخبگانی در حل مسائل جامعه کارگری عنوان کرده است.

وی ضمن اشاره به اهمیت هفته کارگر در تبیین نقش و جایگاه ارزشمند کارگران در رشد تولید ‌و بهبود شاخص‌های اقتصادی کشور معتقد است: باید برای ارتقای منزلت کار و کارگر در جامعه تلاش شود تا منزلت کار به عنوان یکی از مؤلفه‌های مهم توسعه اقتصادی کشور بهبود یابد و این مهم با الگوسازی از کارگران نمونه و نخبه امکان‌پذیر است.

در هفته کارگر امسال گفت‌وگو و تبادل‌ نظر با تشکل‌های کارگری و کارفرمایی و تشکیل نشست‌های علمی و تخصصی در حوزه‌های مرتبط با روابط کار نیز تدارک دیده شده است.

فتح الله بیات – رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی در گفت‌وگو با ایسنا، امنیت شغلی، حقوق و دستمزد و معیشت را از مطالبات مهم جامعه کارگری عنوان کرده و می گوید: هفته کارگر فرصت مغتنمی است که کارگران و نمایندگان جامعه کارگری مطالبات به حق خود را از دولت و مجلس و کارفرمایان داشته باشند و در چارچوب قانون پیگیری کنند.

وی با بیان اینکه بیش از ۹۵ درصد قراردادهای کار موقتی است، بر لزوم ساماندهی قراردادهای کار و حذف قراردادهای سفید امضا تاکید کرده و می گوید: متاسفانه قراردادهای موقت موجب سوء استفاده برخی کارفرمایان شده است به نحوی که بسیاری از کارگران در کارهای مستمر با قراردادهای موقت به کار گرفته می‌شوند و از این منظر امنیت شغلی و معیشتی کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

به گفته بیات رواج قراردادهای موقت صرفنظر از مسایل معیشتی به امنیت روحی و اجتماعی کارگران لطمه زده و موجب شده تا نگران عدم تمدید قرارداد و اخراج و تعدیل باشند.

 در نکوداشت هفته کارگر امسال برنامه‌های متعددی درنظر گرفته شده است که رونمایی از آخرین نتایج فعالیت‌های سازمان‌های کارگری و کارفرمایی در حوزه به‌سازی نظام روابط کار در بنگاه‌های کار و تولید، حضور و مشارکت حداکثری سازمان‌های کارگری و کارفرمایی در برنامه‌های هفته کار و کارگر، تجدید میثاق جامعه کارگری با آرمان‌های بنیانگذار کبیر انقلاب با حضور در مرقد مطهر حضرت امام‌ خمینی(ره)، دیدار کارگران با مقام معظم رهبری، برگزاری جشنواره امتنان از کارگران و گروه‌های کار نمونه با حضور رئیس‌جمهور و برنامه‌های ترویجی و فرهنگی از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده است.