سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی ایلام گفت: امسال‌ ۹ هزارو ۲۹۳ حواله الکترونیک توزیع کود شیمیایی یارانه‌ای در استان برای مصرف کشت بهاره معادل ۳هزار و ۸۲۱ تن کود توزیع شده است.

به گزارش جارچی اخبار،  سیامک بیگی افزود: از این تعداد حواله الکترونیکی تاکنون حدود ۸ هزارو ۵۷۱ حواله معادل ۳ هزار و ۵۵۵ تن انواع کود شیمیایی توسط کارگزاران میان کشاورزان توزیع شده است.

بیگی اظهار کرد: ۵۸ عامل توزیع کود شیمیایی در استان و ۱۹ کارگزار در دهلران نسبت به توزیع کودهای ارائه شده بین کشاورزان اقدام می‌کنند.

وی، با اشاره به اینکه سامانه پایش کودی به سامانه جامع پهنه بندی متصل است، گفت: لازم است هر کشاورز برای هر محصول درخواست خود را در سامانه پایش کودی ارسال کند چرا که این امر سبب می‌شود تا از این پس کودهای شیمیایی تنها به اشخاصی تعلق بگیرد که کشاورز هستند.

بیگی افزود: بهره برداران و مسئولان پهنه‌های تولیدی باید نسبت به ثبت دقیق اطلاعات زراعی و سطح زیر کشت خود به مراکز جهاد کشاورزی مراجعه و اقدام کنند،

سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان اضافه کرد: این اقدام به منظور حذف واسطه‌ها و جلوگیری از سوء استفاده افراد سودجو است و تلاش می‌ شود کود مورد نیاز کشاورزان به موقع توزیع شود و در دسترس آنها قرار گیرد.

سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی ایلام همچنین گفت: به تمامی محصولاتی که از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان به عنوان الگوی کشت تعیین شده باشند کودهای یارانه ای ازته، فسفاته و پتاسه تخصیص داده می شود.

بیگی اظهار کرد: تغییر الگوی کشت و استفاده از دانش بنیان ها؛ از راهبردهای اساسی، در جهاد کشاورزی است که باید مورد توجه کارشناسان و کشاورزان قرار گیرد.

این مسئول تصریح کرد: برای سازگاری با کم آبی و شرایط جوی کم بارش، کارشناسان و زارعان باید به عرصه کار نو و تازه با رویکرد استفاده بهینه از ظرفیت منابع توجه کنند.

وی در ادامه افزود: بر اساس تصمیم وزارت جهاد کشاورزی در سال جاری، به منظور رفع نگرانی کشاورزان از تأمین کودهای کشاورزی مورد نیاز خود، علاوه بر چهار محصول اساسی گندم، جو، کلزا و چغندرقند به دیگر محصولاتی که زیر پوشش الگوی کشت در استان معرفی شده‌اند کودهای کشاورزی یارانه‌دار تخصیص یافت.

بیگی با تاکید بر اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون از مجموع بیش از ۱۴ هزار و ۷۱۱ تن انواع کودهای کشاورزی تامین و وارد انبارهای سازمانی شده، که بیش از ۴۱% آن در قالب الگوی کشت در اختیار کشاورزان قرار گرفته است که این میزان شامل ۵ هزار و ۴۹۲ تن ازته، و ۳۷۵ تن فسفاته و ۲۶۸ تن نیز پتاسه و ۲ تن سولفاته بوده است.

وی خاطر نشان کرد: خوشبختانه با وجود اینکه در مقطع تابستانه هستیم و اوج تقاضا و مصرف برای کودهای یارانه‌ای بالاست، کمبودی در این زمینه وجود ندارد و در سال جاری بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده، به تمام محصولات کشاورزی طبق الگوی کشت استان، کودهای یارانه‌ای تحویل می شود.

سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان ایلام بیان کرد: در حال حاضر بیش از ۸ هزار و ۵۷۲ تن انواع کودهای ازته، فسفاته و پتاسه در انبار های استان ذخیره سازی شده است.